Savjet ministara

Savjet ministara BiH: Registrovano 13.146 migranata, azil zatražila 1.102

SARAJEVO - U BiH je od početka godine do 9. septembra Službi za poslove sa strancima prijavljeno 13.146 ilegalnih migranata, od kojih je namjeru za podnošenje zahtjeva za azil iskazalo 12.194, dok su 1.102 lica podnijela zahtjev za azil, navodi se u informaciji o stanju u oblasti migracija u BiH koju je danas usvojio Savjet ministara.

Zvizdić: Savjet ministara ne dozvoljava miješanje u ustavne nadležnosti države BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić rekao je su "procesi koje vodi Savjet ministara vezani za jačanje državnih institucija".

Sud BiH poništio odluku o imenovanju zastupnika pri sudu u Strazburu

SARAJEVO - Sud BiH poništio je odluku o imenovanju zastupnika Savjeta ministara pri Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu Belme Skalonjić i njenog zamjenika Sandre Malešić jer je utvrđeno da nisu ispunjavale uslove za ove pozicije.

Usvojen dokument okvirnog budžeta za period 2019-2021.

SARAJEVO - Savjet ministara usvojio je Dokument okvirnog budžeta institucija BiH za period 2019-2021. godine, koji prati reforme i sprovođenje 14 strateških ciljeva, uključujući makroekonomsku stabilnost, razvoj ekonomije, ravnomjeran regionalni razvoj, brži i efikasniji razvoj poljoprivrede i ruralnog sektora, energetskih potencijala, povećanje mogućnosti zapošljavanja, promovisanje inkluzivnosti u obrazovanju, te smanjenje siromaštva.

Za digitalizaciju BiH odobrili milione, a nema projekta

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH na posljednjoj sjednici odobrio je više od 19 miliona KM za završetak projekta digitalizacije BiH. Međutim, taj novac praktično je neupotrebljiv jer nije usvojen projekat na osnovu kojeg bi se u procesu digitalizacije moglo ići dalje.

Porast broja zaposlenih u poljoprivredi

SARAJEVO - Broj zaposlenih u oblasti poljoprivrede u prošloj godini iznosio je 154.000 i veći je za sedam odsto u odnosu na godinu ranije, navodi se u Izvještaju Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa iz oblasti poljoprivrede za BiH za prošlu godinu, koji je danas u Sarajevu usvojio Savjet ministara.

Savjet ministara BiH pojačava mjere: Šalju više policajaca na granicu sa Srbijom

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina će zbog migranata na istočne granice uputiti dodatni broj policajaca da pomognu Graničnoj policiji BiH, saopšteno je danas iz Savjeta ministara nakon održane sjednice.

Zvizdić: BiH nema kapaciteta niti želi biti regionalni sabirni centar

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je danas u Sarajevu sastanak predstavnika institucija BiH, predstavnika EU i međunarodnih organizacija u vezi s cjelokupnom migrantskom situacijom, te o daljnjem unapređenju saradnje i koordinacije u pružanju podrške nadležnim organima BiH na poduzimanju mjera rješavanja pitanja ilegalnih migracija, te adekvatnog prihvata i smještaja izbjeglica u BiH.

BiH za migrante dobija šest miliona evra od Evropske komisije

SARAJEVO - Službi za poslove sa strancima od početka godine do 5. jula prijavljen je 8.081 nezakoniti migrant, a 7.424 iskazalo je namjeru za podnošenje azila, dok je 686 podnijelo zahtjev za azil, navodi se u Informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i preduzetim aktivnostima.

Savjet ministara danas o migrantskoj krizi

SARAJEVO - Savjet ministara razmatraće danas informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata i informaciju u vezi sa stanjem bezbjednosti u BiH u kontekstu pojačane migrantske krize, po zaključku ove institucije i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Najčitanije