Savjet ministara

Tegeltija: Očekujem kompromis u vezi sa usvajanjem strategije

BIJELJINA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da očekuje kompromis u BiH u vezi sa usvajanjem revidirane strategije za procesuiranje ratnih zločina.

Košarac: Zaštititi domaće omogućavanjem plasmana na druga tržišta

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas da je veoma značajno zaštititi domaće poljoprivredne proizvođače omogućavanjem plasamana njihovih proizvoda na druga tržišta poput EU, Kine i Rusije.

Usvojen izvještaj o radu starog saziva Savjeta ministara

SARAJEVO - Zajednička komisija za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH usvojila je na današnjoj sjednici izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za 2017. i 2018. godinu.

Počela sjednica Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - U Sarajevu je danas počela sjednica Savjeta ministara na kojoj bi trebalo da bude razmotren prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara.

Tegeltija sa Đorđevićem političkim i ekonomskim temama

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.

Božović nije na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma

SARAJEVO - Nema dogovora stranaka kada je u pitanju imenovanje Mlađena Božovića za ministra ljudskih prava i izbjeglica BiH, tako da o ovome sutra neće raspravljati ni Predstavnički dom BiH, rekao je juče nakon sjednice Proširenog kolegija Denis Zvizdić (SDA), predsjedavajući ovog doma.

Tegeltija: Postići saglasnost o imenovanju Božovića

​BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da ima dovoljno vremena da bude postignuta saglasnost o izboru Mlađana Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH do utorka, 4. februara, za kada je zakazna sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Savjet ministara BiH usvojio program ekonomskih reformi

SARAJEVO – Savjet ministara BiH usvojio je dokument Socioekonomske reforme u BiH za period 2020-2022. godina, koji su prethodno usvojile Vlade RS i FBiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Savjet ministara utvrdio dopune Zakona o platama za sudije i tužioce

SARAJEVO- Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša izjavio je da je Savjet ministara danas u Sarajevu utvrdio Prijedlog zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, kojim se sprovodi presuda Ustavnog suda BiH.

Savjet ministara o autoputu Sarajevo-Beograd-Sarajevo

SARAJEVO - Sjednica Savjeta ministara na čijem je dnevnom redu nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma BiH i Srbije o saradnji na realizaciji Projekta auto-puta/brzog puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo počela je u Sarajevu.

Najčitanije