Savjet bezbjednosti UN

Novi veto Rusije i Kine u Savjetu bezbjednosti UN

NJUJORK - Rusija i Kina stavile su u Savjetu bezbjednosti UN veto na rezoluciju kojim bi na još šest mjeseci bilo produženo odobrenje za prolazak humanitarne pomoći preko dva granična prelaza iz Turske u Siriju.

Savjet bezbjednosti UN dobio četiri nove članice

NJUJORK - Članice UN izabrale su četiri zemlje na dvogodišnji mandat u Savjetu bezbjednosti UN, dok će glasanje biti ponovo održano za petu stolicu.

SAD blokirale rezoluciju SB UN o prekidu vatre tokom pandemije

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države blokirale su glasanje o rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN u kojoj se poziva na prekid vatre na globalnom nivou tokom pandemije virusa korona.

Rusija blokirala prijedlog SAD za video-konferencije SB UN

NJUJORK - Većina članica Savjeta bezbjednosti UN izrazila je želju da, u slučaju potrebe, virtuelno glasaju tokom pandemije virusa korona, izjavile su danas diplomate, ali je Rusija izrazila uvjerenje da članovi ne treba da se plaše ličnog susreta u prostorijama u Njujorku.

Pet novih članica Savjeta bezbjednosti UN

NJUJORK - U Savjetu bezbjednosti UN od srijede je pet novih nestalnih članica - Estonija, Niger, Tunis, Vijetnam i Sveti Vinsent i Grenadini.

SB UN odbacio nacrt rezolucije o isporuci humanitarne pomoći Siriji

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN nije podržao nacrt rezolucije kojim bi se omogućila isporuka humanitarne pomoći u Siriju preko dva granična prelaza u narednih šest mjeseci.

U srijedu sastanak SB UN zbog Sjeverne Koreje

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se u srijedu, 11. decembra, kako bi predstavnici članica Savjeta razgovarali o nuklearnim i balističkim programima Sjeverne Koreje, saopštili su neimenovani diplomatski izvori.

Počela sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu i Metohiji

NJUJORK - U Njujorku je počela sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji na kojoj se raspravlja o izvještaju generalnog sekretara UN.

Sjednica Savjeta bezbjednosti o Kosovu pod znakom pitanja

BEOGRAD - Održavanje sjednice Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji predviđene za 31. oktobar pod velikim je znakom pitanja, a, po svemu sudeći, iza toga stoji Velika Britanija, pišu "Večernje novosti".

Sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog Sirije

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se sutra iza zatvorenih vrata radi razgovora o Siriji, izjavile su danas diplomate.

Najčitanije