Sirija

Odbačen i tekst Rusije i Kine

​NJUJORK - U Savjetu bezbjednosti UN nije usvojen ni nacrt rezolucije koju su predložile Rusija i Kina za uspostavljanje prekida vatre na sjeverozapadu Sirije.

Lavrov: Rat u Siriji završen

MOSKVA - Rat u Siriji je završen i ostala su samo manja legla tenzija na teritoriji koju ne kontroliše vlada u Damasku, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov: Rat u Siriji je završen

​Ministar spoljnih poslove Rusije Sergej Lavrov je u intervjuu za list "Trud" izjavio da se rat u Siriji "zaista završio".

Iranski tanker ipak dopremio naftu Siriji

LONDON - Zvaničnici u Londonu saopštili su da je iranski tanker dopremio naftu režimu sirijskog predsjednika Bašara al Asada, čime su prekršili ranije data uvjeravanja u vezi tankera Adrijan Darija1.

Borili se za Islamsku državu: 500 državljana BiH čeka deportaciju

SARAJEVO - U zarobljeništvu se nalazi i do 500 državljana BiH koji se sumnjiče da su se u Siriji borili za terorističku organizaciju "Islamska država", iako su podaci pojedinih bezbjednosnih agencija govorili da je riječ o 300, piše današnji "Dnevni avaz".

Satelitski snimak pokazuje da iranski tanker plovi za Siriju

DUBAI - Iranski tanker Adrijan Darja 1 nalazi se u blizini sirijske luke Tartus, uprkos naporima Sjedinjenih Američkih Država da ga zaplijene, pokazuju satelitske slike kompanije Maksar tehnolodžis.

Erdoan: Ako ne dobije podršku, Turska otvara rutu za migrante

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan zaprijetio je danas da će omogućiti sirijskim izbjeglicama da napuste Tursku i odu u zapadne zemlje ukoliko ne bude uskoro formirana "sigurna zona" unutar Sirije.

Erdoan zaprijetio ofanzivom na sjeveroistoku Sirije

ISTANBUL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan zapretio je danas da će pokrenuti jednostranu ofanzivu na sjeveroistoku Sirije ako se ne ostvare planovi sa SAD o uspostavljanju takozvane zone bezbjednosti duž granice s Turskom, uključujući i zahtjev da turski vojnici kontrolišu koridor.

Alep se diže iz pepela, ponovo radi 16.000 preduzeća

ALEP - Više od 16.000 preduzeća ponovo je izgrađeno i nastavilo sa proizvodnjom u sirijskom gradu Alep, izjavio je guverner ovog grada Husein Ahmad Diab.

Erdoan najavio skoro slanje kopnenih trupa na sjever Sirije

ANKARA - Turske kopnene snage će uskoro ući u planiranu sigurnosnu zonu na sjeveru Sirije, saopštio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Najčitanije