Sir

Bombice od sira

​Bombice od sira su naš današnji prijedlog.

Počinje brendiranje sira zarca - majevičkog delikatesa

Proizvodnja sira zarca prenosi se s koljena na koljeno, a mještani ovog kraja kažu da nema proslave bez ovog delikatesa.

Sve što niste znali o feta siru

Feta je poznati grčki sir od ovčjeg i kozjeg mlijeka, prepoznatljivog i neodoljivog ukusa, koji je i nezaobilazni dio mnogih jela, prije svega grčke salate. Saznajte nešto više o njegovom porijeklu.

Pita sa sirom iz tiganja

Kada nemate ideju vi spremite pitu sa sirom iz tiganja.

Španski sir olavidia proglašen za najbolji na svijetu

Meki španski kozji sir, po imenu olavidia, zauzeo je prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju za najbolji sir na svijetu i oduševio sudije World's Best Cheese nadmetanja.

Sir iz mijeha: Specijalitet iz 14. vijeka i dalje miriše Hercegovinom

Mjesto je to gdje sunce bez ometanja sjenke obasjava planine, kuće, vinograde i poljane. Mjesto je to gdje i, kad padne kiša, ljeti ne rashladi užaren kamen. Tu se svi pozdravljaju sa osmijehom uz pitanje "Čiji si ti" i nastave razgovor, jer iako nisi njihov rod, opet si nekako njihov.

Mislite da ste kupili sir? Provjerite na deklaraciji

Na policama s mliječnim proizvodima možete pronaći artikle koji izgledaju kao sir, ali to nisu. Saznajte kako prepoznati razliku.

Zarac, tradicionalni majevički sir stiže na police trgovina

SARAJEVO - Banjalučka firma "Havreks" ubrzano radi na osnivanju ženske zadruge na području opštine Lopare, kako bi se oživjela proizvodnja majevičkog sira "zarac", čime bi se očuvala tradicija ovog sušenog sira i podržale žene u udaljenim selima, saopšteno je iz "Farma dva" projekta kojeg sprovode USAID i Vlada Švedske.

Najskuplji sir od magarećeg mlijeka pravi se u Srbiji

SREMSKA MITROVICA - Najskuplji sir proizvodi se u Srbiji i to u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice, od magarećeg mleka.

Kozji sir sa Laništa stigao i do Dubaija

KLJUČ - Već dugi niz godina Šaćira Delić proizvodi kozji sir vrhunskog kvaliteta, a zbog te mliječne delicije imanje na planinskom prevoju Lanište, između Ključa i Bosanskog Petrovca, gdje živi sa suprugom Hasanom, postalo je nadaleko poznato.

Dobili tužbu zbog sira: Čija je feta?

Grčka je formalno od Evropske unije zatražila da se započnu zakonske procedure protiv države Danske zbog prisvajanja feta sira.

Sir prave na isti način duže od sedam vijekova

NEVESINJE - Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović kaže da Nevesinjci već više od dvije decenije rade na promociji i brendiranju svoga sira i da u toj valorizaciji već postižu uspjehe.

Princ Čarls otkrio recept za omiljeni doručak sa sirom

LONDON - Princ Čarls je na društvenim mrežama otkrio recept za svoj omiljeni doručak - pečena jaja sa britanskim sirom.

Kozji sir i surutka su izvor zdravlja

Kozji sir, jogurt i surutku trebalo bi što češće imati na meniju, jer kod djece podižu imunitet, a važni su i za izgradnju i obnovu kostiju.

Dnevno pojedemo 34 tone uvoznog sira

SARAJEVO - Sektor mljekarstva u 2019. godini zabilježio je rekordnu vrijednost izvoza od 106,6 miliona KM, što je za 17,9 miliona KM ili 20 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

Najčitanije