Savjet ministara

Savjet ministara nije usvojio odluku o finansiranju izbora

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na danas održanoj telefonskoj sjednici nije usvojio odluku o finansiranju predstojećih izbora, jer su ministri iz reda HDZ-a bili protiv.

Tegeltija: Očekujemo da će biti omogućen uvoz žitarica iz Srbije

NOVI GRAD - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izrazio je očekivanje da će Vlada Srbije, na nekoj od narednih sjednica, napraviti izuzetak i omogućiti izvoz žitarica za proizvodnju stočne hrane u BiH.

BiH protiv sankcija Rusiji i Bjelorusiju u EBRD-u

​SARAJEVO - Savjet ministara BiH ni danas nije postigao saglasnost u vezi sa glasanjem BiH da se Rusiji i Bjelorusiji obustavi pristup resursima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Prodana imovina SFRJ u Njujorku i Bernu

​SARAJEVO - Savjet ministara BiH je donio Odluku o odobravanju zajedničke prodaje objekta stalne misije bivše SFRJ pri UN-u u Njujorku, saopšteno je iz te institucije.

Savjet ministara BiH donio odluku o privremenom finansiranju institucija

SARAJEVO - Savjet ministara donio je danas odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-mart 2022. godine.

Nepovjerenje i Incko zaustavili rad ministara

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH, izabran prije dvije godine, nije ispunio svoj zadatak, a zbog konstantnog nepovjerenja i ukupne političke krize, mogao bi ostati upamćen kao najneefikasniji u istoriji Bosne i Hercegovine.

Tegeltija: Težnje Srpske za vraćanjem nadležnosti nisu prijetnja miru

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da ono što Republika Srpske u zakonodavnom smislu radi na povratu svojih nadležnosti, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, apsolutno nije prijetnja miru u BiH, već težnja za dijalogom.

Savjet ministara BiH dao saglasnost za uvođenje kovid propusnica

SARAJEVO - Savjet ministara BiH dao je saglasnost Ministarstvu civilnih poslova za iskazivanje interesa za priključenje BiH sistemu EU digitalnih kovid potvrda.

Nema podrške za 22 tačke dnevnog reda Savjeta ministara

SARAJEVO - Kao što se i očekivalo, Savjet ministara BiH u drugom krugu, nije usvojio nijednu od 22 tačke dnevnog reda jer su predstavnici Republike Srpske kao i na prethodnoj sjednici glasali protiv.

Tegeltija: Stav ministara iz Srpske ostaje isti

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da će na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara, koja je zakazana za sutra u Sarajevu, biti tačke koje nisu usvojene na prethodnoj, 43. sjednici.

Tegeltija: Donosićemo samo one odluke koje su od interesa za građane

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da će on i ministri iz Republike Srpske učestvovati u radu Savjeta ministara i donositi samo one odluke koje se tiču zaštite zdravlja građana Republike Srpske, kao i one koje mogu da ugroze finansijsku i materijalnu poziciju ljudi zaposlenih u institucijama BiH.

Šarović: Ministri u Savjetu ministara ne vrijede ništa

SARAJEVO - Mirko Šarović, šef Kluba poslanika SDS-PDP -DNS u Predstavničkom domu BiH kazao je danas da je ovaj klub odlučio da neće prisustvovsti današnjoj sjednici i da će poštovsti odluke Narodne skupštine RS.

Tegeltija: Niko u RS ne želi da se ujutru probudi i čuje da nema njene policije

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija naglasio je da se Republika Srpska mora zaštititi od bilo koga ko se igra prava i pravde u BiH.

"Carina bez papira" tek od naredne godine

BANJALUKA - Iako je planirano da primjena Zakona o carinskoj politici, a samim tim i "carine bez papira", odnosno NCTS sistema, počne 1. avgusta, odlukom Savjeta ministara BiH taj rok je pomjeren na 1. januar 2022. godine.

Tegeltija: Savjet ministara nastaviće da pomaže važne projekte u Laktašima

LAKTAŠI - Savjet ministara BiH nastaviće da pomaže realizaciju projekata značajnih za poboljšanje uslova života u opštini Laktaši, a jedan od njih je vodosnabdijevanje, zaključeno je danas na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i načelnika ove lokalne zajednice Miroslava Bojića.

Najčitanije