Sirija

Turska prebacuje vojnu tehniku na granicu sa Sirijom

ANKARA - Turska prebacuje specijalne snage i vojnu tehniku na granicu sa Sirijom, prenosi agencija Anadolija.

Ponovo napadnuti turski položaji u sirijskoj pokrajini Idlib

ANKARA - Položaj turske vojske za osmatranje bio je meta napada minobacačima u Idlibu na sjeveru Sirije, saopšteno je iz turskog Ministarstva odbrane.

Ruska avijacija opet podignuta u Siriji

Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su napad na položaje terorista u Idlibu po koordinatama koje su dobili od turske strane, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Sirijska vojska odbila novi izraelski raketni napad

​Sirijska državna televizija javila je noćas da je PVO zemlje u južnoj provinciji Dera odbio raketni napad Izraela, oborivši nekoliko raketa.

Patrijarh Irinej nepovrijeđen u Siriji

Ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović potvrdio je da poslije noćašnjeg napada nema žrtava među srpskim državljanima u Siriji i da su nepovrijeđeni patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije Srpske pravoslavne crkve koji borave u ovoj zemlji, prenosi portal IN4S.

Američka koalicija priznala da je ubila 1.300 civila, drugi izvori tvrde da je broj mnogo veći

DAMASK - Koalicija predvođena Amerikom koja ratuje protiv terorističke organizacije Islamska država saopštila je da je nenamjerno ubila više od 1.300 civila u Iraku i Siriji od 2014. godine.

Sirijska vojska na nogama, izraelski tenkovi prešli demilitarizovanu zonu

Izraelski tenkovi prešli su demilitarizovanu zonu koja je uspostavljena odlukom UN 1974. godine i krenuli prema gradu sirijskom Džabat al-Hašab u provinciji Al-Kuneitra.

Sirijska vojska zauzela grad Kafr Nabudu

Vojska Sirije zauzela je strateški važan grad Kafr Nabudu u provinciji Hama, javlja "Masdar njuz".

Više od 300 državljana BiH čeka izručenje iz Sirije

SARAJEVO - Na području Sirije trenutno boravi oko tri stotine osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a među njima je dvije stotine djece, objavio je danas sarajevski "Dnevni avaz", pozivajući se na neimenovane izvore iz različitih institucija bosanskohercegovačke vlasti.

Četiri rakete ispaljene na bazu Hmejmim u Siriji

DAMASK - Militanti su ispalili četiri rakete iz višecjevnog bacača prema vazduhoplovnoj bazi Hmejmim u Siriji i svi projektili su uništeni, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Najčitanije