Sebastijan Kurc

Austrija uspostavlja korona-krizni fond sa četiri milijarde evra

BEČ - Austrijska vlada donijela je danas odluku o uspostavljanju fonda za "korona virus krizu" u visini od četiri milijardi evra pomoći privredi, te otkazala planirani budžet nultog deficita.

Kurc: Naredne sedmice 10.000 inficiranih virusom korona

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je danas da za nedjelju dana očekuje da će broj inficiranih virusom korona u Austriji preći 10.000.

Kurc: I druge zemlje usvojiće mjere kao i Italija

​CIRIH - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je da je samo pitanje vremena kada će i druge evropske zemlje usvojiti agresivne korake kao Italija da bi pokušale da spriječe širenje virusa korona.

"Ako migranti probiju granicu, zaustavićemo ih na zapadnom Balkanu"

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da postoji trostruka bezbjednosna mreža u odbrani od ponavljanja migrantske krize iz 2015. godine, koja predviđa da će, ako migranti probiju grčku granicu, biti zaustavljeni na zapadnom Balkanu.

Kurc: Erdoan svjesno zloupotrebljava izbjeglice

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc danas je oštro osudio turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana, optuživši ga da zloupotrebljava izbjeglice kako bi izvršio pritisak na EU.

Kurc želi da zabranom burki pomogne mladim djevojkama

LONDON - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da je cilj vlade da zaštiti mlade djevojke od štetnog uticaja imigracije, tako što će zabraniti nošenje marama djevojčicama mlađim od 14 godina.

Kurc osudio kampanju mržnje protiv ministarke Zadić

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc danas je oštro osudio kampanju mržnje protiv nove ministarke pravosuđa Alme Zadić.

Kurc i Kogler predstavili program i tim nove vlade

BEČ – Mandatar za sastavljanje nove austrijske vlade, lider Narodne partije (OVP) Sebastijan Kurc i šef Zelenih Verner Kogler predstavili su danas članove buduće vlade, kao i koalicioni program.

Dogovor Sebastijana Kurca i Zelenih

Konzervativci OVP Sebastijana Kurca i Zeleni postigli su koalicioni sporazum: Kurc bi trebalo ponovo da bude austrijski kancelar.

FPO se nudi Kurcu za novu vladu

BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Norbert Hofer ponudio se mandataru za sastavljanje nove austrijske vlade, šefu Narodne partije (OVP) Sebastijanu Kurcu za ponovno uspostavljanje "tirkizno-plave" koalicije.

Najčitanije