Sirija

Koalicija predvođena SAD bombarduje naselja, ima civilnih žrtava

DAMASK - Koalicija predvođena vojskom SAD izvršila je napad u naselju As Susa u sirijskoj pokrajini Deir ez Zor, u kojem je bilo civilnih žrtava, javila je sirijska državna televizija.

Putin: Rusija ispunila svoj zadatak u Siriji

MOSKVA - Predjsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Moskva postigla svoje ciljeve koje je postavila sebi na početku operacije u Siriji.

Putin: Islamisti uzeli gotovo 700 talaca, ubijaće svaki dan po deset

SOČI - Militanti "Islamske države" uzeli su gotovo 700 talaca u dijelu Sirije koji kontrolišu snage koje imaju podršku Vašingtona, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Izaslanik UN za Siriju podnosi ostavku

NJUJORK - Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je da će se krajem novembra povući sa ove funkcije nakon što je duže od četiri godine predvodio napore svjetske organizacije da se okonča sedmogodišnji rat u toj zemlji.

Američki list: Asad je pobijedio sve protivnike, SAD treba da se povuku

Predsjedniku Sirije Bašaru el Asadu više ništa ne prijeti i Sjedinjene Američke Države treba da prekinu svoje vojno miješanje u poslove te zemlje, piše kolumnista "National interest" Dag Bendou.

Mediji tvrde: Amerikanci bijelim fosforom zasuli grad u Siriji

DAMASK - Vojno vazduhoplovstvo koalicije na čelu sa SAD izvelo je napad sa upotrebom zabranjenog bijelog fosfora na grad Hadžin u sirijskoj provinciji Dejr el Zor, saopštila je agencija SANA pozivajući se na neimenovane izvore.

Teroristi Islamske države u Siriji oteli dva balona s hlorom

MOSKVA - Teroristi Islamske države napali su borce terorističke organizacije Nusra front u sirijskom naselju Latamni. Ubijena su dva saradnika "Bijelih šljemova" i oteta dva balona s hlorom, saopštio je ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji.

Netanjahu: Nastavljamo napade u Siriji bez obzira na S-300

TEL AVIV - Izrael će nastaviti sa napadima na mete u Siriji bez obzira na odluku zvanične Moskve da Damasku dostavi raketni sistem S-300, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu i naglasio da je obavijestio ruske zvaničnike o tome.

Asad objavio amnestiju za vojne dezertere

BEJRUT - Sirijski predsjednik Bašar el Asad objavio je opštu amnestiju za vojne dezertere u zemlji i inostranstvu.

Rusija Siriji poklonila tri kompleta raketnih sistema S-300

MOSKVA - Rusija je Siriji poklonila tri kompleta raketnih sistema S-300PM, od kojih svaki sadrži osam lansera, javlja danas Tas s pozivajući se na vojne diplomatske izvore.

Najčitanije