Sigurnost

Ðukanović: Srbija ugrožava suverenitet svojih susjeda

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović optužio je danas Srbiju da ugrožava suverenitet svojih susjeda po istom receptu iz devedesetih, a Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) nazvao je "najopakijim instrumentom velikosrpskog nacionalizma".

Stručnjaci reagovali zbog vakcine: Ruski potez lakomislen i bezobziran

Vijest da je Rusija prva registrovala vakcinu protiv novog virusa korona prenijeli su svi svjetski i regionalnni mediji i izazvala uzbunu među stručnjacima za javno zdravlje, koji kažu da je teško vjerovati u vakcinu za koju nisu objavljeni svi podaci iz tih ispitivanja.

"Pipistrel" - slovenački avion na električni pogon

Slovenačka vazduhoplovna kompanija proizvela je prvi električni avion na svijetu koji je sertifikovan od strane Agencije za vazduhoplovnu sigurnost Evropske unije (EASA), što znači da ispunjava sigurnosne standarde i može se komercijalno koristiti.

Savjeti za trudnice u vrijeme pandemije

Trudnoća je fiziološko stanje, ali važno je znati da su u trudnoći potrebne dodatne snage kako bi se trudnica adaptirala na promjene koje drugo stanje nosi.

Saznajte da li je neko prijavljen na vaš Facebook

Ukoliko vam se ikada desilo da niste sigurni da li ste se odjavili sa svog naloga koji ste koristili na tuđem uređaju i ukoliko sumnjate da vas nakon toga neko špijunira, evo savjeta kako da to provjerite i spriječite.

Ove 4 aplikacije će osigurati vaš iPhone

iPhone i ostali uređaji s operativnim sistemom iOS postaju sve izloženiji hakerskim napadima. Zato smo pripremili listu od nekoliko najboljih aplikacija za iOS koje će vam pomoći u zaštiti podataka.

Stvari koje morate znati ako ste spojeni na javni Wi Fi

Korisno je i praktično imati pristup bežičnoj mreži dok nismo kod kuće ili na radnom mjestu. Ali, besplatan javni Wi Fi sa sobom nosi više rizika i opasnosti.

Euro NCAP objavio listu najsigurnijih automobila

Euro NCAP objavio je listu najboljih automobila po segmentima za prošlu godinu, a najviše razloga za zadovoljstvo ima Volkswagen.

Gdje su najsigurnije banke?

Prema podacima Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), napravljena je lista – najsigurnije banke na svijetu, a na osnovu upitnika građana: od 1, što znači da bankama treba više novca, do 7, banke su generalno sasvim zdrave.

Kako da zaštitite svoj Facebook nalog od hakera

Društvene mreže, pogotovo Facebook, već duže vrijeme su na udaru hakera. Koristeći provjeru indentiteta u dva koraka osiguraćete svoj račun i spasiti se od potencijalnih nevolja.

Najčitanije