Savjet ministara BiH

Mektić: Savjet ministara neće razmatrati ANP

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nagovijestio je da Savjet ministara BiH naredne sedmice neće razmatrati Nacrt ANP, iako je ova tačka uvrštena u dnevni red sjednice zakazane za utorak.

Finansijski udar na buduće vozače i bh. privredu

SARAJEVO - Nacrt odluke, čija bi primjena dovela do drastičnog poskupljenja procesa polaganja vozačkih ispita, uskoro bi mogao da se nađe pred Savjetom ministara BiH, što u dobrom dijelu auto-škola smatraju finansijskim udarom na buduće kandidate, ali i na privredu, koju potresa manjak profesionalnih vozača.

Zvizdić sa Palmerom: Podrška SAD za približavanje NATO

VAŠINGTON - Američka administracija podržava približavanje Bosne i Hercegovine članstvu u NATO-u i u tom cilju smatra važnim izradu Godišnjeg nacionalnog plana reformi (ANP) i što brže uspostavljanje vlasti, saopšteno je poslije sastanka predsedavajućeg Savjeta ministara BiH s posebnim izaslanikom Stejt Departmenta za Zapadni Balkan u Vašingtonu.

"Neprihvatljivo premještanje migranata u Medeno polje"

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH kazao je da je premještanje migranata u Medeno polje neprihvatljivo te da bi to moglo otjerati i ono malo srpskih povratnika u tom mjestu.

Zvidić u Vašingtonu: Orijentacija BiH prema slobodi i ekonomskom prosperitetu

VAŠINGTON - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić sastao se danas u Vijeću Nacionalne bezbjednosti u Vašingtonu sa zamjenikom direktora za Evropu, Džonom Eratom i zahvalio se na ukupnoj dosadašnjoj podršci i pomoći reformskim naporima u Bosni i Hercegovini, a posebno na njenom putu ka članstvu u NATO i Evropskoj uniji.

Bevanda: Za funkcioniranje BiH nužan je dogovor svih strana

MOSTAR - Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora izjavio je u ponedjeljak kako je potrebno što prije formirati Savjet ministara i krenuti rješavati važna pitanja kojih je svakim danom sve više, ocijenivši kako ovakvo stanje zaustavlja reforme i prilike da BiH ostvari napredak u približavanju Evropskoj uniji.

Akcioni plan nemogući spisak želja

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH telefonski je usvojio Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz analitičkog izvještaja Evropske komisije u kojem se navodi 729 mjera koje treba sprovesti u djelo i već sada je jasno da od tog posla neće biti ništa, posebno zato što se većina ovih mjera treba sprovesti tokom iduće godine i što Republika Srpska, vrlo vjerovatno, neće učestvovati u njegovoj realizaciji.

Telefonske sjednice Savjeta ministara postale praksa

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH u ovom mjesecu dva puta je zbog nedostatka kvoruma otkazao redovne sjednice, nakon čega je oba puta odluke donosio telefonski, što je, prema mišljenju analitičara, očekivano i čega će u budućnosti, ukoliko se ne formira vlast, biti sve više.

Usvo­jen Pra­vil­nik za rad "drža­vnog za­tvo­ra"

SA­RA­JE­VO - Sa­vjet mi­nis­ta­ra BiH u te­hničkom man­da­tu ni­je održao re­do­vnu sje­dni­cu već te­le­fon­sku i usvo­jen je Akci­oni plan za re­ali­za­ci­ju pri­ori­te­ta iz Ana­li­tičkog iz­vje­šta­ja Evrop­ske ko­mi­si­je, ko­ji je sas­ta­vni dio Miš­lje­nja Ko­mi­si­je o zah­tje­vu BiH za član­stvo u EU.

Bevanda: Ne bavim se vračanjem da li će ANP dobiti podršku

SARAJEVO - Za danas zakazana sjednica Savjeta ministara BiH, u tehničkom mandatu, nije održana redovno, već, kako je to postalo uobičajno, telefonskim putem, a zamjenik predsjedavajućeg tog tijela i ministar finansija i trezora BiH, Vjekoslav Bevanda, izjavio je da je njegova želja da vlast na nivou države bude što prije formirana.

Najčitanije