Sirće

Kako najbrže ukloniti masne fleke sa krpa bez otkuvavanja

S obzirom na to koliko se često i lako prljaju, nije ni čudo što kuhinjske krpe polako gube bitku s papirnim ubrusima. To, međutim, ne mora da bude tako, jer postoje vrlo jednostavni načini da se riješite prljavštine i masnih fleka i da vaše krpe ponovo budu bijele.

Sve što niste znali o hemikalijama: Kako ih birate i gdje ih čuvate?

Sirće, limun, soda bikarbona - iako se uz pomoć tih "domaćih proizvoda" dosta toga može očistiti, svi smo već navikli na kupovinu sredstava koja sadrže brojne hemikalije. Među njima ima i bezopasnih, ali i onih koje su manje ili više otrovne.

Očistite mašinu za sudove sa dva sastojka

Uobičajeni proces čišćenja u kuhinji podrazumijeva elemente kao što su rerna ili šporet. Mnogi pritom zaboravljaju da se u sudo-mašini nakupljaju komadići hrane.

Jabukovo sirće u službi zdravlja i ljepote

Koliko god čudno zvučalo, jabukovo sirće kao prirodni, višenamjenski kuhinjski dodatak je i veliki saveznik zdravog i lijepog izgleda.

Uz ovaj trik jagode će ostati svježe danima

Zaboravite na njih jedan dan, posegnete u frižider idući, a jagode su već trule. Evo kako to spriječiti.

Kako vas eterična ulja, sirće i limun štite od prljavštine

Ako želite da dezinfkujete dom, ne morate kupovati sredstva koja su puna hemikalija. Napravite ih kod kuće uz ove savjete i recepte.

Jabukovo sirće ljekoviti prirodni eliksir

Jabukovo sirće prirodni je eliksir koji nastaje fermentacijom soka od jabuka. Najbolje je koristiti prirodno jabukovo sirće, koje ne sadrži nikakve dodatke. Tokom procesa fermentacije prirodni šećeri iz jabuka razlažu se uz pomoć bakterija i kvasca. Ono što nastaje je prvo alkohol, a zatim i sirće.

Kako se na prirodan način riješiti nadutosti i gasova

Nadutost i gasovi stvaraju bolove u stomaku i čine da se čovjek osjeća neprijatno, a evo kako da riješite ovaj problem na prirodan način.

Zašto je sirće dobro staviti u veš mašinu

Sirće je dugo vremena poznato kao svestrani pomagač, i kod raznih zdravstvenih stanja, ali i u domaćinstvu.

Jabukovo sirće protiv znojenja

Visoke temperature i vlaga su nam ovih dana veliki neprijatelji, jer nam "kradu" energiju i utiču na prekomjerno znojenje.

Najčitanije