Sezonski radnici

Korona potražnju za sezoncima skresala za 90%

SARAJEVO, BANJALUKA - Potražnja za sezonskim radnicima u doba pandemije virusa korona naglo je pala, kako za BiH tako i za inostranstvo, kažu sa portala za zapošljavanje MojPosao.ba, prema čijoj je procjeni ta potražnja manja za 90 odsto u odnosu na ranije godine.

Sezonci na njemačkim imanjima: Nikad više, osmoro u sobi, kradu nas

Nekoliko klaonica i poljoprivrednih imanja u Njemačkoj su u posljednje vrijeme postali žarišta širenja korona-virusa. Razlog su loši uslovi u kojima rade i stanuju njihovi radnici. Politika najavljuje oštrije kontrole.

Pooštrene mjere za sezonske radnike u Grčkoj

ATINA - Grčka je pooštrila mjere za strane sezonske radnike nakon nedavnog rasta broja oboljelih na Balkanu.

Korona smanjila potražnju za sezoncima iz BiH na jadranskoj obali

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je godinama unazad u ovom periodu vladala pomama za ugostiteljskim sezonskim radnicima iz BiH u Hrvatskoj i Crnoj Gori, ove godine to nije slučaj, tako da među sezoncima vlada strah da će biti bez posla zbog pandemije izazvane kovidom-19.

Hrvatska u BiH već traži sezonce za rad narednog ljeta

SARAJEVO - Veliki interes ovih dana vlada u Tuzli, Bijeljini i Brčkom za sastanke koje organiziraju menadžmenti turističko-ugostiteljskih objekata s Jadrana, koji su, iako usred zime, već u potrazi za sezonskim radnicima koji će im naljeto 2019. doći iz Bosne i Hercegovine da rade u Malom Lošinju i na ostrvu Cresu.

Mogućnost zapošljavanja sezonskih radnika izvan EU

LONDON - Britanski poljoprivrednici koji uzgajaju voće i povrće moći će da zaposle migrante iz zemalja izvan EU sa privremenim vizama nakon "Brexita", kako bi ublažili nedostatak radne snage tokom sezone, saopšteno je iz Vlade Velike Britanije.

Crna Gora traži 10.000 sezonaca

PODGORICA - U Crnoj Gori je ove godine planirano zapošljavanje 10.000 domaćih sezonaca, pri čemu je za pola godine angažovano 6.480 osoba sa evidencije, što je na nivou istog prošlogodišnjeg perioda, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje.

Njemački poljoprivrednici za berbu jagoda nude satnicu 8,8 evra, stan i hranu

BERLIN - Zbog pomanjkanja radne snage na njemačkim farmama, poljoprivredna udruženja te zemlje traže od njemačke savezne vlade da produži ugovor o dovođenju sezonaca iz BiH i drugih zemalja zapadnog Balkana.

Studenti i nezaposleni teško nalaze privremene poslove u RS

BANJALUKA - Ponuda sezonskih poslova u RS je sve manja u odnosu na prethodne godine, dok potražnja znatno raste jer upravo tokom ljeta nezaposleni, studenti i đaci traže radno mjesto kako bi zaradili nešto novca.

Najčitanije