Sergej Lavrov

Lavrov: Cilj Amerike da poremeti socijalni i ekonomski razvoj Rusije

MOSKVA - Vašington vrši pritisak bez presedana na Moskvu u pokušaju da istjera velike ruske kompanije sa tržišta i poremeti socijalni i ekonomski razvoj zemlje, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku Poslovnog savjeta Ministarstva spoljnih poslova.

Lavrov: SAD pritiskaju Prištinu da formira sopstvenu vojsku

Napori Evropske unije (EU), kada je riječ o posredovanju između Beograda i Prištine, propali su, a o tome svjedoče i planovi Kosova da formira sopstvene oružane snage, na šta ih pritiskaju SAD, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Optužbe o miješanju Rusije u izbore "prazne izjave"

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocijenio je danas da su optužbe o miješanju Rusije u američke izbore za Kongres i vlasti saveznih država "prazne izjave".

Lavrov: EU gubi više od 100 milijardi $ zbog sankcija Rusiji

MOSKVA - Države članice Evropske unije trpe gubitke koji premašuju 100 milijardi dolara, a koji su posljedica antiruskih sankcija koje diktiraju Sjedinjene Američke Države, kaže ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Odluka SAD o povlačenju iz sporazuma je konačna

MOSKVA - Moskva smatra da je odluka Vašingtona da se povuče iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) konačna i da će najvjerovatnije uskoro biti zvanično saopštena, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Amerikanci znaju na šta smo spremni

MOSKVA - Moskva želi normalne i poslovne odnose sa SAD uz obostrano poštovanje i više puta je predložila kako da se izgradi dijalog sa tom zemljom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Nadam se da će NATO biti mudar da spriječi rat

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nada se da će NATO biti dovoljno mudar da spriječi rat širokih razmjera, ali je u intervjuu za RT Frans, Pari mač i Figaro upozorio da je opasnost od nenamjernih incidenata porasla u nedostatku normalnog dijaloga sa Rusijom.

Lavrov: Sami ćemo izaći iz Savjeta Evrope

MOSKVA - Ukoliko Evropska unija bude zahtJevala da isključi Rusiju iz SavJeta Evrope, Moskva Briselu neće to dozvoliti, već će iz te institucije izaći sama, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Lavrov: Vartolomej provocira uz podršku SAD

MOSKVA - Provokacije u kojima učestvuju nekanonske, raskolničke crkve u Ukrajini događaju se uz direktnu, javnu podršku iz Vašingtona, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov: U dijalogu Beograda i Prištine Moskva će podržati rešenje prihvatljivo Srbiji

MOSKVA - Rusija poziva Beograd i Prištinu na dijalog i podržaće odluku koja će biti prihvatljiva za Srbiju, izjavio je u petak šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Najčitanije