Savjet ministara BiH

Tegeltija: Savjet ministara nastaviće da pomaže važne projekte u Laktašima

LAKTAŠI - Savjet ministara BiH nastaviće da pomaže realizaciju projekata značajnih za poboljšanje uslova života u opštini Laktaši, a jedan od njih je vodosnabdijevanje, zaključeno je danas na sastanku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije i načelnika ove lokalne zajednice Miroslava Bojića.

Utvrđen Prijedlog Zakona o VSTS-u, Tegeltija i Košarac bili protiv

SA­RA­JE­VO - Vijeće ministara BiH danas je na sjednici utvrdilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH.

Omča oko vrata za bh. privrednike na domaćem terenu

BANJALUKA, SARAJEVO - Zadat nam je snažan udarac kada je riječ o poslovanju na domaćem terenu, poručuju iz bh. poslovne zajednice, nakon što je Savjet ministara BiH odlučio da ne produži važenje Odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg u postupku javnih nabavki.

Špirić: Savjet ministara ponovo potvrđen u Predstavničkom domu BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je da su se u parlamentu BiH mogli čuti različiti navodi o Savjetu ministara, ali da je ponovo potvrđen u Predstavničkom domu BiH koji ga i imenuje, te je sve izvan toga spekulacija i politikantstvo.

BiH zacrtala 143 projekta teška čak 9,44 milijarde evra

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH ažurirao je listu prioritetnih projekata Bosne i Hercegovine na kojoj se nalaze ukupno 143 projekta teška čak 9,44 milijarde evra.

Najviše ilegalnih migranata u BiH u julu iz Bangladeša

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je i uputiće Predsjedništvu BiH Informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za juli 2020. godine, kada je prijavljen 2.361 nezakoniti migrant, što je za 52% više u odnosu na juni ove godine, ali i za 43% manje u odnosu na isti mjesec 2019. godine.

Savjet ministara BiH o migracijama i sprečavanju pranja novca

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH trebalo bi na današnjoj sjednici da razmotri informaciju Ministarstva bezbjednosti u oblasti migracija u BiH za juli.

Telefonska sjednica Savjeta ministara, predloženo zaduženje od 30 miliona evra

SARAJEVO - Savjet ministara BiH je na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici utvrdio Prijedlog ugovora o zajmu u iznosu 30 miliona evra između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Savjet ministara dao saglasnost o nabavci vakcina protiv virusa korona

SARAJEVO - Savjet ministara dao je danas saglasnost na ugovor o nabavci vakcina sa Globalnom alijansom za vakcine /GAVI/, nakon što je usvojio informaciju o pristupanju BiH Instrumentu za globalni pristup vakcini protiv kovida 19.

Tegeltija: Tražimo način da provedemo provjeru diploma

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, rekao je da Vijeće ministara, radi na tome da pronađe način na koji bi proveo inicijativu koja je dobila podršku u Predstavničkom domu BiH da se provjere sve diplome zaposlenih u institucijama BiH.

Najčitanije