Sirija

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Siriji

DAMASK - Islamska država preuzela je odgovornost za napad u kojem je u Siriji poginulo najmanje 28 ljudi.

Fajsal Mekdad imenovan za novog šefa sirijske diplomatije

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar al Asad imenovao je danas dosadašnjeg zamjenika ministra spoljnih poslova Fajsala Mekdada za novog šefa diplomatije, poslije smrti Valida al-Moalema prošle nedelje.

Moskva: Amerikanci obučavaju teroriste u sirijskom izbjegličkom kampu

DAMASK - Američki instruktori obučavaju grupu od oko 30 terorista "Islamske države" u izbjegličkom kampu u sirijskom gradu Hol radi jačanja redova ilegalnih oružanih grupa, izjavio je šef Glavnog štaba za koordinaciju saradnje Rusije i Sirije general Mihail Mizincev.

Jerevan: Zarobili smo sirijskog plaćenog teroristu

JEREVAN - Odbrambene jermenske jedinice iz Nagorno-Karabaha zarobile su plaćenika iz Sirije koji se borio na strani Azerbejdžanskih snaga, saopštili su danas iz pres- službe jermenskog ministarstva odbrane.

Zvaničnik Bijele kuće u tajnoj posjeti Siriji

VAŠINGTON - Višerangirani zvaničnik Bijele kuće Keš Patel bio je u tajnoj posjeti Siriji da bi kroz razgovore obezbijedio oslobađanje dvoje Amerikanaca koji se vode kao nestali već duži niz godina, izjavili su danas zvaničnici američke administracije.

Predsjednik Jermenije: Turska stvara novu Siriju na Kavkazu

JEREVAN - Turska stvara novu Siriju na Kavkazu, u sukobima za kontrolisanje oblasti Nagorno-Karabah, izjavio je predsjednik Jermenije Armen Sarkisijan.

Aleksandar Kinščak - novi ruski izaslanik za Siriju

MOSKVA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov imenovao je direktora Direkcije za Bliski istok i Sjevernu Afriku Aleksandra Kinščaka za novog specijalnog izaslanika ruskog Ministarstva spoljnih poslova za Siriju, saopštila je portparol Ministarstva Marija Zaharova.

U Nagorno-Karabahu poginula 93 plaćenika iz Sirije

Ukupno 93 plaćenika iz Sirije poginula su u Nagorno-Karabahu, a 53 tijela već su vraćena u tu arapsku zemlju, rekao je danas "Sputnjiku" izvor iz sirijske opozicije.

Postavljen kamen temeljac za novu Aja Sofiju

U sirijskom gradu Al-Sukajlabija postavljen je kamen temeljac za kopiju katedrale Aja Sofije. Grad Al-Sukajlabija u zapadnoj Hami bio je svjedok ceremonije polaganja kamena temeljca za crkvu Aja Sofija, koja će biti replika matične katedrale Aja Sofije u Turskoj.

Asad potvrdio novi sastav Vlade

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar el Asad izdao je ukaz kojim se potvrđuje novi sastav Vlade koju će predvoditi premijer Husein Anrus, saopšteno je iz kancelarije sirijskog lidera.

Najčitanije