Septembar

Weekend Media Festival ove godine u Rovinju od 24. do 27. septembra

Weekend ide dalje! I ove će godine od 24. do 27. septembra u Rovinju Weekend Media Festival okupiti vodeće stručnjake medijske industrije. Pod sloganom "I love Weekend" festival će obilježiti ljubav, povezanost i prijateljstvo koje je u 2020. godini bilo potrebnije nego ikad.

Kružni tok kod "Lesnine" biće gotov u septembru

Izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnog puta M4 u Ulici knjaza Miloša s ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljića kod "Lesnine" odvija se predviđenom dinamikom i već su postavljeni ivičnjaci izlivnih i ulivnih kolovoznih traka, rekli su u "Putevima RS", koji finansiraju ovaj projekat.

U napadu na Kule bliznakinje stradala i dvojica Srba

Dok je Amerika odavala počast nedužnim žrtvama terorističkog napada od 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington, Srbi širom svijeta s pijetetom se sjećaju Vladimira Tomaševića i Bojana Kostića, dvojice mladih Beograđana, koji su tog dana poginuli u napadu na Kule bliznakinje, Svjetski trgovinski centar na Menhetnu.

Melaniju Tramp zbog haljine optužili da provocira žrtve 11. septembra

Američki predsjednik Donald Tramp je na sjećanje na napad na ''Blizance'' u Njujorku 11. septembra objavio fotografiju koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

Kako je skovan plan za 11. septembar?

LONDON - Na ideju za strašni teroristički napad 11.septembra 2001. godine u SAD koji je promijenio lice svijeta, bivši vođa al-Kaide Osama bin Laden došao je navodno nakon što je čuo za pilota egipatskog avioprevoznika "Egyptaira" koji je svoj avion 1999. godine zabio u površinu okeana i tako ubio 217 ljudi, među kojima stotinu Amerikanaca, prenio "Daily Mail".

Septembarska djeca su uspješnija u školi i sportu

Mnogo prije nego što su horoskop i astrologija postali planetarno popularni, narod je imao vjerovanja i značenja vezana za svaki mjesec u godini. Određene osobine, vrline i mane pripisivane su osobama rođenim u određenom periodu. Neka od ovih vjerovanja sakupljena su u Narodnom kalendaru i sačuvana do današnjih dana.

Naučnici imaju zanimljive rezultate o ljudima rođenim u septembru

Djeca koja su u školu pošla godinu dana kasnije zahvaljujući tome što su rođena u septembru bila su u prednosti u odnosu na djecu koja su redovno pošla u školu, pokazalo je istraživanje američkih naučnika.

"Zlatni septembar" kampanja podrške djeci oboljeloj od raka

BANJALUKA - MladiCe i volonteri Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti '"Iskra" Banjaluka, danas će na Trgu Krajine u periodu od 10 do 16 časova dijeliti sugrađanima zlatne trakice i promotivni materijal.

'Neispričana priča': Kako je pripreman napad na kule bliznakinje?

Nekoliko dana prije nego što je ubijen u napadu američkog drona u junu 2015. godine, jedan od glavnih ljudi Al Kaide Nasir al-Vuhajši snimio je svoju ispovijest o planiranju napada na bliznakinje 11. septembra 2001. godine.

Dosad neviđene fotografije Pentagona nakon 11. septembra

VAŠINGTON - FBI je objavio nikad ranije prikazane fotografije Pentagona snimljene 11. septembra 2001. godine, kada se objekat u Vašingtonu našao na meti napada Al Kaide.

Najčitanije