Senat

"Lica lafore" u francuskom parlamentu 17.maja

Višestruko nagrađivani film "Lica Lafore" autora Denisa Bojića, rađen u produkciji RTRS-a biće prikazan u francuskom parlamentu 17. maja.

Senat ukinuo Trampovu rezoluciju o vanrednom stanju

VAŠINGTON - Američki Senat, u kome su većina republikanaci, usvojio je večeras rezoluciju o ukidanju vanrednog stanja na granici SAD i Meksika, koje je predsjednik SAD Donald Tramp proglasio u februaru.

"Putinovu limuzinu" testiraju na minus 50

Ruska limuzina Aurus Senat, slična onoj koju koristi predsjednik Vladimir Putin, primjećena je na putevima u Sibiru.

Senat RS: Srpska formirala institucije, bošnjački vrh to izbjegava

BANJALUKA - Senat Republike Srpske konstatovao je danas da bošnjački politički faktori ne žele da na nivou Federacije i BiH formiraju vlast, te da je jedino Srpska nakon oktobarskih izbora u BiH formirala sve institucije zakonodavne i izvršne vlasti.

Američki Senat usvojio rezoluciju: Saudijski princ odgovoran za ubistvo Kašogija

VAŠINGTON - Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju u kojoj je saudijski princ Mohamed bin Salman označen kao odgovorni za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Senatori predstavili novi prijedlog zakona o sankcijama Moskvi

VAŠINGTON - Dvopartijska grupa senatora SAD predstavila je prijedlog novih sankcija Rusiji, javili su američki mediji.

Senat potvrdio: Pompeo novi državni sekretar

VAŠINGTON - Američki Senat potvrdio je danas tesnom većinom glasova izbor dosadašnjeg direktora CIA Majka Pompea za novog američkog državnog sekretara.

Američki Senat usvojio prijedlog zakona o budžetu

VAŠINGTON - Američki Senat usvojio je rano jutros prijedlog zakona o budžetu u vrijednosti od 1,3 biliona dolara, čime će se država finansirati do septembra.

Italija dobila prvog senatora crnca: Desničar protiv migranata

RIM - Italija je dobila prvog tamnoputog zastupnika u Senatu.

Tramp podržao Romnija za Senat

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp podržao je kandidaturu za Senat nekadašnjeg republikanskog kandidata za Bijelu kuću Mita Romnija, što AP ocjenjuje kao još jedan znak da njih dvojica "zakopavaju sekire", nakon uvreda koje su ne tako davno upućivali jedan drugom.

Najčitanije