Sirija

Američka baza u Siriji meta raketnog napada, ima povrijeđenih

Američka vojna baza u sirijskoj provinciji Dejr el Zor našla se pod raketnom paljbom, prenosi lokalna televizija „Majadin“ i dodaje da među američkim vojnicima ima povrijeđenih.

Susan: Turska jača vojno prisustvo u Siriji

SOČI - Pomoćnik sirijskog ministra spoljnih poslova Ajman Susan optužio je Tursku za jačanje vojnog prisustva u Siriji.

Odbijen napad na rusku vojnu bazu u Siriji

MOSKVA - Ruski sistem za protivvazdušnu odbranu odbio je napad na vojnu bazu Hmejmim u Siriji, koristeći višecijevne raketne sisteme velikog dometa, saopštio je danas zamjenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Vjačeslav Sitnjik.

Izraelska avijacija izvršila vazdušne udare u Siriji

DAMASK - Izraelski avioni ispalili su nekoliko projektila u centralnom dijelu Sirije, javili su sirijski mediji.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Siriji

DAMASK - Islamska država preuzela je odgovornost za napad u kojem je u Siriji poginulo najmanje 28 ljudi.

Fajsal Mekdad imenovan za novog šefa sirijske diplomatije

DAMASK - Predsjednik Sirije Bašar al Asad imenovao je danas dosadašnjeg zamjenika ministra spoljnih poslova Fajsala Mekdada za novog šefa diplomatije, poslije smrti Valida al-Moalema prošle nedelje.

Moskva: Amerikanci obučavaju teroriste u sirijskom izbjegličkom kampu

DAMASK - Američki instruktori obučavaju grupu od oko 30 terorista "Islamske države" u izbjegličkom kampu u sirijskom gradu Hol radi jačanja redova ilegalnih oružanih grupa, izjavio je šef Glavnog štaba za koordinaciju saradnje Rusije i Sirije general Mihail Mizincev.

Jerevan: Zarobili smo sirijskog plaćenog teroristu

JEREVAN - Odbrambene jermenske jedinice iz Nagorno-Karabaha zarobile su plaćenika iz Sirije koji se borio na strani Azerbejdžanskih snaga, saopštili su danas iz pres- službe jermenskog ministarstva odbrane.

Zvaničnik Bijele kuće u tajnoj posjeti Siriji

VAŠINGTON - Višerangirani zvaničnik Bijele kuće Keš Patel bio je u tajnoj posjeti Siriji da bi kroz razgovore obezbijedio oslobađanje dvoje Amerikanaca koji se vode kao nestali već duži niz godina, izjavili su danas zvaničnici američke administracije.

Predsjednik Jermenije: Turska stvara novu Siriju na Kavkazu

JEREVAN - Turska stvara novu Siriju na Kavkazu, u sukobima za kontrolisanje oblasti Nagorno-Karabah, izjavio je predsjednik Jermenije Armen Sarkisijan.

Najčitanije