Sebastijan Kurc

Kurc: Cilj da se zapadni Balkan vrati visoko na agendu EU

BEČ - U Beču će sutra, u organizaciji austrijske vlade, biti održana konferencija o zapadnom Balkanu, na kojoj će učestvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kurc: Ispunjavamo obećanje, vraćamo se u normalu do ljeta

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je danas dalja popuštanja epidemioloških mjera od 10. juna, istakavši da će obećanje, da će se građani vratiti normalnosti do ljeta, biti ispunjeno, kao i da će do ljeta svi koji to žele, moći da se vakcinišu.

Neslaganja u Vladi zbog popuštanja mjera: Kurc za, ministar zdravlja protiv

BEČ - U austrijskoj vladi trenutno postoji spor kancelara Sebastijana Kurca i ministra zdravlja Volfganga Mikštajna u vezi daljeg popuštanja epidemioloških mjera.

Pokrenuta istraga protiv Sebastijana Kurca

BEČ - Protiv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i šefa njegovog kabineta Bernharda Bonelija pokrenuta je istraga zbog sumnje da su dali lažni iskaz pred parlamentarnim istražnim odborom u vezi afere "Ibica".

Kurc: Pandemija pokazala slabosti EU

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocijenio je danas, povodom Dana Evrope, da je pandemijska kriza pokazala slabosti EU u poređenju sa drugim akterima, a šef austrijske diplomatije Aleksander Šalenberg podvukao je da je prošla godina bila izgubljena godina u vezi proširenja Unije, i da to sada ne smije biti slučaj, jer je EU nepotpuna bezzZapadnog Balkana.

Kurc predložio da se Putin i Bajden sastanu u Beču

MOSKVA - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je tokom telefonskog razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom predložio Beč kao mjesto potencijalnog sastanka Putina i predsjednika SAD Džozefa Bajdena ukoliko se Rusija i SAD uzaglase u vezi sa njegovim održavanjem, navedeno je u saopštenju nakon razgovora zvaničnika.

Kurc: Nećemo čekati na EU

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da Austrija, po pitanju takozvanog zelenog pasoša za putovanja testiranih i vakcinisanih protiv kovid-19, neće čekati na EU.

Kurc: Biće nam čast ako organizujemo susret Bajden - Putin

BEČ - Austrija će smatrati velikom čašću ukoliko predsjednici Rusije i SAD odluče da se susretnu u Beču, rekao je danas austrijski kancelar Sebastijan Kurc, javlja TASS.

Austrijanci se spremaju za popuštanje mjera u maju

BEČ - Austrija se sprema da ponovo otvori mnoge sektore javnog života u maju, kad izađe iz jednog od najgorih razdoblja od početka pandemije.

Kurc: S milion doza Sputnjika V mogli bismo ranije u normalnost

BEČ - Austrija, u borbi protiv pandemije virusa korona, sve je bliža zaključenju sporazuma o nabavci ruskih Sputnjik V vakcina.

Najčitanije