Sindikat

Šeranić sa sindikalcima o modelima povećanja plata

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima, sastao se danas primio je danas sa predstavnicima sindikata u zdravstvu gdje je razgovarano o modelima povećanja plata zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske.

Mišić: Postoji prostor za povećanje najniže plate u RS

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da je danas na sastanku Saveza sindikata RS, kojem je prisustvovala i predsjednica RS Željka Cvijanović, najviše bilo riječi o povećanju plata svim radnicima u Srpskoj, a na prvom mjestu zdravstvnim radnicima koji nose teret pandemije, ali i zaposlenima u privredi, kao i u medijima.

"Neka je sramota poslanike jer ne vode računa o građanima"

BIHAĆ - Sindikati budžetskih korisnika s područja Unsko-sanskog kantona zaprijetili su protestima i drugim mjerama ukoliko u najkraćem mogućem roku ne dođe do usvajanja budžeta za ovu godinu.

Sindikat traži smjenu Predraga Damjanovića

BANJALUKA - Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske traži da bude smijenjen direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović zbog neodgovorne izjave o radu i platama prosvjetnih radnika u vremenu pandemije virusa korona, izjavio je danas predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić.

Prosječna neto plata u RS za jul 955 KM

BANJALUKA - Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u julu iznosi 955 KM i manja je za tri KM u odnosu na prosječnu platu isplaćenu u junu, saopšteno je iz Saveza sindikata Republike Srpske.

Višković: Očuvanje zdravlja građana zajednički cilj

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Tesliću da je zajednički cilj svima u Srpskoj da se sačuva zdravlje građana i što se više uspije u tome, jednog dana kada se sve ovo okonča, biće veće šanse da Srpska bude spremnija za nove izazove i novi razvoj na kojem nas je pandemija zaustavila.

Sindikat radnika Agencije za lijekove BiH priprema štrajk

SARAJEVO, BANJALUKA - Ukoliko iduće sedmice ne dobiju saglasnost Savjeta ministara BiH za popunu radnih mjesta, Sindika radnika Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH organizovaće štrajk, jer, kako kažu, posao koji rade više ne mogu obavljati s postojećim brojem ljudi.

Fudbaleri Borca ispred gradske uprave: Podržao ih Nemanja Matić

Nekadašnji fudbaleri Borca iz Čačka su tražili svoje zaostale zarade, upozoravali da će stupiti u proteste, započeli štrajk glađu, a sinoć su razvili i šatore ispred gradske uprave sa namjerom da tu žive do ispunjenja zahtjeva.

Sindikat medija i grafičara RS osudio izjavu Sanje Vulić

BANJALUKA - Sindikat medija i grafičara Republike Srpske najoštrije je osudio izjavu poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Sanje Vulić koja je u pauzi zasjedanja ovog doma u srijedu rekla da ona nije kriva novinarima što rade taj posao i što su možda nezadovoljni svojom platom.

Belenzada: Vlada ne smije dozvoliti smanjenje plata u privredi

ZVORNIK - Sindikat metalaca i rudara Republike Srpske traži od Vlade Republike Srpske da nađe načina i ne dozvoli da se smanje plate u privredi zbog epidemije virusa korona, kako to najavljuju neki poslodavci, rekao je danas Srni predsjednik ovog sindikata Obrad Belenzada.

Najčitanije