Sebastijan Kurc

Kurc: Epidemiološko stanje je veoma ozbiljno

BEČ - Zbog rastućeg broja novozaraženih, austrijski kancelar Sebastijan Kurc danas se pisanim apelom obratio pokrajinama i istakao da je broj novozaraženih u više pokrajina dostigao veoma zabrinjavajući nivo.

Kurc: Ono što vidimo u Evropi je drugi talas epidemije

BEČ - Ovo što trenutno vidimo u Evropi je drugi talas, istakao je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Kurc negativan na testu za kovid-19

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc bio je negativan na testu za virus korona, nakon što je ranije potvrđen kovid-19 kod jednog od njegovih kolega, saopšteno je iz kancelarije kancelara.

Kurc otkazao sastanke zbog kontakta sa zaraženim kolegom

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc otkazao je sve sastanke zakazane za danas, nakon što je jedan od njegovih kolega bio pozitivan na testu za virus korona, saopštio je portparol austrijskog kancelara.

Kurc: Brisel da prekine pregovore i uvede sankcije Ankari

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas da bi Evropska unija trebalo da prekine pristupne pregovore sa Turskom i uvede joj sankcije zbog pomorskog spora sa Grčkom i obračuna sa novinarima i članovima opozicije.

Kurc: COVID-19 pokazao koliko zavisimo jedni od drugih

NJUJORK - Pandemija virusa korona je na dramatičan način pokazala koliko zvisimo jedni od drugih, istakao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Kurc:Trovanje Navaljnog i Sjeverni tok 2 se ne mogu povezivati

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je, nakon susreta sa predsjednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim u Beču, da ne treba povezivati trovanje kritičara ruske vlasti Alekseja Navaljnog i gasovod Sjeverni tok 2.

Merkel kritikovala Kurca zbog kampa Moria

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel, na internoj sednici vlade, kritikovala je pre svega ponašanje austrijskog kancelara Sebastijana Kurca u vezi izbjegličkog kampa Moria.

Kurc protiv preuzimanja migranata sa Lezbosa

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc usprotivio se preuzimanju tražilaca azila iz kampa Morija u Grčkoj, što je izazvalo kritike njegovog koalicionog partnera Zelenih, ali i opozicije.

Politiku otvorenih granica Kurc nazvao fatalnom greškom Evrope

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc nazvao je greškom odluku njemačke kancelarke Angele Merkel da prije pet godina otvori granice za izbjeglice.

Najčitanije