Sergej Lavrov

"Trampova administracija uvela više sankcija Rusiji nego Obamina"

MOSKVA - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa donijela je više odluka o uvođenju sankcija Rusiji nego što je to bio slučaj sa administracijom bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Usprotivićemo se prepravljanju Dejtonskog sporazuma

MOSKVA - Moskva će se na sve moguće načine usprotiviti prepravljanju Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je završen rat u BiH, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov iz Beograda odletio za Minsk

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je na aerodromu Nikola Tesla ispratio šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova na avion kojim je odletio u Minsk.

Dodik: BiH nikad neće u NATO

BEOGRAD - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, prenio je šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu na sastanku u Beogradu da se Republika Srpska protivi približavanju BiH NATO.

Cvijanović: Očekujemo jačanje ekonomske saradne s Rusijom

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras, nakon sastanka u Ambasadi Rusije u Beogradu najviših predstavnika vlasti Srpske s ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom, da očekuje jačanje ekonomske saradnje Srpske i Ruske Federacije.

Višković: Zahvalnost Ruskoj Federaciji za pomoć Srpskoj

BEOGRAD - Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je delegacija Srpske tokom večerašnjeg sastanka u Beogradu s jednim od vodećih diplomata u svijetu - šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom zahvalila za podršku Ruske Federacije Srpskoj i razgovarala o ekonomskim temama, projektima od gasovoda i drugima koje će ruske kompanije u narednom periodu realizovati u Srpskoj.

Lavrov: Nećemo dozvoliti reviziju događaja na Balkanu od prije 25 godina

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov poručio je da ima kolega u regionu koji pokušavaju da revidiraju istoriju Drugog svjetskog rata i događaja na Balkanu od prije 25 godina, ali da to Moskva neće dozvoliti.

Vučić i Lavrov u četvrtak u Beogradu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim.

Lavrov u Beogradu 18. i 19. juna

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posjetiti Beograd 18. i 19. juna.

Rukovodstvo MIP Rusije zahvalilo Dodiku i Vladi Srpske na pomoći

MOSKVA - Rukovodstvo Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, na čelu sa ministrom Sergejem Lavrovim, zahvalilo je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i vlasti u Republici Srpskoj na pomoći da se vrati u Moskvu 76 državljana Rusije, koji su zbog širenje epidemije virusa korona ostali u BiH i Srbiji.

Najčitanije