Sirija

Izraelski vazdušni napad na sirijski centralni region, dvoje poginulo

DAMASK - U izraelskom vazdušnom napadu na sirijski centralni region poginulo je dvoje civila, a povrijeđeno je sedam osoba, javili su danas zvanični sirijski mediji.

Izrael napao jug Sirije

Sirijska Vlada saopštila je da je Izrael izvršio danas napad na južni dio Sirije, javili su državni mediji.

Američka vojska: Ubijen vođa Al Kaide u Siriji

Vođa Al Kaide Abdul Hamid al-Matar ubijen je dronom u Siriji, objavila je američka vojska dva dana nakon napada na bazu u Siriji kojom se koristi antidžihadistička koalicija predvođena Sjedinjenim Državama.

Asad dozvolio stricu povratak u Siriju da izbjegne zatvor?

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad dozvolio je svom stricu Rifatu, koji je u izgnanstvu, da se vrati u Siriju, kako bi izbjegao zatvorsku kaznu u Francuskoj, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije.

Napad dronom u Siriji, ubijena jedna osoba

Najmanje jedna osoba stradala je danas u napadu dronom, u kojem je pogođeno vozilo na seoskom putu na sjeverozapadu Sirije, saopštili su spasioci i Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Trupe SAD u Siriji napadnute sa više raketa

VAŠINGTON - Američke trupe u Siriji napadnute su danas sa više raketa, ali početni izvještaji ne ukazuju da je bilo ko od vojnika povrijeđen, izjavio je portparol američke vojske, pukovinik Vejn Maroto.

Amerika izvela vazdušne udare u Iraku i Siriji

VAŠINGTON - Američko ratno vazduhoplovstvo izvršilo je još jedan talas vazdušnih udara na položaje proiranskih oružanih formacija u Iraku i Siriji.

Sputnjik V stigao u Siriju, Asad vakcinisan

DAMASK – Predsjednik Sirije Bašar al-Asad vakcinisan je nakon što je ova država dobila prvu pošiljku ruske vakcine Sputnjik V protiv kovida-19, javila je danas ruska novinska agencija Interfaks pozivajući se na sirijskog ambasadora u Rusiji.

Bašar el Asad osvojio četvrti mandat

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar el Asad izabran je za četvrti mandat na čelu države, pokazuju zvaniči objavljeni rezultati, a zapadne zemlje ocijenile su da glasnje nije bilo "ni slobodno ni pošteno".

Glasanje u Siriji proteklo bez prekršaja i većih incidenata

DAMASK - Tokom predsjedničkih izbora nisu zabilježeni prekršaji niti veći incidenti, izjavio je sirijski poslanik Osama Mustafa.

Najčitanije