Sergej Lavrov

Lavrov Vašingtonu: Ne miješajte se u unutrašnja pitanja Venecuele

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je državnog sekretara SAD Majkla Pompea da Vašington ne treba da pokušava da miješa u unutrašnja pitanja u Venecueli, uključujući mogućnost upotrebe sile, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Lavrov: Istupamo iz INF-a za šest mjeseci

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da će Moskva uputiti recipročan odgovor Americi kada je riječ o istupanju iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF) u narednih šest mjeseci.

Lavrov: Istupanje Vašingtona iz INF ne znači novi hladni rat

MOSKVA - Potpuno povlačenje SAD iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF) neće označiti početak novog hladnog rata, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Američke sankcije nezakonite

Američke sankcije uvedene državnoj naftnoj kompaniji Venecuele su nezakonite i Rusija će preduzeti sve neophodne mjere u cilju podrške administraciji predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov: Destruktivna američka politika prema Venecueli

MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov opisao je američku politiku prema Venecueli kao "destruktivnu", dodajući da Moskva vidi kao "neprihvatljive" otvorene pozive Vašingtona na pobunu u toj zemlji Latinske Amerike.

Norveški diplomata zahvalio Lavrovu za snijeg

Novi specijalni predstavnik Ujedinjenih nacija za Siriju, norveški diplomata Gejr Pedersen, koji je prvi put posjetio Moskvu, u šali je zahvalio ruskoj strani na snijegu koji mu je stvorio "domaću atmosferu".

Lavrov tražio od Mogerinijeve informacije o dijalogu Srbije i KiM

MOSKVA - Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov zatražio pismom od Federike Mogerini, visoke predstavnice EU, da ga informiše dokle se stiglo s dijalogom Beograda i Prištine, te ocijenio da to pokazuje da Rusija neće biti nijemi posmatrač.

Lavrov stigao u Beograd, uoči Putinove posjete

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je večeras u Beograd, uoči sutrašnje posete Srbiji ruskog predsjednika Vladimira Putina, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Lavrov: Rusija ne može da se složi s ulaskom BiH u NATO

MOSKVA - Rusija ne može da se složi sa pristupanjem BiH NATO, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Dačić: Na Lavrova uvek možemo računati

BEOGRAD - Predstojeću posjetu ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocjenjuje kao veoma važnu i kao potvrdu dobrih odnosa Srbije i Rusije.

Najčitanije