Savjet ministara BiH

Ministri se nisu čuli ni vidjeli duže od mjesec dana

​SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH posljednju sjednicu održao je prije više od mjesec dana, tačnije 5. avgusta, i od tada do danas nije imao nikakvih aktivnosti, što je najduži period nerada u ovom mandatu.

Sporazum lidera propao, ponovo o vlasti nakon kongresa SDA

SARAJEVO - Rok za formiranje vlasti na nivou BiH neće biti ispoštovan do danas, kako su prije mjesec dana dogovorili i u sporazum se obavezali lideri SDA, SNSD-a i HDZ BiH Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović.

Savjet ministara pod velikim znakom pitanja

SARAJEVO - Iako u četvrtak ističe rok za formiranje Vijeća ministara, a kojeg su 5. avgusta dogovorili i sporazum o tome potpisali lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, kako sada stvari stoje, uspostava vlasti na nivou BiH je pod velikim znakom pitanja.

Vigemark u oproštajnoj posjeti kod Zvizdića

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, ambasadora Lars-Gunara Vigemarka.

Pare od 4G dijeliće bez saglasnosti Srpske

SARAJEVO, BANJALUKA - Kancelarija za zakonodavstvo Savjeta ministara BiH i Ministarstvo finansija i trezora BiH dali su negativno mišljenje na izmjenu Odluke o dozvolama za korištenje radiofrekventnog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sistema (Odluka o 4G), a kojom je bilo predviđeno da novac prikupljen po osnovu dozvola za 4G Savjet ministara BiH raspoređuje uz prethodno pribavljenu saglasnost Vlade Republike Srpske i Vlade Federacije BiH.

Predsjedništvo BiH: Danas biti ili ne biti za Tegeltiju

SARAJEVO - Za Zorana Tegeltiju (SNSD), kandidata za mandatara za Vijeće ministara BiH, danas je biti ili ne biti, jer ako na današnjoj sjednici članovi Predsjedništva BiH ne postignu kompromis, odnosno ako ne dobije njihovu podršku on se više neće moći kandidovati za pomenutu funkciju.

Dodik: BiH umire sporom smrću, koju ubrzavaju Komšić i Džaferović

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je izbor Zorana Tegeltije najvažnija odluka koju Predsjedništvo može da donese ako je BiH bar malo normalna zemlja, a ukoliko ne bude izabran to je onda jasna potvrda da u BiH nema ničega normalnog, da se u njoj uništava sve ono što normalnoj pameti ne bi trebalo da smeta, a oni koji to rade moraće na sebe da preuzmu odgovornost za sve što se bude dešavalo nakon toga.

Dodik: Ispunjeni svi uslovi da se raspravlja o kandidaturi Tegeltiji

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, sazvao je, za utorak, 27. avgusta, 37. vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Prijedlog odluke o imenovanju Zorana Tegeltije za novog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Predsjedništvo BiH u utorak o imenovanju Tegeltije

SARAJEVO – Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH zakazao je vanrednu sjednicu Predsjedništva za utorak na kojoj će se raspravljati samo o jednoj tački dnevnog reda a to je imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH Zorana Tegeltije.

Vigemark: EU žali što nije došlo do imenovanja mandatara

BANJALUKA - Za BiH su važne i NATO i EU integracije ali podnošenje Godišnjeg nacionalnog programa ne znači i članstvo u NATO u ovom trenutku, rekao je Lars Gunar Vigemark.

Najčitanije