Sirija

"Moramo izbjeći 'balkanizaciju' u Siriji"

MINHEN - Jedinstvo i suverenost Sirije mora da se održi kako bi se izbjegao proces dijeljenja na manje fragmente, poznatiji kao "balkanizacija", na Bliskom istoku, izjavio je specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura.

Guardian: Zapad je iznevjerio Siriju, to je najveća katastrofa modernog doba

Sedmogodišnji sukob u Siriji označio je prekretnicu u ravnoteži moći između Rusije i SAD-a i pokrenuo katastrofu čije se posljedice još otkrivaju, piše Simon Tisdal za The Guardian.

Lavrov: Vašington pokušava da odvoji veliki dio Sirije

MOSKVA - Vašington pokušava da izoluje i odvoji veliki dio sirijske teritorije, rekao je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov za televizijski kanal "Juronjuz".

Zaharova otkrila koliko je Rusa poginulo u napadu SAD: Nisu stotine i nisu vojnici

MOSKVA - Podaci da su ruski vojnici navodno poginuli u napadu američkih snaga u Siriji su dezinformacije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Amerikanci uništili ruski tenk u Siriji, objavljen snimak

DAMASK - Američki vojni dron uništio je u Siriji tenk T-72 proteklog vikenda. Radi se o poznatom tenku koji je proizveden u Rusiji, a uništen je tokom napada na snage koje ratuju na strani predsjednika Bašara al-Asada.

Makron: Napašćemo Siriju ako su koristili hemijsko oružje

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron zaprijetio je da će napasti Siriju ukoliko se dokaže da je vlada te zemlje koristila hemijsko oružje na civilima.

U Siriji poginuo optuženi za terorizam porijeklom sa Kosova

PRIŠTINA - Kosovska policijska služba (KPS) saopštila je da ima saznanja da je u Siriji poginuo Betim Ibrahimaj koji je ranije optužen za terorističke aktivnosti na Kosovu i Metohiji.

Netanjahu prekinuo napade na Siriju nakon poziva Putina?

TEL AVIV - Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u subotu i naredio mu da prekine vazdušne napade na sirijske položaje, koje je izraelska vojska u tom trenutku vršila kao odmazdu na rušenje svog aviona F-16, piše izraelski list "Haaretz".

Ruski aktivista poginuo u Siriji tokom bobardovanja koalicije predvođene SAD

DAMASK - Aktivista "Druge Rusije" Kiril Ananjev poginuo je u Siriji tokom bombardovanja američke koalicije, saopštio je koordinator organizacije Aleksandar Averin.

Sirijska protivvazudušna odbrana oborila izraelski avion F-16

Izraelska vojska saopštila je da je sprovela u subotu "napad velikog obima" na iranske mete u Siriji, nakon što je Izrael oborio iranski dron, koji je ušao na okupiranu Golansku visoravan.

Reklame

Najčitanije