Sirija

Eksplozija u Siriji, poginulo 18 ljudi

DAMASK - Sirijski opozicioni aktivist i saopštili su da je u eksploziji na sjeveru zemlje poginulo najmanje 18 ljudi i ranjeni su mnogi drugi. Uzrok eksplozije nije još poznat.

Bilans sedmogodišnjeg rata u Siriji: 350 hiljada života i 400 milijardi dolara štete

BEJRUT - Rat koji već više od sedam godina bjesni Sirijom pričinio je štetu od oko 400 milijardi dolara, procjenjuju danas Ujedinjene nacije.

Hapšenja u Makedoniji zbog ratovanja u Siriji i Iraku

SKOPLJE - Makedonska policija saopštila je da je uhapsila sedam osoba osumnjičenih za terorizam zbog učešća u borbama u Siriji i Iraku, prenose crnogorski mediji.

Ubijen šef sirijskog Istraživačkog centra

BEJRUT - Šef sirijskog istraživačkog centra za koji zapadne zemlje navode da je dio sirijskog programa hemijskog oružja, Aziz Asber, ubijen je kada je njegov auto dignut u vazduh, prenosi danas provladin list al Vatan.

Vojska preuzela kontrolu nad tri pokrajine na jugu Sirije

MOSKVA - Sirijska Vlada preuzela je tri pokrajine na jugu Sirije od pobunjenika i militanata, te tako vratila kontrolu nad područjem na granici sa Jordanom, saopšteno je iz ruske vojske.

Lavrov: Američki senatori su smiješni

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je na marginama sastanka Saveza država jugoistočne Azije (ASEAN) u Singapuru prokomentarisao zaključke komiteta SAD-a o obavještajnim poslovima o "uplitanju" Rusije, nazvavši ih smiješnim.

Ruska vojska uništila dva nepoznata drona u Siriji

MOSKVA - Ruska vojska oborila je dva neidentifikovana drona koji su se kretali ka vazdušnoj bazi Hmejmim u Siriji.

Teroristi se pokušali probiti kroz linije odbrane sirijske vojske

HOMS - Ekstremisti su u više navrata pokušali da se probiju kroz linije odbrane sirijske vojske u sjevernom dijelu pokrajine Homs u Siriji, izjavio je šef ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji general-major Aleksej Cigankov.

Više od 1,7 miliona izbjeglica uskoro se vraća u Siriju?

MOSKVA - Više od 1,7 miliona sirijskih izbjeglica moglo bi u bliskoj budućnosti da se vrati u svoje domove u Siriji, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Sirija zainteresovana za kupovinu ruskog oružja

DAMASK - Sirija je zainteresovana za kupovinu mnogih tipova ruskih sistema oružja, izjavio je ruski ambasador u Damasku Aleksandar Kinščak.

Najčitanije