Sibir

Ostaci ptice iz ledenog doba pronađeni u Sibiru

Na sjeveroistoku Sibira pronađena je vrlo dobro očuvan fosil ptice iz ledenog doba.

U požaru u Sibiru poginulo 11 osoba

MOSKVA - Najmanje 11 osoba, uglavnom radnika iz Uzbekistana, poginulo je u požaru koji je zahvatio jedan drveni objekat na istoku Sibira, saopštile su ruske službe za vanredne situacije.

Sjever bez snijega i minusa - topao Sibir

MOSKVA, OSLO - Sjever Evrope suočen je s visokom temperaturom za ovo doba godine, a snijega nema, ističu meteorolozi.

Rusi i Norvežani zajedno ulažu u naftno polje u Sibiru

Ruski Rosnjeft i norveški Equinor dogovorili su pojedinosti razvoja naftnog polja u Sibiru, prvog zajedničkog ulaganja od sklapanja strateškog partnerstva 2012. godine.

Putin rješava najveći problem - put do Sibira

Rusija planira da izgradi most vrijedan 1,3 milijarde dolara preko rijeke Lene kako bi razvila saobraćajne veze u teško dostupnom regionu Jakutija. Projekat koji bi trebalo da bude završen 2025. godine odobrio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

U Sibiru poginulo 11 ljudi, 14 povrijeđeno

MOSKVA - Najmanje 11 rudara poginulo je usljed popuštanja brane u rudniku zlata u Sibiru, oko 160 kilometara južno od Krasnojarska, saopštila je Ruska istražna komisija.

Nove eksplozije u deponiji municije, devet osoba povrijeđeno

MOSKVA - Najmanje devet osoba je povrijeđeno u novim eksplozijama koje su se dogodile danas u deponiji municije u Sibiru tokom akcije čišćenja, u vojnoj bazi u distriktu Krasnojarsk.

Požari i dalje gore na oko 163.000 hektara

MOSKVA - Vatrogasci u Sibiru gase požare na ukupno 163.100 hektara, saopštila je danas služba za zaštitu šuma.

Medvedev naredio istragu o uzroku požara u Sibiru

MOSKVA - Ruski premijer Dmitrij Medvedev naredio je danas policiji da pokrene istragu kojom će biti utvrđeno da li su šumski požari u Sibiru podmetnuti kako bi se prikrila ilegalna sječa šuma.

Bukte milioni hektara šuma u Rusiji, dim ugrožava naselja

IRKUTSK - U posljednja 24 sata požari u ruskoj oblasti Irkutsk zahvatili su još 7.300 hektara, čime se površina zahvaćena vatrom povećala na više od 720.000 hektara.

Najčitanije