Septembar

Septembarska djeca su uspješnija u školi i sportu

Mnogo prije nego što su horoskop i astrologija postali planetarno popularni, narod je imao vjerovanja i značenja vezana za svaki mjesec u godini. Određene osobine, vrline i mane pripisivane su osobama rođenim u određenom periodu. Neka od ovih vjerovanja sakupljena su u Narodnom kalendaru i sačuvana do današnjih dana.

Naučnici imaju zanimljive rezultate o ljudima rođenim u septembru

Djeca koja su u školu pošla godinu dana kasnije zahvaljujući tome što su rođena u septembru bila su u prednosti u odnosu na djecu koja su redovno pošla u školu, pokazalo je istraživanje američkih naučnika.

"Zlatni septembar" kampanja podrške djeci oboljeloj od raka

BANJALUKA - MladiCe i volonteri Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti '"Iskra" Banjaluka, danas će na Trgu Krajine u periodu od 10 do 16 časova dijeliti sugrađanima zlatne trakice i promotivni materijal.

'Neispričana priča': Kako je pripreman napad na kule bliznakinje?

Nekoliko dana prije nego što je ubijen u napadu američkog drona u junu 2015. godine, jedan od glavnih ljudi Al Kaide Nasir al-Vuhajši snimio je svoju ispovijest o planiranju napada na bliznakinje 11. septembra 2001. godine.

Dosad neviđene fotografije Pentagona nakon 11. septembra

VAŠINGTON - FBI je objavio nikad ranije prikazane fotografije Pentagona snimljene 11. septembra 2001. godine, kada se objekat u Vašingtonu našao na meti napada Al Kaide.

Najčitanije