Sipa

SIPA uhapsila Šojića

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su uhapsili Dragana Šojića, šefa Službe za zajedničke poslove institucija BiH, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz SIPA.

Detalji akcije "Pilot": Uhapšeno sedam osoba

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizirali operativnu akciju "Pilot". Akcija je provedena na 14 lokacija, a slobode je lišeno sedam osoba.

SIPA hapsila i pretresala zbog šverca droge

VELIKA KLADUŠA, GRADIŠKA - U tri odvojene akcije SIPA, zbog droge su uhapšene dvije osobe, dok su na području Gradiške, Istočnog Sarajeva i Sarajeva vršeni pretresi u vezi sa nedozvoljenom trgovinom narkoticima.

Prevrtanje helikoptera pod lupom SIPA

SARAJEVO - I Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uključena je u istragu o okolnostima jučerašnje nezgode na području Visokog, gdje se prevrnuo helikopter Oružanih snaga BiH.

Velika akcija u BiH: SIPA i MUP RS pretresaju i hapse na 28 lokacija

SARAJEVO - Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od ranih jutarnjih časova sprovode veliku akciju "Ira" koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe.

Zeljković za "Nezavisne": Rad N/FS BiH je zakonit i transparentan

Naš rad je zakonit i transparentan, rekao je Vico Zeljković za "Nezavisne novine" komentarišući o istrazi o navodnom nezakonitom poslovanju i navodnim spornim ugovorima u N/FS Bih koje sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Ugovori i poslovanje N/FS BiH predmet istrage SIPA

Poslovanje Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Herecgovine predmet je istrage koju sprovode pripadnici Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Ujić obavijestio Tegeltiju: Podaci o licima kojima je zabranjen ulazak u BiH - tajni

SARAJEVO - Direktor Službe sa poslove sa strancima Slobodan Ujić obavijestio je predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da su podaci o osobama kojima je zabranjen ulazak u BiH - tajni i da bezbjednosnu provjeru stranaca s ciljem utvrđivanja razloga bezbjednosti po BiH provodi Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA).

Osmorka uhapšena u akciji "Posrednik" predata tužilaštvu

SARAJEVO - Osam osoba uhapšenih u srijedu u akciji "Posrednik" predati su danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo gdje će biti zadržani 24 časa a u tom periodu će tužilac odlučiti o daljnjim mjerama, potvrđeno je za "Nezavisne" iz Tužilaštva KS.

U akciji "Posrednik" uhapšeni i policajci

SARAJEVO - Pripadnici SIPA juče su u sklopu akcije "Posrednik" uhapsili su devet osoba, među kojima i policajca MUP-a ZDK.

"Posrednik" uhapsio devet lica

​SARAJEVO - Pripadnici SIPA danas su u sklopu akcije "Posrednik" na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze vršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija, kojom prilikom je uhapšeno devet lica.

U toku akcija SIPA, pretresi u četiri grada

​SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas u sklopu akcije "Posrednik" na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Visokog i Breze počeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari.

SIPA: Nema informacija o regrutaciji plaćenika za rat u Ukrajini

SARAJEVO - Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) ne raspolaže informacijama koje se odnose na odlazak i regrutaciju državljana BiH za ratovanje u Ukrajini, rečeno je u ovoj agenciji.

Jedna osoba uhapšena u Mostaru po Interpolovoj potjernici

MOSTAR - Jedna osoba na području Mostara uhapšena je od strane Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po Interpolovoj potjernici, saopšteno je iz SIPA-e.

SIPA uhapsila policajca FUP-a

U nastavku operativne akcija "Bullet", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u večernjim časovima uhapsili osobu, zbog sumnje da je počinila krivična djela nedozvoljena trgovina i zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pronevjera u službi.

Najčitanije