Sendvič

Omiljeno jelo na svijetu nastalo tokom kartaške igre

Prije 300 godina engleski lord Džon Montagu, 4. Earl of Sandwich, ogladnio je tokom jedne kartaške partije. Kako ne bi prekidao igru, svog je kuvara zamolio da mu komad mesa stavi između dvije šnite hljeba. Drugi su ubrzo nakon toga počeli govoriti: "Ja bih isto što i Sandwich" i tako je nastalo ovo neizostavno jelo u gotovo svim zemljama na svijetu.

Za sendviče s velikim "S"

Gdje god vas put nanese, bilo to kod kuće na kauču, na izletu, na poslu, u kinu, na putovanju, na drugom kraju svijeta… sendvič ćete pronaći na svakom jelovniku.

Gost ubio konobara jer je dugo čekao sendvič

Gost jednog lokala u Parizu ubio je konobara zbog toga što mu naručeni sendvič nije pripremljen dovoljno brzo, prenosi BBC.

Evo kako da spremite savršene sendvič prženice

Brzi doručak nikada ne izlazi iz mode. Prženice su jedno od omiljenih jela mnogih od nas koje spremamo za doručak, ali napravite ih na malo drugačiji način da razbijete monotoniju i učinite ih hrskavima.

Sendvič nazvan po parlamentarcu koji ga nije platio

LJUBLJANA - Slovenački distributer brze hrane, specijalizovan za sendviče iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič "zastupnik".

Slatki sendvič

Danas vam donosimo prijedlog da napravite ove ukusne slatke sendviče.

Otrovao sendvič kolegi, odgovoran za smrt još 21 osobe?

BERLIN - Njemačka policija istražuje smrt 21 mlade osobe u posljednjih 18 godina, nakon hapšenja muškarca osumnjičenog da je pokušao da otruje sendvič kolege.

Vegetarijanski sendviči

Danas predlažemo da za užinu napravite ove brze vegeterijanske sendviče.

Najčitanije