Seksualno uznemiravanje

Katolički sveštenik osuđen zbog prikrivanja zlostavljanja djece

SIDNEJ - Katolički nadbiskup u Australiji Filip Vilson osuđen je na 12 mjeseci zatvora zbog prikrivanja slučajeva seksualnog zlostavljanja djece sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Pacijent dobojske bolnice dodirivao pacijentkinju, pa nasrnuo na medicinare

DOBOJ - Nasilje u porodici koje je počinio Teslićanin E.K. (54) dovelo ga je u Službu psihijatrije dobojske bolnice "Sveti apostol Luka", a to što je u ovu zdravstvenu ustanovu doveden u pratnji policije nije ga pokolebalo da nasrne na pacijentkinju u bolničkom toaletu.

Kozbiju određen kućni pritvor u Filadelfiji

Komičaru Bilu Kozbiju određen je kućni pritvor u njegovom domu u Filadelfiji dok ne bude donijeta konačna presuda povodom optužbi protiv njega za seksualno zlostavljanje.

Inspektori ušli u Dom zbog optužbi za zlostavljanje štićenica

BANJALUKA - Inspektori Policijske uprave Banjaluka ušli su juče u Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" Banjaluka kako bi ispitali navode da portiri Radoslav Stakić i Milorad Jerilović dolaze na posao u pijanom stanju i seksualno i verbalno uznemiravaju štićenice, ali i radnice.

Portiri seksualno uznemiravali štićenice Doma 'Rada Vranješević'?

BANJALUKA - Protiv Radoslava Stakića i Milorada Jerilovića, portira iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" Banjaluka, pokrenut je diciplinski postupak i suspendovani su s radnog mjesta.

Ema Votson donirala milion funti za borbu protiv seksualnog uznemiravanja

Zvijezda serijala filmova o Hariju Poteru Ema Votson donirala je milion funti za novu kampanju namijenjenu pomoći osobama pogođenim seksualnim uznemiravanjem.

Katrin Denev se izvinila žrtvama seksualnog zlostavljanja

Francuska glumica Katrin Denev izvinila se žrtvama seksualnog zlostavljanja zbog toga što je bila jedna od 100 istaknutih žena koje su potpisale otvoreno pismo u kome se navodi da su kampanje protiv seksualnog zlostavljanja otišle predaleko.

Katrin Denev i 99 žena protiv puritanizma

Poznate Francuskinje na čelu sa proslavljenom glumicom Katrin Denev upozorile su na opasnost od širenja "talasa puritanizma" kao posljedica debate o pokretu "MeToo" koji se bori protiv seksualnog uzmeiravanja.

Drugaricu spasila od pijanog napasnika

FOČA - Dalibor Draško (33) uhapšen je zbog sumnje da je pod okriljem noći na šetalištu u blizini fočanske OŠ "Sveti Sava" seksualno uznemiravao dvadesetogodišnju studentkinju T.P., a koju je od napada uspjela spasiti drugarica M.K., sa kojom se kući vraćala iz grada.

Kontroverzni profesor Spaso Šakota dobio otkaz u Tehnološkoj školi

BANjALUKA - Spaso Šakota (59), koji je zbog seksualnog uznemiravanja učenica početkom oktobra osuđen na šest mjeseci zatvora, više nije zaposlen u Tehnološkoj školi u Banjaluci, gdje je godinama radio kao profesor fizičkog vaspitanja.

Najčitanije