Serum

Trebinjca ujela crna udovica

TREBINJE- Na području Trebinja je zabilježen prvi slučaj ujeda insekta crna udovica, a Trebinjac koga je ujeo ovaj opasni pauk je van životne opasnosti.

Dom zdravlja Banjaluka: Dva ugriza zmija, seruma ima

Zbog ugriza zmije dvoje građana se u prethodna dva mjeseca javilo u Službu hitne medicinske pomoći, a s obzirom na to da je bila riječ o lakšoj kliničkoj slici, nije bilo potrebe koristiti serum protiv ugriza zmije, potvrdili su za "Nezavisne" iz banjalučkog Doma zdravlja.

Kako se pravi serum protiv zmijskog otrova i šta ako vas ujede zmija?

Dolaskom ljepšeg vremena mnogi vrijeme provode u prirodi, a boravak u prirodi sa sobom nosi rizik od ugriza zmije.

Zeljković: Iz "Torlaka" pedesetak doza seruma protiv zmijskog otrova

BANJALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da će Srpska dobiti oko 50 doza antiviperinum seruma protiv zmijskog otrova, ali da je ostalo da se završe određene tehničke stvari neophodne kako bi ga isporučio beogradski Institut "Torlak".

Zašto su u 30-im serumi bolji od krema za lice?

Ako niste do sada bili svjesni ovog podatka, sada je krajnje vrijeme. Krajnje vrijeme!

Ima dovoljno seruma protiv ugriza zmija

BANJALUKA, GRUDE - U ovoj godini u BiH zabilježen je jedan slučaj ugriza zmije otrovnice, a ljekari upozoravaju građane da budu na oprezu prilikom boravka u prirodi, koji će učestati u narednom periodu, a u domovima zdravlja su, kako tvrde, obezbijeđene dovoljne količine seruma protiv ugriza.

Ljekovita biljka koja nikad ne vene

Smilje – jedinstvena biljka Hercegovine, zlatno žute boje koja preživljava u gotovo nemogućim uslovima, na par zrnaca zemlje, sa svega nekoliko kapi kiše. Njegov opstanak je čudesan, a upravo je takvo i njegovo djelovanje na kožu.

Zaustavite starenje uz masažni trik sa smiljem

Biološki sat možda ne možemo zaustaviti, ali možemo ga značajno usporiti zdravim navikama i kvalitetnom prirodnom njegom. Dvadesete odzvanjaju pulsom mladosti i životnim žarom, a svoj trag duboko upisuju u kožu u obliku prvih bora!

Nema seruma protiv ugriza zmija

DRVAR - U Domu zdravlja u Drvaru i lokalnim apotekama već odavno nema seruma protiv ugriza zmija, zbog čega iz ove zdravstvene ustanove apeluju da građani budu dodatno oprezni prilikom poljskih radova i boravka u prirodi.

U Domovima zdravlja u BiH nestašica seruma protiv ujeda zmija

MOSTAR, SARAJEVO - Da je planinarka, koju je poskok ujeo za vikend na području planine Prenj, hospitalizovana u nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi, a ne u bolnici u Mostaru, ishod možda ne bi bio isti jer je na vrijeme dobila serum.

Najčitanije