Sestra

Ozdravila medicinska sestra Elena, simbol Italije u borbi s koronom

TRST - Medicinska sestra Elena, čija je fotografija snimljena u bolnici u Kremoni, kada je, nakon napornog rada, sa zaštitnom maskom, rukavicama i zaštitnim odijelom, zaspala naslonjena na tastaturu kompjutera, obišla svijet, a ona postala postala simbol borbe protiv virusa korona u Italiji, je ozdravila.

Fotografija rasplakala Srbiju: Policajac se oprašta od supruge

Fotografija neimenovanog bračnog para iz Srbije koju je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova ove zemlje počela se širiti društvenim mrežama.

Uhapšena medicinska sestra, bebama davala morfijum

BERLIN - Njemačka policija uhapsila je medicinsku sestru Univerzitetske bolnice u Ulmu zbog sumnje da je davala morfijum bebama.

Novi snimak iz Kine, pogledajte šta rade u bolnici

Jučerašnji snimak oboljelog od koronavirusa šokirao je svijet, a danas stiže novi koji pokazuje užasne razmjere ove epidemije. "Ne mogu ovo više da podnesem", čuje se medicinska sestra koja vrišti od muke.

Zalutali metak usmrtio medicinsku sestru na dočeku Nove godine

U srijedu, nekoliko minuta nakon ponoći, Filipa Ešford, 61- godišnja medicinska sestra iz Teksasa bila je ispred svoje kuće s porodicom i prijateljima.

Zatvaraju samostan otvoren 1611. jer se glavna časna sestra zaljubila

Drevni samostan kapucinskih otaca u italijanskoj opštini Sansepolcro najavio je svoje konačno zatvaranje nakon što je glavna časna sestra odlučila napustiti samostanski život. Naime, zaljubila se u muškarca i odlazi, a kako joj u samostanu ne mogu naći zamjenu, moraće ga zatvoriti, piše La Repubblica.

Tri sestre isti dan rodile četiri bebe

Donjogoričanka Mara Mugoša jutros je doživjela neobičnu i rijetku sreću da u dva sata dobije čak četvoro unučadi od sve troje svoje djece.

Časne sestre se vratile trudne sa misionarskog putovanja

Dvije časne sestre su se vratile sa misionarskih putovanja trudne. Obje su služile na Siciliji, potiču iz Afrike, a jedna od njih je čak bila poglavarica.

Turska zarobila sestru Al Bagdadija

Turska je u ponedjeljak zarobila stariju sestru ubijenog lidera Islamske države Abu Bakra al Bagdadija na sjeverozapadu Sirije.

Brat silovao rođenu sestru, dvije godine ćutala o svemu

Policija je uhapsila Zorana P. (23) zbog sumnje da je čak dvije godine silovao sestru Tamaru P. (14) u porodičnoj kući u selu Duboka kod Kučeva.

Najčitanije