Savjet bezbjednosti UN

Na vanrednoj sjednici Savjeta bezbjednosti UN o američkom testiranju raketa

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održao je vanrednu sjednicu zbog nedavnog testiranja američke konvencionalne krstareće rakete, na kojoj je Moskva upozorila da se svijet nalazi na ivici nove trke u naoružanju, dok američka strana tvrdi da je Rusija godinama kršila sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

Održana sjednica: Savjet bezbjednosti zabrinut zbog situacije u Kašmiru

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održao je zatvorenu sjednicu povodom situacije u Kašmiru, nakon što je Indija ukinula poseban status države Džamu i Kašmir.

Iran u Savjetu bezbjednosti UN-a: Međunarodna zajednica da se odupre tiraniji SAD-a

NJUJORK - Iranski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Majid Takht Ravanči izjavio je da se nuklearni sporazum, kao multilateralni sporazum, ne može samo jednostrano provoditi.

Poznate nove privremene članice Savjeta bezbjednosti UN-a

NJUJORK - Estonija, Tunis, Nigerija, Vijetnam i Sveti Vincent i Grenadini biće nove privremene članice Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) i tu će dužnost vršiti tokom 2020-2021. godine.

Srbija traži raspravu u SB UN o upada specijalaca ROSU na sjever Kosova

NJUJORK - Srbija će na sjednici Savjeta bezbjednsoti o situaciji na KIM, zakazanoj za 10. jun, tražiti da se raspravlja o posljednjem upadu kosovske specijalne jedinice ROSU na sjever Kosova, pišu "Večernje novosti".

Rusija blokirala saopštenje Savjeta bezbjednosti UN o Siriji

NJUJORK - Rusija je blokirala saopštenje o Siriji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija za medije, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN.

Incko podnio izvještaj UN-u: Secesija stalna politika koja potkopava BiH

NJUJORK - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko je, podnoseći polugodišnji izvještaj o BiH u Savjetu bezbjednosti UN-a, izjavio da je secesija stalna politika koja potkopava državu.

Danas hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Sudanu

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN održaće danas hitnu sjednicu o situaciji u Sudanu, izjavio je portparol misije Rusije pri UN Fjodor Sržižovski, javlja TASS.

Savjet bezbjednosti odbio i rusku i američku rezoluciju za Venecuelu

ŽENEVA - Savjet bezbjednosti UN odbio je danas i ruski i američki nacrt rezolucije o Venecueli, zacementiravši time globalni razdor po pitanju odnosa prema krizi u ovoj južnoameričkoj državi.

Odbačena i rezolucija Moskve o Venecueli

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN odbacio je ruski prijedlog rezolucije kojim se podržava političko rješenje u Venecueli i vlada venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura kao glavni koordinator međunarodne pomoći.

Najčitanije