Savjet ministara

Još nije zakazan sastanak Dodik - Čović - Izetbegović, imenovanja čekaju lidere

SARAJEVO - Sastanak lidera SNSD-a, SDA i HDZ BiH Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića neće se desiti ove sedmice.

Poljoprivredni informacioni sistem nema saglasnost RS

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju o stepenu razvoja poljoprivrednog informacionog sistema u Bosni i Hercegovini, međutim problem je što o ovome nije konsultovana Republika Srpska i da bi ovaj sistem u potpunosti zaživio, biće neophodan kompromis svih u Bosni i Hercegovini.

EU ostavila rampu za BiH, a BiH za EU

SARAJEVO - Građani BiH nisu se našli na listi državljana 15 zemalja koji slobodno mogu putovati u zemlje EU nakon preporuka koje je donijela Evropska komisija, a zbog ovog poteza Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, rekao je da BiH neće otvoriti granicu za građane EU.

Tegeltija: Nećemo otvoriti granicu za EU dok oni ne otvore za građane BiH

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, rekao je danas novinarima da su imenovanja ponovo skinuta sa dnevnog reda, ali da vjeruje da će lideri političkih partija koji čine većinu dogovoriti to u narednih nekoliko dana.

241.500.000 KM za privremeno finansiranje institucija BiH

SARAJEVO - Savjet ministara, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donio je Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli-septembar ove godine kojom se za ove potrebe odobrava 241.500.000 KM.

Savjet ministara usvojio odluku o privremenom finansiranju institucija

SARAJEVO - Savjet ministara danas je usvojio odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli-septembar, saznaje Srna.

Počinju dogovori o funkcijama u Savjetu ministara BiH, Bošnjaci traže UIO

SARAJEVO, BANJALUKA - Nakon što je budžet BiH prošao Predsjedništvo BiH, lideri političkih partija u narednim danima trebalo bi da postignu konačan dogovor u vezi s imenovanjem rukovodilaca institucija BiH, a moguće je da već danas Savjet ministara BiH na dnevni red stavi neka imenovanja koja se već mjesecima povlače sa dnevnog reda.

Zoran Tegeltija testiran na COVID-19

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija testiran je na COVID-19, a rezultat testa je negativan, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Sindikat radnika Agencije za lijekove BiH priprema štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Ukoliko iduće sedmice ne dobiju saglasnost Savjeta ministara BiH za popunu radnih mjesta, Sindika radnika Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH organizovaće štrajk, jer, kako kažu, posao koji rade više ne mogu obavljati s postojećim brojem ljudi.

Nacrt budžeta stigao u Predsjedništvo

SARAJEVO - Nacrt budžeta institucija na nivou BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu stigao je danas u Sekretarijat Predsjedništva BiH, potvrđeno je Srni u Predsjedništvu.

Najčitanije