Sebastijan Kurc

Kurc: EU mora da ispuni svoja obećanja na Balkanu

BEOGRAD - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je tokom nedavne posjete Beogradu, da se njegova zemlja snažno zalaže za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, koja mora da ispuni svoje obećanja na Balkanu kako to ne bi iskoristili konkurenti poput Turske ili Kine.

Vrijeđala Kurca pa kažnjena s 1.000 evra

BEČ - Uvredljiva objava na zvaničnom Facebook profilu austrijskog kancelara Sebastijana Kurca koštaće jednu Austrijanku 1.000 evra.

Kurc će biti saslušan pred sudijom, a ne tužiocem

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, protiv kojeg je pokrenut istražni postupak zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažnog iskaza pred parlamentarnim istražnim odborom o aferi "Ibica", saslušaće sudija, a ne tužilaštvo.

Sebastijan Kurc bolestan, otkazao sastanak s predsjednicom EK

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc morao je, zbog bolesti, da otkaže današnji sastanak s predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Kurc: Ne moramo se vraćati u kameno doba

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc uvjeren je da nema potrebe za vraćanjem u "kameno doba" kako bi se borili protiv klimatskih promjena.

Kurc ne zna austrijsku himnu?

NJUJORK -- "Zemlja planina, zemlja rijeka" - austrijska himna bila je nepremostiva prepreka za saveznog kancelara Sebastijana Kurca tokom posjete SAD-u.

Kurc postaje otac

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc objavio je da njegova saputnica Suzane Tir očekuje bebu.

Kurc: Potrebno je više, a ne manje protjerivanja

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc odbacio je oštro pokušaj više nevladinih organizacija da krivicu za smrt 13-godišnje djevojčice pripiše žrtvi i naglasio da nije potrebno manje, već više protjerivanja tražilaca azila koji počine krivično djelo.

Kurc: Cilj da se zapadni Balkan vrati visoko na agendu EU

BEČ - U Beču će sutra, u organizaciji austrijske vlade, biti održana konferencija o zapadnom Balkanu, na kojoj će učestvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kurc: Ispunjavamo obećanje, vraćamo se u normalu do ljeta

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je danas dalja popuštanja epidemioloških mjera od 10. juna, istakavši da će obećanje, da će se građani vratiti normalnosti do ljeta, biti ispunjeno, kao i da će do ljeta svi koji to žele, moći da se vakcinišu.

Najčitanije