Selmo Cikotić

"Viškovi naoružanja prodati bez odobrenja Predsjedništva BiH"

SARAJEVO - Svjedoci Tužilaštva BiH Dalibor Perić potvrdio je na suđenju ministru bezbjednosti u Savjetu ministara Selmi Cikotiću, optuženom za zloupotrebu položaja dok je obavljao funkciju ministra odbrane, da su aneksi ugovora o prodaji viškova naoružanja zagrebačkoj firmi "Skaut" sačinjavani bez saglasnosti ili odluke Predsjedništva BiH.

Počelo suđenje ministru Cikotiću

SARAJEVO - U Sudu BiH danas je počelo suđenje Selmi Cikotiću, ministru bezbjednosti BiH, za zloupotrebu položaja.

Cikotić drugima omogućio sticanje imovinske koristi od 4,1 milion KM

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić tereti se da je oštetio budžet BiH za najmanje 9,7 miliona KM i da je omogućio sticanje imovinske koristi drugome u ukupnom novčanom iznosu od najmanje 4,1 milion KM, navedeno je u optužnici Tužilaštva BiH.

Potvrđena optužnica protiv Selme Cikotića

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv ministra bezbjednosi u Savjetu ministara Selme Cikotića, koja ga tereti za zloupotrebu položaja, kojom je budžet BiH oštetio za 9,7 miliona KM, a drugima pribavio imovinsku korist u višemilionskom iznosu.

Tužilaštvo tereti Cikotića za višemilionsku štetu u budžetu BiH

SARAJEVO - Tužištvo BiH podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg ministra odbrane i aktuelnog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Selme Cikotića. Cikotić se tereti za zloupotrebu položaja, čime je oštetio budžet BiH za oko 9,7 miliona KM, a drugima pribavio višemilionsku imovinsku korist, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Sastanak Cikotića i Vulina u Zvorniku, potpisaće nekoliko sporazuma

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Selmo Cikotić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandr Vulin razgovaraće danas u Zvorniku o unapređenju saradnje u oblastima borbe protiv prekograničnog kriminala i upravljanja migracijama i granicama.

Zatler: Nova humanitarna kriza u BiH na zimu

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler izjavio je da će se na zimu desiti još jedna humanitarna kriza kada je riječ o migracijama i da treba preduzeti određene korake kako bi se to preduprijedilo.

Cikotić: Priroritet suzbijanje ilegalnih migracija

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić izjavio je danas da je prioritet Ministarstva bezbjednosti suzbijanje ilegalnih migracija, kao i borba protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ponovo podignute optužnice protiv Mehmedagića, Cikotića i Druškića

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je danas nove optužnice protiv Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA), Selme Cikotića, ministra bezbjednosti u Savjetu ministara i Muriza Druškića, savjetnika direktora OBA, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

Cikotić: Proglasiti "Lipu" privremenim prihvatnim centrom

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić nada se da će Savjet ministara donijeti odluku da migrantski kamp "Lipa" kod Bihaća bude proglašen privremenim prihvatnim centrom, u kojem bi u narednih nekoliko mjeseci imali uslove za trajan i kvalitetan smještaj od 6.000 do 8.000 migranata, koliko ih gravitira prostorom BiH.

Dodik: U slučaju Cikotića Tužilaštvo neka radi svoj posao

BANJALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom najave da će Selmo Cikotić biti vraćen u optužnicu za ratne zločine nad Hrvatima u Bugojnu, da Tužilaštva BiH treba da radi svoj posao.

Selmo Cikotić pozitivan na virus korona

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Ciković pozitivan je na virus korona i ima lakše simptome.

"Slovenija jedan od ključnih partnera bezbjednosnim agencijama u BiH"

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorkom Republike Slovenije u BiH Zoricom Bukinac.

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Cikotića

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić prijavljen je Tužilaštvu BiH zbog istrage u predmetu "Američki univerzitet", koji je u vlasništvu Denisa Prcića, piše "Dnevni avaz".

Cikotić: Izmjestiti migrante iz gradskih sredina

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Selmo Cikotić izjavio je da je saglasan sa čelnim ljudima Unsko-sanskog kantona da je migrante potrebno izmjestiti iz gradskih sredina.

Najčitanije