Selo

Razvio biznis na selu: Neću da mi djeca bolje govore njemački nego srpski

Nemanja Zavišić kao i većina mladih bio je u dilemi da li otići u inostranstvo ili ostati u Republici Srpskoj.

Mladi farmer iz Dervente: Nije rješenje odlazak, treba zapeti i raditi

Dejan Šukurma (26) iz Dervente kaže da ne razmišlja da napusti BiH i Republiku Srpsku jer ima posao sa kojim je zadovoljan, a u slobodno vrijeme bavi se kinologijom, ali i stočarstvom.

Selo u kojem čim zađe Sunce malo ko smije da boravi

Al Hamra je destinacija koja je s godinama sve češće na listi želja brojnih zaljubljenika u neobična putovanja.

Medvjed svaki dan "posjećuje" staricu u podgrmečkom selu

SANSKI MOST- Milka Milinković (70), koja živi u podgrmečkom selu Grdanovci, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, u posljednje vrijeme živi u strahu od medvjeda koji se spušta iz obližnjih šuma i svakodnevno je posjećuje.

Povlačanjem vode iz vještačkog jezera "izronilo" potopljeno selo

Smanjenjem nivoa vode u vještačkom jezeru u istočnoj turskoj prvinciji Agri "izronilo" je nekadašnje selo Bascavus, potpoljeno gradnjom brane devedestih godina.

Siniša Mihajlović maskiran išao u Borovo Selo: Sve je bilo sravnjeno sa zemljom

Siniša Mihajlović koji je nedavno saznao da ima leukemiju, nerado se sjeća 5. avgusta 1995. godine i hrvatske vojno-redarstvene akcije "Oluja".

Peckanje dalo djeci krila i osnažilo vezu s prirodom

MRKONJIĆ GRAD - U srcu prirode čuvanom nedaleko od Mrkonjić Grada, u selu Pecka, završilo se i drugo peckanje. Fotografije iz ove prirodne oaze i sa drugog "Pecka Outdoor festivala" obišle su svijet, dok su utisci više od 1.000 posjetilaca fenomenalni.

Zavirite u "holandsku Veneciju", selo koje nema ulica

​Selo Giethoorn mnogi nazivaju "holandskom Venecijom", jer je pristupačno samo uz pomoć čamaca.

300.000 KM za ostanak mladih na selu

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona izdvojiće u ovoj godini 300.000 maraka kako bi stimulisala mlade poljoprivredne proizvođače i njihov ostanak na selu.

Iz sela Pavličine otišli svi, ostali samo Sotir (90) i Mirka (87)

​Ima više od 80 kuća, a samo jedan bračni par tokom cele godine živi u selu. Leti je malo drugačije. Ljudi koji su prije pola vijeka otišli u gradove, dolaze da odmor provedu baš tu – na padinama Čemernika, na visini od oko 1.200 metara. Ipak, u selu Pavličine, u opštini Crna Trava, travu nema ko da kosi. Putevi se ne vide. Skoro da je svaka kuća u šumi.

Najčitanije