Sergej Lavrov

Lavrov: Sjeverni tok 2 je pitanje časti za Njemačku

MOSKVA - Izgradnja gasovoda Sjeverni tok 2 je postalo pitanje časti za Njemačku, izjavio je večeras šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov: Njemačka da zaustavi politizaciju slučaja Navaljni

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zatražio je danas od Njemačke, tokom telefonskog razgovora sa njemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom, da zaustavi politizaciju slučaja ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog.

Lavrov otkazao posjetu Berlinu nakon izmjene rasporeda

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je otkazalo radnu posjetu Berlinu šefa diplomatije Sergeja Lavrova, najavljenu za sutra, nakon izmjene rasporeda sa njemačke strane.

Lavrov: Odgovorićemo na eventualne nove sankcije Zapada

MOSKVA - Moskva će odgovoriti na eventualne nove sankcije Zapada, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov: Zapad upućuje optužbe bez dokaza

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Zapad upućuje optužbe o trovanju kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog bez ikakvih dokaza.

Lavrov: Rusija će uvijek podržavati prijateljsku Srbiju

BEOGRAD - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je danas u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da će Rusija uvijek podržavati prijateljsku Srbiju.

Lavrov: Berlin obećao da će uskoro dati odgovor Moskvi za Navaljnog

Njemačke vlasti su obećale da će Rusiji predstaviti konkretne činjenice o incidentu sa ruskim opozicionim političarem Aleksejem Navaljnijem, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Nemoguće dokazati da Lukašenko nije pobijedio

MOSKVA - Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov izjavio je danas da bi bilo nemoguće dokazati da predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko nije pobjednik predsjedničkih izbora koji su 9. avgusta održani u toj zemlji, imajući u vidu odsustvo međunarodnih posmatrača tokom tih izbora.

"Trampova administracija uvela više sankcija Rusiji nego Obamina"

MOSKVA - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa donijela je više odluka o uvođenju sankcija Rusiji nego što je to bio slučaj sa administracijom bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Usprotivićemo se prepravljanju Dejtonskog sporazuma

MOSKVA - Moskva će se na sve moguće načine usprotiviti prepravljanju Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je završen rat u BiH, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Najčitanije