Sergej Skripalj

Sergej Skripalj prvi put od nesreće snimljen da govori

LONDON - Dvostruki ruski agent Sergej Skripalj, koji je prošle godine otrovan nervnim agensom novičokom, snimljen je prvi put nakon nesreće kako govori.

Ruska zastava postavljena u gradu u kojem su otrovani Skripaljevi

SOLZBERI - Sa skela katedrale u britanskom gradu Solzberiju, gdje su prije nešto manje od godinu dana otrovani bivši dvostruki agent Sergej i njegova kćerka Julija skripalj, zavijorila se ruska zastava.

Ruska ambasada zabrinuta za zdravlje Skripalja

LONDON - Ruska ambasada u Londonu izrazila je zabrinutost za sudbinu ruskog državljanina Sergeja Skripalja, koji je pod kontrolom britanskih obavještajnih službi, izjavio je portparol ruske ambasade komentarišući pisanje medija o narušenom zdravlju Skripalja.

"Trovanje Skripalja farsa,Britanija uništava dokaze"

MOSKVA - Direktor ruske Spoljne obavještajne službe Sergej Nariškin izjavio je da je slučaj trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solsberiju "ništa drugo nego farsa" i dodao da britanske vlasti ne žele da sarađuju u istrazi i "bukvalno uništavaju dokaze".

Ruska ambasada poslala novo pismo Forin ofisu u vezi Skripalja

LONDON - Ruska Ambasada u Londonu poslala je još jedno formalno pismo britanskom Forin ofisu u kojem traži informacije o Sergeju i Juliji Skripalj, koji su otrovani u engleskom gradu Solsberiju, saopšteno je iz ruske diplomatske misije.

Moskva ne veruje da je Skripalj živ

MOSKVA -- Rusija nema nikakve podatke da poslije incidenta u Solsberiju niko nije poginuo.

Osumnjičeni za trovanje Skripalja ljekar vojne tajne službe

LONDON - Drugi od dvojice Rusa koji su osumnjičeni za pokušaj trovanja nekadašnjeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Velikoj Britaniji doktor je u ruskoj vojnoj obavještajnoj službi (GRU), objavio je danas istraživački vebsajt Belingket (Bellingcat).

Moskva traži da Britanci pokažu Skripalja

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova savjetovala je britanske kolege da pokažu Sergeja Skripalja umjesto što objavljuju lažne vijesti o osumnjičenima za trovanje u Solsberiju.

Njemački list tvrdi: Skripalj radio za četiri države članice NATO

BERLIN - Njemački list "Fokus", pozivajući se na neimenovane izvore iz Ujedinjene komande NATO za kontrašpjinuažu, objavio je da je bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj do 2017. godine radio za obavještajne službe četiri države-članice Alijanse.

Britanski mediji: Još dvoje osumnjičenih u slučaju "Skripalj"

Britanske obavještajne službe traže dvije osobe koje su navodno pomagale osumnjičenim "trovačima" bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, Aleksandru Petrovu i Ruslanu Boširovu, javio je "Sunday mirror", pozivajući se na izvore.

Najčitanije