Savjet ministara

CIK: Tegeltija ispunjava sve uslove za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara

SARAJEVO - Postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) je na današnjoj sjednici utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Vigemark: EU žali što nije došlo do imenovanja mandatara

BANJALUKA - Za BiH su važne i NATO i EU integracije ali podnošenje Godišnjeg nacionalnog programa ne znači i članstvo u NATO u ovom trenutku, rekao je Lars Gunar Vigemark.

Dodik: Neko pokušava da od BiH napravi slučaj "Mostar"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je iz događaja koje gledamo u proteklih 11 mjeseci jasno da neko pokušava da od cijele BiH napravi slučaj "Mostar".

Savjet ministara upropastio popis poljoprivrede u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH, zaključkom kojim je zadužio Agenciju za statistiku BiH da izradi zakon o poljoprivrednom popisu, samo je još više udaljio BiH od ovog posla s obzirom na to da u Republici Srpskoj, barem zasad, neće ni da čuju za taj zakon jer je poljoprivreda u isključivoj nadležnosti entiteta.

Izetbegović: Prvo Akcioni plan za NATO, pa sve ostalo

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, smatra je da je preambiciozno očekivati da Savjet ministara BiH bude formiran u roku od mjesec dana.

"Sporazum u najboljem interesu Srpske, nema govora o putu u NATO"

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da je sporazum, koji je u ime te stranke i koalicije okupljene oko SNSD-a potpisao sa liderima SDA i HDZ-a BiH, kao izbornim pobjednicima u FBiH, u najboljem interesu Republike Srpske i u potpunosti u skladu sa svim ranije utvrđenim politikama Srpske od kojih je najvažnija da se protivi putu u NATO.

Dodik za "Nezavisne": 30 dana za Savjet ministara ili duboka kriza

Nepotrebno dugo se čekalo na dogovor. SNSD nije nikoga uslovljavao niti bilo šta problematizovao, kazao je u intervjuu za "Nezavisne" Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a. "Uvjeren sam da ćemo sve završiti u roku od 30 dana ako bude političke volje. Znam da je SNSD-u, SDA i HDZ BiH stalo da se sve što prije okonča i nastavi evropski put BiH", naglasio je Dodik.

Nova, ali i stara lica u Savjetu ministara

​SARAJEVO - Nakon što su u ponedjeljak lideri SNSD-a, SDA i HDZ BiH Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović potpisali sporazum, odnosno principe kojima se obavezuju da se u roku od 30 dana formira Vijeće ministara, već se u politički kuloarima šuška ko bi mogao sjesti u fotelje na Trgu BiH 1 u Sarajevu.

Ministarstva po jednom konkursu uhljebe nekoliko ljudi

​SARAJEVO - Zloupotrebljavajući Zakon u državnoj službi u institucijama BiH i institut rezervnih lista, institucije na nivou BiH, bez saglasnosti Savjeta ministara BiH, nerijetko na jedan raspisan konkurs zaposle nekoliko ljudi.

EU pozdravila današnji sporazum Dodika, Izetbegovića i Čovića

BRISEL - Današnji sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiraju novog Savjeta ministara uz posredstvo specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Lars Gunara Vigemarka je važan korak naprijed, prije svega za zemlju i njene građane, saopšteno je iz Evropske unije.

Najčitanije