Sirija

SAD spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara ukloni S-400

VAŠINGTON - SAD su spremne pomoći Turskoj protiv Sirije ako Ankara "ukloni" sisteme protivvazdušne odbrane S-400 kupljene u Rusiji, rekla je Kej Bejli Hačison, stalni predstavnik SAD pri NATO.

Američke snage presrele ruski vojni konvoj na sjeveroistoku Sirije

DAMASK - Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

Zabrinutost zbog skrivenog broja zaraženih virusom korona u Libanu, Iraku i Siriji

DAMASK - Zdravstveni i drugi zvaničnici koji su fokusirani na Liban, Irak i Siriju strahuju da je broj ljudi zaraženih virusom korona u ovim zemljama daleko veći nego što je to predstavljeno u službenim podacima.

Dvije osobe u Siriji umrle od posljedica zaraze virusom korona

DAMASK – Kancelarija sirijskog predsjednika Bašara al-Asada saopštila je danas da je u Siriji zabilježen i drugi smrtni slučaj izazvan zarazom virusom korona.

DW: COVID-19 bi mogao da oživi Islamsku državu

BERLIN - Islamska država je važila za poraženu terorističku organizaciju, ali sada vidi šansu u haosu koji je zbog korona virusa zahvatio i Siriju i Irak, piše Dojče vele, navodeći da postoji bojazan da bi hiljade uhapšenih džihadista mogle da pobjegnu.

Kurdski borci spremni na primirje zbog virusa korona

DAMASK - Kurdske jedinice koje sačinjavaju Sirijske demokratske snage (SDF) saglasile su se da se uspostavi primirje u Siriji kako bi se svi napori usmjerili ka borbi protiv pandemije virusa korona.

Prijeti nova eskalacija sukoba u Idlibu: Turci ne mogu obuzdati džihadiste

IDLIB - Ruska i turska vojska izvršile su danas drugu ograničenu zajedničku patrolu u sirijskoj provinciji Idlib.

Sirija zabilježila prvi slučaj virusa korona

AMAN - Sirija je danas saopštila da je registrovan prvi slučaj virusa korona u toj zemlji kod osobe koja je došla iz inostranstva.

Napad na turske vojnike u Idlibu, dvojica ubijena

ANAKRA - Dva turska vojnika su ubijena, a jedan je ranjen u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib u raketom napadu "nekih radikalnih grupa", saopštilo je danas tursko Ministarstvo odbrane.

Džihadisti ruskim vojnicima: Čekamo vas, odrubićemo vam glave

IDLIB - Grupa džihadista objavila je video poruku u kojoj prijeti ruskim vojnicima koji patroliraju autoputem M4 u sirijskoj provinciji Idlib.

Najčitanije