Signal

Tri signala da pretjerujete sa kafom

​Kafa može da izazove gojenje, "krizu" ili čak da poremeti menstrualni ciklus, jer utiče i na hormone. Dobro zapamtite ove simptome.

Naučnici imaju novu teoriju o signalima iz svemira

Napori naučnika da pronađu znakove drugih civilizacija u galaksiji Mliječni put vrlo su kompleksni, ali imamo alate. Na osnovu sopstvenih tehnoloških mogućnosti, možemo da pretpostavimo koje signale vanzemaljska tehnologija može da emituje i onda možemo da ih tražimo.

Signal iz svemira trajao je samo pola sekunde i uzbunio je cijeli svijet

Signal iz svemira koji je trajao samo pola sekunde i uhvaćen je krajem aprila ove godine radio-teleskopima na Zemlji, uzbunio je cijeli naučni svijet.

Radio-signale šalje 36 vanzemaljskih civilizacija?

Moguće je da na Mliječnom putu postoji 36 civilizacija koje aktivno emituju radio-signale u kosmos, tvrde britanski astrofizičari.

Astronomi: Signal sa obrascem - drugi put u istoriji

MANČESTER - Astronomi su drugi put u istoriji otkrili ponavljajući signal sa obrascem, odnosno tajanstveni brzi prodor radio-talasa koji se ponavlja u pravilnim razmacima, a da nije poznat njegov izvor.

Crvena, žuta i zelena: Zašto su baš te boje na semaforu?

Prvi semafori na svijetu bile su plinske svjetiljke postavljene kod Vestminsterske palate u Londonu 1868. godine. Njima se upravljalo ručno, a bili su aktivni samo noću. Prvi semafori na struju uvedeni su u Detroitu u SAD-u 1912. godine.

Šta znače lampice na instrument tabli automobila

Kako bi znali prepoznati šta se dešava vašem automobilu, potrebno je poznavati 10 svjetlosnih simbola koji se najčešće javljaju na instrument tabli.

Poslije 33 godine Vojažer 1 poslao signal Zemlji

Otkako je prije 40 godina napustio Zemlju, letjelica Vojažer 1 nastavila je samostalno svoju avanturu van Sunčevog sistema.

Iz svemira nam ponovo stižu misteriozni signali

Astronomi su nedavno zabilježili 15 bljeskova radio-talasa iz pravca misterioznog objekta, udaljenog tri milijarde svjetlosnih godina od Sunčevog sistema.

Niko ne zna ko već 45 godina emituje ovaj jezivi radio-signal

U bespućima ruskih močvara, nedaleko od Sankt Peterburga, nalazi se neobičan radio odašiljač.

Misteriozni signal iz svemira nije vanzemaljski

Astronomi su riješili misteriju zagonetnog signala koji je došao iz pravca obližnje zvijezde i objavili da je riječ o smetnjama sa udaljenog satelita, a ne o poruci od vanzemaljaca.

Najčitanije