Savjet ministara

Dodik: HDZ i SNSD spremni sutra da formiraju vlast, čekamo Bošnjake

PRIJEDOR - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SNSD i HDZ mogu već sutra da budu u Sarajevu i da završe formiranje Savjeta ministara BiH, ali da pokušajima da urade nešto unilateralno, Bošnjaci rizikuju da naprave ne samo krizu organa nego krizu cijele BiH.

Čampara: DF će dobiti ministarsko mjesto

SARAJEVO - Aljoša Čampara, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije i ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da će Demokratska fronta u novom sazivu Savjeta ministara dobiti jedno ministarstvo.

Povećan topli obrok državnim službenicima u BiH

SARAJEVO - Uprkos stalnim kritikama zbog rastrošnosti državnog birokratskog aparata, Savjet ministara BiH je pred sami kraj mandata odlučilo povećati topli obrok državnim službenicima zaposlenim u institucijama BiH.

Rusija spremna da plati Savjetu Evrope 60 miliona evra, ali pod jednim uslovom

MOSKVA - Rusija je spremna da plati članarinu Savjetu Evrope i izmiri nakupljeni dug za dvije godine, ali traži da Parlamentarna skupština Savjeta Evrope ispuni jedan uslov.

Dodik: Ništa od novih ministarstava u Savjetu ministara

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da neće biti ništa kada je riječ o ponudama SDA da se osnuju nova ministarstva u Savjetu ministara, te poručio da se u procesu formiranja vlasti na nivou BiH blokiraju i krše ustavna prava Srba.

Osmanović: Povećanjem broja ministarstava u Vijeću ministara riješili bismo probleme

SARAJEVO - Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA, kazao je danas "Nezavisnim novinama" da je tačno da su juče na sastanku sa delegacijom SNSD-a razgovarali o tome da se poveća broj ministarstava u Vijeću ministara BiH.

Košarac: SDA tražila da se oformi još jedno ministarstvo u Savjetu ministara, SNSD odbio

SARAJEVO - Staša Košarac, poslanik SNSD-a u Predstavničkom Domu BiH i član Predsjedništva ove stranke, rekao je danas da je tačna informacija da je SDA tražila da se oformi još jedno ministarstvo u Vijeću ministara BiH i da SNSD na to nije pristao, jer je to protiv Ustava i Dejtona.

SNSD i SDA bez rješenja o strukturi Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - Delegacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Stranke demokratske akcije na današnjem sastanku, održanom u Parlamentaroj skupštini BiH, nisu našli rješenje u pogledu sastava Vijeća ministara BiH, izjavio je potpredsjednik SDA Adil Osmanović navodeći da delegacije nisu ulazile u raspored resora, već da su raspravljale o pitanjima koji broj ministara će biti iz Federacije BiH i iz Republike Srpske.

Bundalo: Srbima mjesto predsjedavajućeg i tri pozicije u Savjetu ministara

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo poručio je danas da je jedini prihvatljiv princip za formiranje Savjeta ministara da predstavnicima srpskog naroda pripadne mjesto predsjedavajućeg i tri ministarske pozicije.

Izetbegović: SNSD da prihvati da SDA ima najviše ministarstava

SARAJEVO- Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas, povodom formiranja Savjeta ministara BiH, da se vode pregovori i da je potrebno da SNSD prihvati da SDA, kao brojčano najjača stranka, mora da ima najveći broj ministarstava.

Najčitanije