Sirija

Britanska porodica: Krenuli smo na odmor i slučajno se pridružili teroristima

Članovi porodice iz Mančestera, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Siriji zbog veza sa tzv. Islamskom državom (ID), uputili su javni apel, moleći da ih vrate u Veliku Britaniju jer "žele bolji život za svoju djecu".

Francuska ne želi da vrati "svoje" teroriste

PARIZ - Francuska za sada neće reagovati na poziv predsjednika SAD Donalda Trampa saveznicima u EU da prihvate stotine boraca povratnika iz Sirije, izjavio je francuski ministar pravde Nikol Belobet.

Odložena bitka za posljednje uporište ID u Siriji, hiljade civila i dalje zarobljeno

DAMASK - Bitka za preuzimanje posljednjeg "džepa teritorije" od takozvane Islamske države u Siriji odložena je, pošto je više hiljada civila zarobljeno na tom mjestu.

Da li će zarobljeni pripadnici ID bh. porijekla biti vraćeni u zemlju?

SARAJEVO - Vlasti u Bosni i Hercegovini razmatraju mogućnost da preuzmu svoje državljane koji su kao pripadnici Islamske države zarobljeni na ratištima u Siriji i trenutno su u zatvorima u toj zemlji.

Ispovijest tinejdžerke koja se udala za borca ID: Odrubljene glave me nisu uznemiravale

Jedna od tri učenice koje su 2015. godine napustile London kako bi se pridružile Islamskoj državi želi da se vrati u Englesku, mada ne žali zbog svoje odluke da ode u Siriju, piše "BBC".

Putin i Erdoan o S-400 i povlačenju SAD iz Sirije

SOČI - Predsjednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdoan i Vladimir Putin, razgovarali su danas u Sočiju o povlačenju SAD iz Sirije, ruskoj bazi Hmejmim u Siriji i o pritisku Vašintona na Ankaru zbog kupovine ruskog protivraketnog sistema S-400.

Izraelski tenk uništio bolnicu u Siriji

Bolnica u sirijskoj provinciji Kunejtra uništena je tenkovskom vatrom iz Izraela, prenosi Sputnjik.

UN: "Islamska država" nije poražena u Siriji

NJUJORK - Međunarodne terorističke grupe izvele su više napada u Iraku i Siriji u posljednjih šest mjeseci 2018. godine nego u bilo kojoj drugoj zemlji, a najveću odgovornost snose ekstremisti "Islamske države", navodi se u izvještaju UN.

Djeca i novorođenčad umiru od hladnoće

ŽENEVA - Najmanje 29 djece i novorođenčadi umrlo je od hladnoće u kampu na sjeveroistoku Sirije u posljednjih osam sedmica, većinom usljed hipotermije, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Rusija: U Siriji se spremaju novi hemijski napadi

MOSKVA - Pripadnici organizacije Hejat Tahrir el Šam aktivno povećavaju svoje snage u blizini kontakt-linije u zoni deeskalacije u Idlibu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Najčitanije