Sindikat

Sindikati iduće sedmice podnose tužbe "protiv odgovornih za višemilionsku štetu u ŽRS"

DOBOJ - Predstavnici šest od osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri "Željeznicama Republike Srpske" podnijeće iduće sedmice prijave protiv odgovornih lica za nesavjesno poslovanje i nanesenu višemilionsku štetu kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa radnicima, jedan je od zaključaka sa današnjeg tematskog sastanka sindikata.

Vlada, sindikati i poslodavci konačno dogovorili Opšti kolektivni ugovor

​Nakon tri godine pregovora, Vlada, sindikati i poslodavci konačno su dogovorili Opšti kolektivni ugovor. Danas je usaglašen tekst, a do kraja maja trebalo bi da bude potpisan.

Sindikat - Policajci u RS sve više izloženi brutalnim napadima kriminalaca

BANJA LUKA – Iz Saveza sindikata RS oštro su osudili ubistvo policajca Slađenka Tubina, na kojeg je juče u Gornjoj Ravskoj kod Ljubije pucao Marko Šabić.

Podijelili se sindikalci u Trebinju

TREBINJE- Jedinstvena udružena sindikalna organizacija "Centra za gazdovanje kršom Trebinje", koji djeluje u sastavu "Šuma RS", podijelila se na dvije sindikalne organizacije.

Savanović: Sindikat trgovine u RS apsolutno protiv rada nedjeljom

​BANJALUKA - Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Goran Savanović tvrdi da ne postoji ni jedan razlog da trgovine i tržni centri RS rade i nedjeljom.

Potpisan memorandum o saradnji sa Dobrovoljnim penzijskim fondom

BANJALUKA - Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić i direktor Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom Banjaluka Tomaž Završnik potpisali su danas u Banjaluci memorandum o razumijevanju i saradnji koji otvara mogućnosti za dodatno osiguranje radnika.

Do kraja mjeseca usaglasiti kolektivni ugovor

BANJALUKA - U ovom mjesecu pokušaće se usaglasiti stavovi za opšti kolektivni ugovor za radnike u Republici Srpskoj, a ako stavovi ne budu usaglašeni, pokušaće se dogovoriti granski kolektivni ugovori.

Sindikat u Kantonu Sarajevo ima odgovor ako ne bude isplaćena plata

SARAJEVO - Sindikati obrazovanja i zdravstva u Kantonu Sarajevo kažu da imaju odgovor ukoliko im ne budu isplaćene plate.

Koju poruku šalje nova pjesma Beogradskog sindikata?

Beogradski sindikat izbacio je na Božić novu pjesmu ''Druže'' koju je do sada preslušalo više od 250.000 ljudi. Na muzičku scenu vratili su se tri mjeseca nakon objavljivanja singla ''Dogodine u Prizrenu'', koji je privukao veliku pažnju javnosti, jer je zbog sadržaja zamalo uklonjen sa Jutjuba. Frontmen Beogradskog sindikata Feđa Dimović otkriva koju poruku treba da šalje njihova nova pjesma i umijemo li da je razumijemo i shvatimo.

Beogradski sindikat objavio novu pjesmu

Grupa Beogradski sindikat objavila je na Božić novi singl pod nazivom "Druže", koji je za dan imao 58.000 pregleda na Youtube.

Najčitanije