Sirija

Rusija: Netačni izvještaji o napadima ruskih aviona u Idlibu

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane negiralo je izvještaje medija o navodnom ruskom bombardovanju civilnih meta u bezbjednosnoj zoni u sirijskoj pokrajini Idlib, javili su ruski mediji.

Ruski avioni ponovo bombardovali gradove u provinciji Idlib

DAMASK - Ruski boreni avioni napali su nekoliko gradova u provinciji Idlib na sjeverozapadu Sirije koje drže pobunjenici, prenijela je agencija Reuters.

Sirijska baza meta forsiranog napada - reagovao PVO

Sirijska avio-baza Tifor (T4) na istoku provincije Homs bila je meta napada dronova i raketa, javila je sirijska agencija SANA.

Sastanak Merkelove i Putina u subotu

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin možda će razgovarati i o eskalaciji tenzija između SAD i Irana tokom sastanka u Moskvi, izjavio je portparol njemačke vlade Štefan Zajbert.

Putin doputovao u Damask

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je danas u Damask, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Više od 40 žena iz BiH ostalo u Siriji

SARAJEVO - Više od 40 žena iz BiH i dalje se nalazi u izbjegličkim kampovima u Siriji nakon kraha terorističke organizacije "Islamska država" u toj zemlji, nezvanično piše "Dnevni avaz".

Ćufuroviću četiri godine zatvora zbog ratovanja u Siriji

SARAJEVO - Sud BiH osudio je Ibru Ćufurovića (24) iz Velike Kladuše na četiri godine zatvora zbog učešća u organizovanju terorističke grupe u Siriji i ratovanja na tom području.

Ruska vojna policija preuzela bazu kod Rake

RAKA - Ruska vojna policija preuzela je kontrolu nad bazom blizu sirijskog grada Raka, koja je do prije nekoliko dana bila pod kontrolom vojske SAD, javila je ruska novinska agencija TASS.

Novi talas sirijskih izbjeglica, više od 200.000 ljudi napustilo svoje domove

Oko 216.000 izbjeglica, napustilo je domove na sjeverozapadu Sirije od novembra, zbog intenzivnog bombardovanja vladinih snaga. Sirijska humanitarna grupa saopštava da su se mnogi uputili ka granici sa Turskom. Od kraja novembra, sirijske snage bombarduju provinciju Idlib, posljednje uporište pobunjenika. U toku je i kopnena ofanziva.

Tanki dokazi protiv povratnika iz Sirije?

SARAJEVO - Sud BiH odredio je pritvor i Armenu Dželki i Muharemu Duniću, povratnicima iz Sirije, a Senad Dupovac, advokat njih dvojice i Jasmina Keserovića, koji je pritvoren ranije, kaže da su dokazi protiv osumnjičenih tanki.

Najčitanije