Savjet ministara

Usvojena informaciju o donaciji vakcina iz Srbije, Turkovićeva ima uslov

SARAJEVO - Savjet ministara je na jutrošnjoj sjednici jednoglasno usvojilo informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca (Covishield) između Vlade Srbije i Savjeta ministara BiH.

Budžet usvojen, ali ne jednoglasno

SARAJEVO - Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodne obaveze u iznosu od 1,27 milijardi KM usvojen je danas na sjednici Vijeća minsitara BiH koja je još uvijek u toku.

Špirić: Savjet ministara ponovo potvrđen u Predstavničkom domu BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da su se u parlamentu BiH mogli čuti različiti navodi o Savjetu ministara, ali da je ponovo potvrđen u Predstavničkom domu BiH koji ga i imenuje, te je sve izvan toga spekulacija i politikantstvo.

"Sprovesti zaključak Savjeta ministara o migrantima"

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara očekuje da će, kroz sprovođenje zaključka sa današnje sjednice Savjeta ministara, biti veoma brzo riješena situacija s migrantima koji su, nakon što je Međunarodna organizacija za migracije (IOM) napustila kamp Lipa, boravili u veoma nehumanim uslovima na toj lokaciji.

Tegeltija iznio presjek jednogodišnjeg mandata: Mnogo teških odluka

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, danas je na konferenciji za medije napravio kratak presjek njegovog jednogodišnjeg mandata.

Savjet ministara usvojio plan mjera za upravljanje migrantskom krizom

SARAJEVO - Savjet ministara usvojio je danas plan mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH za koji je potrebno izdvojiti 215.253.700 KM.

BiH zacrtala 143 projekta teška čak 9,44 milijarde evra

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH ažurirao je listu prioritetnih projekata Bosne i Hercegovine na kojoj se nalaze ukupno 143 projekta teška čak 9,44 milijarde evra.

Tegeltija: Savjet ministara za novi aranžman s MMF-om

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas, putem video-linka, sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem o aktuelnim ekonomskim i finasijskim temama, te zaključivanju novog aranžmana sa ovom finasijskom organizacijom.

Tegeltija: Traži se novo mišljenje za Prijedlog zakona o spoljnim poslovima

SARAJEVO - Na Savjetu ministara razmatran je Prijedlog zakona o vanjskim poslovima koji je vraćen za novo mišljenje Ministarstvu pravde i Predsjedništvu BiH, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara, za "Nezavisne".

Najviše ilegalnih migranata u BiH u julu iz Bangladeša

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je i uputiće Predsjedništvu BiH Informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za juli 2020. godine, kada je prijavljen 2.361 nezakoniti migrant, što je za 52% više u odnosu na juni ove godine, ali i za 43% manje u odnosu na isti mjesec 2019. godine.

Najčitanije