Sirija

Asad: SAD žele da spriječe dijalog Damaska i Kurda

MOSKVA - Vašington želi da spriječi Damask da izgradi dijalog sa Kurdima, nakon otopljavanja odnosa koje je nastalo zbog turske ofanzive "Izvor mira", izjavio je danas predsjednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu ruskoj televiziji Raša-24.

Asad: Biće mnogo predsjedničkih kandidata na izborima

MOSKVA - Sirijski predsjednik Bašar al Asad kaže da će sirijski predsjednički izbori 2021. godine biti otvoreni za sve koji žele da se kandiduju i da će najvjerovatnije biti mnogo kandidata za tu funkciju.

Manje od hiljadu američkih vojnika ostaje u Siriji

VAŠINGTON - Broj američkih vojnika u sjevernoj Siriji biće manji od 1.000, rekao je general Mark Mili, predsjedavajući združenog štaba američke vojske.

Pentagon: Novac od nafte ne ide nama nego snagama u Siriji

VAŠINGTON - Pentagon je danas saopštio da će prihodi sa naftnih polja na sjeveroistoku Sirije ići snagama koje podržava Vašington, a ne SAD.

Erdoan: Amerikanci nisu ispunili obećanje

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da SAD nisu ispunile svoje obećanje da će iz regiona sirijske granice ukloniti pripadnike kurdske milicije, te najavio da će ovo pitanje iznijeti na sastanku sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom naredne sedmice.

Sirijska vojska zauzela naftno polje na sjeveroistoku zemlje

DAMASK - Sirijske Vladine snage prvi put su poslije nekoliko godina zauzele naftno polje u blizini grada Rumejlan na sjeveroistoku zemlje.

Konvoj američkih vojnika napadnut u Siriji

Američki vojnici koji su se kretali ka iračkoj granici napadnuti su sa teritorije koju kontrolišu saveznici Turske u sjevernoj Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Završene prve tursko-ruske patrole na severoistoku Sirije

ANKARA - Rusija i Turska završile su prvo zajedničko patroliranje na sjeveroistoku Sirije, saopštilo je danas tursko ministarstvo odbrane.

Lavrov: Kurdsko pitanje ne smije da pogorša napetost u regionu

MOSKVA - Kurdsko pitanje u Siriji ne smije da pogorša napetost u regionu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Asad: Krajnji cilj je da se obnovi državna administracija

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je da je krajnji cilj njegove zemlje da obnovi državnu administraciju nad oblastima pod kontrolom Kurda na sjevoroistoku Sirije nakon povlačenja vojske SAD, ali je naglasio da će se to postepeno dešavati.

Najčitanije