Savjet bezbjednosti UN

Rusija blokirala prijedlog SAD za video-konferencije SB UN

NJUJORK - Većina članica Savjeta bezbjednosti UN izrazila je želju da, u slučaju potrebe, virtuelno glasaju tokom pandemije virusa korona, izjavile su danas diplomate, ali je Rusija izrazila uvjerenje da članovi ne treba da se plaše ličnog susreta u prostorijama u Njujorku.

Pet novih članica Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - U Savjetu bezbjednosti UN od srijede je pet novih nestalnih članica - Estonija, Niger, Tunis, Vijetnam i Sveti Vinsent i Grenadini.

SB UN odbacio nacrt rezolucije o isporuci humanitarne pomoći Siriji

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN nije podržao nacrt rezolucije kojim bi se omogućila isporuka humanitarne pomoći u Siriju preko dva granična prelaza u narednih šest mjeseci.

U srijedu sastanak SB UN zbog Sjeverne Koreje

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se u srijedu, 11. decembra, kako bi predstavnici članica Savjeta razgovarali o nuklearnim i balističkim programima Sjeverne Koreje, saopštili su neimenovani diplomatski izvori.

Počela sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu i Metohiji

NJUJORK - U Njujorku je počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji na kojoj se raspravlja o izvještaju generalnog sekretara UN.

Sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu pod znakom pitanja

BEOGRAD - Održavanje sjednice Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji predviđene za 31. oktobar pod velikim je znakom pitanja, a, po svemu sudeći, iza toga stoji Velika Britanija, pišu "Večernje novosti".

Sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog Sirije

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se sutra iza zatvorenih vrata radi razgovora o Siriji, izjavile su danas diplomate.

Dačić: Sednica Saveta bezbednosti o Kosmetu 31. oktobra

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je redovna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji zakazana za 31. oktobar.

Dačić: Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu do kraja oktobra

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji biti održana ili 10. oktobra ili do kraja tog mjeseca.

Na vanrednoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN o američkom testiranju raketa

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održao je vanrednu sjednicu zbog nedavnog testiranja američke konvencionalne krstareće rakete, na kojoj je Moskva upozorila da se svijet nalazi na ivici nove trke u naoružanju, dok američka strana tvrdi da je Rusija godinama kršila sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

Najčitanije