Sindikat

Građani traže potpunu zabranu rada nedjeljom

BANJALUKA - Za potpunu zabranu rada nedjeljom u trgovini glasalo je 94,31 odsto anketiranih građana RS, pokazali su rezultati ankete "Rad nedjeljom u trgovini" koju je sproveo Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS.

Sindikat medija i grafičara RS: Novinari moraju da znaju svoja prava

BANJALUKA - Ako je prosječna sindikalna potrošačka korpa za četvoročlanu porodicu u oktobru iznosila 1.912 KM, a radnik s visokom stručnom spremom u medijima ima prosječnu platu oko 800 KM, onda možemo shvatiti kolike su plate u našoj branši, kazao je Nikola Šobot, predsjednik Sindikata medija i grafičara RS.

Sindikati MUP RS i pravosuđa traže pravičnije povećanje plata

BANJALUKA - Predstavnici Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske i Sindikata pravosuđa Republike pozdravljaju napore Vlade da od iduće godine budu povećane plate radnicima u Srpskoj, ali smatraju da povećanje treba da bude pravičnije.

Štrajk se nastavlja u cijeloj Hrvatskoj, odziv veliki

ZAGREB - Sindikati prosvjete u Hrvatskoj ne odustaju od ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenta složenosti poslova za 6,11 odsto, te za ponedjeljak najavljuju veliki protest u Zagrebu.

Najviša prosječna plata u septembru 1.426 KM u oblasti finansija

BANJALUKA - Najviše prosječne plate u Republici Srpskoj u septembru su u finansijskim i djelatnosti osiguranja gdje iznose 1.426 KM i veće su za 1,64 odsto u odnosu na avgustovsku, saopšteno je iz Saveza sindikata RS.

Prosječna plata 910 KM, najveća primanja u finansijama i osiguranju

​BANJALUKA - Prosječna plata nakon oporezivanja (neto plata) u Republici Srpskoj isplaćena u avgustu 2019. godine iznosi 910 KM i manja je za 2 KM u odnosu na prosječnu platu neto platu isplaćenu u julu 2019. godine.

Sindikati iduće sedmice podnose tužbe "protiv odgovornih za višemilionsku štetu u ŽRS"

DOBOJ - Predstavnici šest od osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri "Željeznicama Republike Srpske" podnijeće iduće sedmice prijave protiv odgovornih lica za nesavjesno poslovanje i nanesenu višemilionsku štetu kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa radnicima, jedan je od zaključaka sa današnjeg tematskog sastanka sindikata.

Vlada, sindikati i poslodavci konačno dogovorili Opšti kolektivni ugovor

​Nakon tri godine pregovora, Vlada, sindikati i poslodavci konačno su dogovorili Opšti kolektivni ugovor. Danas je usaglašen tekst, a do kraja maja trebalo bi da bude potpisan.

Sindikat - Policajci u RS sve više izloženi brutalnim napadima kriminalaca

BANJA LUKA – Iz Saveza sindikata RS oštro su osudili ubistvo policajca Slađenka Tubina, na kojeg je juče u Gornjoj Ravskoj kod Ljubije pucao Marko Šabić.

Podijelili se sindikalci u Trebinju

TREBINJE- Jedinstvena udružena sindikalna organizacija "Centra za gazdovanje kršom Trebinje", koji djeluje u sastavu "Šuma RS", podijelila se na dvije sindikalne organizacije.

Najčitanije