Sindikat

Za junska poskupljenja treba raditi cijeli dan

SARAJEVO, BANJALUKA - Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata BiH izračunao za jul je, u odnosu na prethodni mjesec, skuplja za 28,45 KM, a upravo za toliki iznos dobar dio zaposlenih radi cijeli dan.

Sindikat: Smanjenjem marži ublažiti poskupljenja životnih namirnica

Savez sindikata Republike Srpske smatra da bi se smanjenjem marže moglo ublažiti nekontrolisano poskupljenje osnovnih životnih namirnica, nafte i naftnih derivata.

Protest Samostalnog sindikata državnih službenika u Sarajevu

SARAJEVO - Na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu počeo je protest članova Samostalnog sindikata državnih službenika koji su nezadovoljni zbog nepotpisivanja kolektivnog ugovora.

"Elektroprivreda RS": Novi kolektivni ugovor na snazi od 1. jula

BANJALUKA - Novi kolektivni ugovor između Sindikata i Uprave u "Elektroprivredi Republike Srpske" potpisali su danas Luka Petrović, generalni direktor preduzeća, i Zoran Mićanović, predsjednik Odbora Sindikata preduzeća.

Šeranić sa sindikalcima o modelima povećanja plata

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima, sastao se danas primio je danas sa predstavnicima sindikata u zdravstvu gdje je razgovarano o modelima povećanja plata zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske.

Mišić: Postoji prostor za povećanje najniže plate u RS

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da je danas na sastanku Saveza sindikata RS, kojem je prisustvovala i predsjednica RS Željka Cvijanović, najviše bilo riječi o povećanju plata svim radnicima u Srpskoj, a na prvom mjestu zdravstvnim radnicima koji nose teret pandemije, ali i zaposlenima u privredi, kao i u medijima.

"Neka je sramota poslanike jer ne vode računa o građanima"

BIHAĆ - Sindikati budžetskih korisnika s područja Unsko-sanskog kantona zaprijetili su protestima i drugim mjerama ukoliko u najkraćem mogućem roku ne dođe do usvajanja budžeta za ovu godinu.

Sindikat traži smjenu Predraga Damjanovića

BANJALUKA - Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske traži da bude smijenjen direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović zbog neodgovorne izjave o radu i platama prosvjetnih radnika u vremenu pandemije virusa korona, izjavio je danas predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić.

Prosječna neto plata u RS za jul 955 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u julu iznosi 955 KM i manja je za tri KM u odnosu na prosječnu platu isplaćenu u junu, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Višković: Očuvanje zdravlja građana zajednički cilj

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Tesliću da je zajednički cilj svima u Srpskoj da se sačuva zdravlje građana i što se više uspije u tome, jednog dana kada se sve ovo okonča, biće veće šanse da Srpska bude spremnija za nove izazove i novi razvoj na kojem nas je pandemija zaustavila.

Najčitanije