Sirija

Trupe SAD u Siriji napadnute sa više raketa

VAŠINGTON - Američke trupe u Siriji napadnute su danas sa više raketa, ali početni izvještaji ne ukazuju da je bilo ko od vojnika povrijeđen, izjavio je portparol američke vojske, pukovinik Vejn Maroto.

Amerika izvela vazdušne udare u Iraku i Siriji

VAŠINGTON - Američko ratno vazduhoplovstvo izvršilo je još jedan talas vazdušnih udara na položaje proiranskih oružanih formacija u Iraku i Siriji.

Sputnjik V stigao u Siriju, Asad vakcinisan

DAMASK – Predsjednik Sirije Bašar al-Asad vakcinisan je nakon što je ova država dobila prvu pošiljku ruske vakcine Sputnjik V protiv kovida-19, javila je danas ruska novinska agencija Interfaks pozivajući se na sirijskog ambasadora u Rusiji.

Bašar el Asad osvojio četvrti mandat

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar el Asad izabran je za četvrti mandat na čelu države, pokazuju zvaniči objavljeni rezultati, a zapadne zemlje ocijenile su da glasnje nije bilo "ni slobodno ni pošteno".

Glasanje u Siriji proteklo bez prekršaja i većih incidenata

DAMASK - Tokom predsjedničkih izbora nisu zabilježeni prekršaji niti veći incidenti, izjavio je sirijski poslanik Osama Mustafa.

Požar na sirijskom brodu kod luke Banijas

BANIJAS - Manji požar izbio je na jednom motoru na tankeru u blizini sirijske luke Banijas, saopštili su državni mediji i dodali da su vatru brzo ugasili članovi posade, kao i da nije bilo žrtava.

26 stručnjaka zaduženo za povratnike iz sirijskog pakla

SARAJEVO - BiH je napokon na pragu imenovanja dvadesetšestočlanog koordinacionog tima za razvijanje procedura povratka i prihvata bh. državljana iz zone sukoba Sirije i Iraka.

Američka baza u Siriji meta raketnog napada, ima povrijeđenih

Američka vojna baza u sirijskoj provinciji Dejr el Zor našla se pod raketnom paljbom, prenosi lokalna televizija „Majadin“ i dodaje da među američkim vojnicima ima povrijeđenih.

Susan: Turska jača vojno prisustvo u Siriji

SOČI - Pomoćnik sirijskog ministra spoljnih poslova Ajman Susan optužio je Tursku za jačanje vojnog prisustva u Siriji.

Odbijen napad na rusku vojnu bazu u Siriji

MOSKVA - Ruski sistem za protivvazdušnu odbranu odbio je napad na vojnu bazu Hmejmim u Siriji, koristeći višecijevne raketne sisteme velikog dometa, saopštio je danas zamjenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Vjačeslav Sitnjik.

Najčitanije