Sekta

Dio pripadnika "Lev tahor" napustio Istočnu Ilidžu

ISTOČNA ILIDŽA - Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da je dio članova jevrejske vjerske grupe, koja praktikuje religijska uvjerenja na ekstreman način, napustio ovu lokalnu zajednicu.

Nestala djevojčica iz Bavarske ponovo u rukama sekte?

EPISBURG - Jedanaestogodišnja djevojčica iz Episburga u Bavarskoj u subotu je otišla na trčanje i više se nije vratila u kuću hraniteljske porodice u kojoj živi.

Uništavala živote u sekti: Osuđena kćerka milijardera

Grupa "Nxivm" je sebe brendirala kao grupu za samopoboljšanje koja je obećala da će svojim članovima pomoći da žive bolji život. U stvarnosti je to bila sekta koja je manipulisala ljudima i pretvorila ih u seksualne robove. Procjenjuje se da je od osnivanja 1998. godine do kada je lider grupe uhapšen 2018. godine, 17.000 ljudi pristupilo redovima "Nxivma".

Izbacili ga iz sekte: Sušio ženske gaće, "krio" djevojku od "braće"

Jehovni izopštili su jednog svog člana iz Dalmacije, zbog toga što, kako izopšteni sam navodi, je na štriku sušio ženski veš, a "braću" nije obavijestio da ima djevojku, piše Slobodna Dalmacija.

Sekta ubila djecu i trudnice u Panami: Sedam mrtvih, 14 mučeno

PANAMA SITI - Sedam osoba ubijeno je, a 14 je bilo izloženo mučenju u jednom vjerskom ritualu koji je održan u džungli u Panami, a tokom koga je 10 vođa okružilo ljude, mučilo ih, tuklo, spaljivalo i sjeklo mačetama, kako bi se "pokajali za svoje grijehe".

Sekta u kojoj tjeraju muževe da drže supruge dok ih drugi siluju

Poligamistička mormonska sekta čiji vođa je bio bivši osuđenik za silovanje djece zabranjivao je svojim muškim pripadnicima da postanu očevi.

Najčitanije