Sirija

Postavljen kamen temeljac za novu Aja Sofiju

U sirijskom gradu Al-Sukajlabija postavljen je kamen temeljac za kopiju katedrale Aja Sofije. Grad Al-Sukajlabija u zapadnoj Hami bio je svjedok ceremonije polaganja kamena temeljca za crkvu Aja Sofija, koja će biti replika matične katedrale Aja Sofije u Turskoj.

Asad potvrdio novi sastav Vlade

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar el Asad izdao je ukaz kojim se potvrđuje novi sastav Vlade koju će predvoditi premijer Husein Anrus, saopšteno je iz kancelarije sirijskog lidera.

Amerikanci: Rusija prekršila protokol o nenapadanju

Načelnik Združenog štaba američke vojske general Majk Mili i načelnik Generalštaba ruske armije general Valerij Gerasimov razgovarali su o incidentu između američkih i ruskih oružanih snaga na sjeveroistoku Sirije, izjavio je danas predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Sukob Rusa i Amerikanaca u Siriji, ima povrijeđenih, objavljeni snimci

Najmanje četiri američka vojnika povrijeđena su nakon sukoba s ruskim vojnicima na sjeveroistoku Sirije, javlja Politico.

Osveta Rusije i Sirije - više od 300 ubijenih terorista

Avijacija Rusije i Sirije, uz podršku artiljerije i specijalnih snaga, od 18. do 24. avgusta likvidirala je u oblasti Sirijske pustinje 327 militanata.

Ruska i sirijska vojska imale zajedničku vježbu na Mediteranu

BAGDAD - Ruske i sirijske snage obavile su zajedničku vježbu u luci Banijas na sirijskoj obali Mediterana, izjavio je danas ruski kontraadmiral Vladimir Kondratov, načelnik baze Ratne mornarice Rusije u sirijskoj luci Tartus.

Asadu pozlilo usred govora

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar el Asad (54) prekinuo je danas govor pred poslanicima u sirijskom parlamentu nakon što mu je pozlilo zbog niskog krvnog pritiska, saopštilo je sirijsko predsjedništvo.

Sirijski grad Skalbija gradi svoju, simboličnu Aja Sofiju

DAMASK - Komandir sirijske narodne milicije grada Skalbija, Nabil Abdulah, namjerava da u svom gradu napravi kapelu koja će nositi simbolično ime Aja Sofija.

Velika ofanziva sirijske i ruske vojske, opkoljeno hiljade terorista

DAMASK - Sirijska vojska je, uz aktivnu podršku ruskih vazduhoplovnih snaga, pokrenula veliku ofanzivu na položaje terorista na sjeverozapadu ove arapske države.

Asma Asad u srcu korupcije

PARIZ - Asma el Asad, supruga sirijskog lidera Bašara el Asada, stvorila je sopstvenu mrežu korupcije i političkog uticaja, a obavještajni krugovi u Vašingtonu označili su je kao jednog "najgorih ratnih profitera", piše pariski Mond.

Najčitanije