Savjet evrope

Savjet Evrope traži od Velike Britanije da odmah oslobodi Asanža

Izručenje osnivača Wikileaksa Džulijana Asanža u SAD mora biti zabranjeno i britanske vlasti ga moraju smjesta osloboditi, saopštila je Parlamentarna skupština Savjeta Evrope.

BiH praznu fotelju u Savjetu Evrope plaća 1,1 milion KM

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina, iako nema delegaciju u Vijeću Evrope, ovoj organizaciji je ove godine uplatila više od 1,1 milion maraka, a parlamentarci i analitičari smatraju da za ovu sramotu niko nije kriv osim BiH.

U Savjetu Evrope formirana grupa protiv Rusije

Ukrajina je, zajedno sa Letonijom, Litvanijom, Estonijom i Gruzijom, dio zajedničke grupe „Baltik plus“ u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, čiji glavni zadatak će biti nastavak antiruske politike, navodi se na telegram-kanalu ukrajinske partije „Sluga naroda“.

Savjet Evrope: Rusija mora da ispuni niz preporuka

STRAZBUR - Parlamentarna skupština Savjeta Evrope (PS SE) saopštila je da očekuje da Rusija ispuni niz preporuka.

Marija Pejčinović Burić izabrana za glavnog sekretara Savjeta Evrope

ZAGREB - Hrvatska ministrica vanjskih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić izabrana je u srijedu u Strazburu za novog glavnog sekretara Savjeta Evrope.

Usvojena rezolucija o povratku Rusije u Savjet Evrope

STRAZBUR - Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) odobrila je danas rezoluciju kojom se potvrđuju puna ovlašćenja delegaciji Rusije u toj organizaciji.

Savjet Evrope otkazao posmatračku misiju na izborima u Albaniji

TIRANA - Savjet Evrope otkazao je svoju posmatračku misiju za lokalne izbore u Albaniji koji bi trebalo da se održe 30. juna, zbog bezbjednosnih prijetnji i nejasnoće u vezi organizovanja izbora, prenosi portal a1on.

Rusija u Savjetu Evrope svojevrsno probijanje blokade?

STRAZBUR - Nakon pet godina izolacije, Parlamentarna skupština Saveta Evrope usvojila je odluku kojom omogućava ruskoj delegaciji da učestvuje u junskom zasjedanju ove evropske institucije. Rezolucija je usvojena kasno u ponedeljak, nakon devet sati diskusije.

Rusija ponovo u Savjetu Evrope

STRAZBUR - Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope odobrila je rezoluciju kojom se Rusiji omogućava da učestvuje na junskom zasjedanju Skupštine.

Danas dan D za delegaciju BiH u Savjetu Evrope

SARAJEVO, STRAZBUR - Bosna i Hercegovina bi mogla ostati jedina od 47 zemalja članica Savjeta Evrope ukoliko danas ne bude riješeno pitanje slanja bh. delegacije u Parlamentarnu skupštinu te panevropske organizacije.

Najčitanije