Si Đinping

Vučić i Si istakli značaj saradnje dvije zemlje

PEKING - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kineski predsjednik Si Ðinping istakli su danas u Pekingu značaj saradnje dvije zemlje u okviru incijative "Jedan pojas, jedan put".

Putin napravio palačinke Si Đinpingu

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin i kineski predsjednik Si Đinping su nakon razgovora na marginama Istočnog ekonomskog foruma posjetili izložbu "Ulice Dalekog istoka", gdje je Putin kupio med i zbitenj (slatki napitak), koji je dao kineskom lideru.

Peking obećava 60 milijardi dolara za razvoj Afrike

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping obećao je danas 60 milijardi dolara za razvoj Afrike, dodajući na sastanku s afričkim vođama da će i Kina i Afrika profitirati od njegove inicijative za investicije u infrastrukturu "Jedan pojas, jedan put".

Si: Kina za reforme i otvorenu svjetsku ekonomiju

PEKING - Kina je opredeljena za reforme i želi da sarađuje sa svim stranama na izgradnji otvorene svjetske ekonomije, izjavio je danas kineski predsjednik Si Ðinping.

Đinping narednog mjeseca u Pjongjangu?

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping posjetiće Pjongjang narednog mjeseca na poziv sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una kako bi prisustvovao proslavi 70 godina od osnivanja te države, pišu danas lokalni mediji.

Putin: Kineski predsjednik u septembru u Rusiji

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će kineski predsjednik Si Ðinping u septembru posjetiti Rusiju, izvijestile su ruske novinske agencija Ria i Tas s.

Kineski predsjednik poručio Kimu: A sad da ispunite dogovor

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping rekao sjevernokorejskom lideru da se nada da će u potpunosti primijeniti ono što je dogovoreno u Singapuru.

Kim ponovo u posjeti Kini

PEKING - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un u posjeti je Kini u utorak i u srijedu, javila je kineska državna novinska agencija "Sinhua".

Putin Đinpingu poklonio rusku saunu

PEKING - Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji trenutno boravi u posjeti Kini, predsjedniku Kine je pripremio neočekivan i prilično originalan poklon - pravu rusku saunu.

Merkelova u Kini: Unaprijediti odnose na viši nivo

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping poručio je u četvrtak gostujućoj njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da će Kina sarađivati s Njemačkom na unapređenju bilateralnih odnosa na viši nivo.

Najčitanije