Sergej Lavrov

Lavrov upozorio Blinkena: Ne ignorišite Rusiju

​MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da bi dalje ignorisanje ruskih pravnih bezbjednosnih pitanja dovelo do ozbiljnih posljedica, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon razgovora ruskih i američkih diplomata u Ženevi.

Sastali se Lavrov i Blinken

ŽENEVA - U Ženevi je danas počeo sastanak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Lavrov i Berbok pričali o visokom predstavniku u BiH

​MOSKVA – Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije i Analena Berbok, ministrica spoljnih poslova Njemačke, razgovarali su danas u Moskvi o visokom predstavniku u BiH odnosno radu Savjeta za provođenje mira, potvrdio je Lavrov na pres konferenciji nakon sastanka.

Lavrov: Nismo spremni da zauvijek čekamo odgovore

MOSKVA - Rusija nije spremna da zauvijek čeka odgovor SAD i NATO-a u vezi sa bezbjednosnim zahtjevima Moskve, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Sljedeće nedjelje odgovor SAD na zahtjeve Moskve

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da budućnost nastavka pregovora sa NATO i Vašingtonom zavisi od reakcije Zapada na prijedloge Moskve, i da očekuje odgovor sljedeće nedjelje, prenijele su ruske agencije RIA i Interfaks.

Lavrov: Sumnjamo da će zahtjev o neširenju NATO dobiti zamah

MOSKVA - Rusija sumnja da će njen zahtjev da se zaustavi širenje NATO na istok dobiti zamah, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Ruska država se neće pretvoriti u "tvrđavu pod opsadom"

MOSKVA - Ruske vlasti ne razmatraju mogućnost pretvaranja države u "tvrđavu pod opsadom" zbog sankcija Zapada, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Pregovori sa Amerikom u januaru

MOSKVA - Ruske diplomate i vojni zvaničnici će sljedećeg mjeseca razgovarati sa SAD o listi bezbjednosnih garancija koje Moskva želi od Vašingtona, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Neosnovane teze da su inicijative Dodika prijetnja miru

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da se ne može složiti sa tezom da inicijative srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika predstavljaju prijetnju miru.

Lavrov: Uvlačenje Gruzije u NATO - prekoračenje crvene linije

​SOČI - Rusija će pokušaje nasilnog uvlačenja Gruzije u NATO smatrati prekoračenjem crvene linije, upozorio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na današnjoj konferenciji za novinare.

Najčitanije