Savjet ministara

Košarac: Izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara uslov za rad Parlamenta

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas u Sarajevu da je uslov za održavanje sjednice ovog doma deblokada Predsjedništva BiH kada je riječ o izboru predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Preuzeli skupštinske mandate, plate primaju u Savjetu ministara

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i četiri ministra koji su preuzeli mandate u Parlamentarnoj skupštini BiH - Dragan Mektić, Mirko Šarović, Igor Crnadak i Adil Osmanović i dalje plate primaju u Savjetu ministara, potvrđeno je Srni u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Dugovi BiH manji za 178 miliona KM

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici zadužilo je sve budžetske korisnike da svoje primjedbe i sugestije na Nacrt zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu dostave u pisanoj formi u naredna tri dana na razmatranje Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Spisak želja stranaka koje će činiti okosnicu Savjeta ministara BiH

SARAJEVO, MOSTAR - Iako nema naznaka kada bi moglo biti formirano Vijeće ministara BiH, stranke koje će činiti njegovu okosnicu već imaju želje koje bi resore preuzele.

Džaferović: Kako dati mandat nekome ko kaže da neće poštovati zakon

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poručio je, uoči sutrašnje sjednice Savjeta ministara BiH na kojoj će se razmatrati prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH, da je zasjedanje državnih ministara u skladu s davno utvrđenom politikom.

Savjeta ministara BiH nema prije februara

​SARAJEVO - Kako sada stvari stoje, Vijeće ministara BiH neće biti formirano prije februara, jer je neizvjesno da li će u ovom mjesecu doći do konstituisanja Komisije za izbor i njegovo imenovanje, koja bi trebalo da razmatra i prijedlog za mandatara, a koji bi trebalo Predsjedništvo BiH da uputi u parlament BiH.

Čubrilović: Uslovljavanje izbora Tegeltije nije dobronamjerno

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je zlonamjernim to što bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić uslovljavaju prihvatanje kandidature Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara samo ako bude prihvaćen put BiH prema NATO integracijama.

Još ništa od formiranja Savjeta ministara

SARAJEVO - Izbor predsjedavajućeg, kao i ostalih ministara u Savjetu ministara teško da će se naći na sjednici Predstavničkog doma, zakazanoj za 17. januar. Još nije formirano rukovodstvo Komisije za pripremu izbora, niti je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine predložilo kandidata. Iako je bilo očekivano da Savjet ministara neće biti izabran odmah nakon izbora, malo ko je očekivao da će odabir kandidata biti uslovljavan pitanjima, poput stava o NATO integracijama.

Kožul: Ovo je blokada izbora Savjeta ministara

SARAJEVO - Član Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Predrag Kožul (HDZ BiH) je, nakon što je prekinuta sjednica Komisije prije nego što je izabrano njeno rukovodstvo, izjavio novinarima da su danas imali na jednoj formalnoj stvari, ali ne nebitnoj, primjer blokade.

Sjednica prekinuta, nije izabrano rukovodstvo komisije za izbor Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - Konstitutivna sjednica Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara prekinuta je danas u Sarajevu u momentu predlaganja kandidata i izbora predsjedavajućeg ovog tijela i njegovih zamjenika.

Najčitanije