Si Đinping

Si i Kim: jačamo saradnju bez obzira na međunarodnu situaciju

PJONGJANG - Lideri Sjeverne Koreje i Kine, Kim Džong Un i Si Ðinping, postigli su konzenzus oko "važnih pitanja" i saglasili se da nastave da jačaju prijateljske odnose svojih zemalja "bez obzira na međunarodnu situaciju", javlja Rojters pozivajući se na sjevernokorejske medije.

Da li će Rusija i Kina napraviti vojni savez?

SANKT PETERBURG - Rusija i Kina su strateški saveznici koji neće stvarati vojne saveze i ne rade ni protiv koga, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na plenarnom zasjedanju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Rusija i Kina žele koristiti nacionalne valute prilikom trgovinske razmjene

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio da Rusija i Kina planiraju koristiti nacionalne valute prilikom međusobne trgovinske razmjene.

Si Đinping: Pripremite se za teška vremena

PEKING - Kina mora da se pripremi za teška vremena pošto je međunarodna situacija sve komplikovanija, rekao je danas kineski predsjednik Si Đinping.

Na forumu "Pojas i put" potpisani sporazumi vrijedni 64 milijarde dolara

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping rekao je da su u okviru foruma "Pojas i put" u Pekingu potpisani sporazumi čija vrijednost premašuje 64 milijarde dolara.

Sijevo "da" za vojnotehničku saradnju, Srbija nabavlja bespilotne letjelice

PEKING - Predsjednik Kine Si Ðinping Srbije dao je danas "zeleno svjetlo" za vojnotehničku saradnju sa Srbijom, prenio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima u Pekingu.

Vučić i Đinping razgovarali o bilateralnim odnosima

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima.

Tramp: Vjerovatno ću razgovarati s Putinom i Sijem o Venecueli

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da će o krizi u Venecueli vjerovatno razgovarati sa predsjednicima Rusije i Kine, Vladimirom Putinom i Sijem Ðinpingom.

Makron poziva na jačanje multilateralizma EU i Kine

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron priznao je danas da postoji istorijski rivalitet između EU i Kine i pozvao obje strane na jačanje multilateralizma.

Junker: Otvoriti kinesko tržište za evropske firme

PARIZ - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ponovio je danas poziv da kompanije iz evropskog regiona dobiju veći pristup domaćem tržištu u Kini.

Najčitanije