Sibir

Velika opasnost vreba iz otopljenih santi leda: "Recept za katastrofu"

Naučnici upozoravaju da bi ubrzano zagrijavanje krajnjeg sjevera Zemlje moglo da "oslobodi" brojne viruse stare i po stotine hiljada godina, koji su zakopani u sibirskom vječnom ledu, što može da dovede do velikih posljedica po čovječanstvo.

U Sibiru zabilježeno rekordnih 38 stepeni Celzijusovih

MOSKVA - Ruski Hidrometeorološki centar potvrdio je da je u sibirskom gradu Verhojansk zabilježena rekordno visoka temperatura od 38 stepeni Celzijusovih, tokom toplog talasa koji je uznermirio naučnike koji se bave klimatskim promjenama.

Gori u Sibiru

MOSKVA - Ruska Služba za zaštitu šuma iz vazduha "Avijalesohrana" saopštila je da u Sibiru gori 1,15 miliona hektara šume u području nepristupačnom za vatrogasce.

Rusija pronašla način da likvidira katastrofu u Sibiru

Šef ruskog Ministarstva za vanredne situacije Evgenije Ziničev izjavio je da je pronađen način da se likvidiraju posljedice izlivanja dizel goriva u Noriljsku.

Ruski naučnici otkrili tajnu tunguske eksplozije u Sibiru

Ruski naučnici otkrili su tajnu tunguske eksplozije u Sibiru koja se dogodila 1908. godine. Nije bilo nikakvog pada meteorita na Zemlju, objasnili su istraživači časopisu "Monthly Notices of the Royal Astronomical Society". U pitanju je bio asteroid.

Nezapamćeni toplotni talas se nadvio nad Sibirom

Dnevne temperature na jugu zapadnog Sibira prelaziće 30 stepeni Celzijusa u narenih pet dana usljed snažnog talasa toplog vazduha iz Srednje Azije i Kine, rekao je Sputnjiku naučni rukovodilac Huidrometeorološkog centra Roman Viljfand.

Ostaci ptice iz ledenog doba pronađeni u Sibiru

Na sjeveroistoku Sibira pronađena je vrlo dobro očuvan fosil ptice iz ledenog doba.

U požaru u Sibiru poginulo 11 osoba

MOSKVA - Najmanje 11 osoba, uglavnom radnika iz Uzbekistana, poginulo je u požaru koji je zahvatio jedan drveni objekat na istoku Sibira, saopštile su ruske službe za vanredne situacije.

Sjever bez snijega i minusa - topao Sibir

MOSKVA, OSLO - Sjever Evrope suočen je s visokom temperaturom za ovo doba godine, a snijega nema, ističu meteorolozi.

Rusi i Norvežani zajedno ulažu u naftno polje u Sibiru

Ruski Rosnjeft i norveški Equinor dogovorili su pojedinosti razvoja naftnog polja u Sibiru, prvog zajedničkog ulaganja od sklapanja strateškog partnerstva 2012. godine.

Najčitanije