Sistem

Windows XP još uvijek koristi više od 25 miliona ljudi

Gotovo 20 godina od kako je Windows XP ugledao svjetlost dana, koristi ga više od 25 miliona računara širom svijeta.

Vlada FBiH utvrdila izmjene Zakona o fiskalnom sistemu

SARAJEVO - Vlada FBiH danas je utvrila izmjene Zakona o fisklanom sistemu.

Srbija testirala modularni Oganj

Na poligonu Tehničkog opitnog centra u Nikincima, u okviru internih ispitivanja Modularnog višecevnog raketnog sistema LRSVM M18 OGANj, obavljeno je lansiranje vođene rakete Alas sa IC glavom za samonavođenje.

Može li čovječanstvo da uništi čitav Sunčev sistem

Portal Gizmodo nedavno je objavio članak u kom se osvrnuo na različite načine na koje bi se našom nepažnjom mogla uništiti ne samo Zemlja, već i čitav Sunčev sistem.

Počinje primjena integrisanog informacionog sistema

BANJALUKA - Bolnica Gradiška i domovi zdravlja Kozarska Dubici, Gradiška i Srbac prve su ustanove u kojima danas počinje rad Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema /IZIS/ što znači da bi trebalo da počnu sa primjenom elektronskih uputnica, recepata, kartona i kartica.

Ljekari Lombardije: Ulaganja u privatno zdravstvo bila greška

RIM - Ljekari iz nekoliko gradova u Lombardiji, sjevernoj pokrajini Italije, koja je bila epicentar zaraze virusom COVID-19, uputili su pismo vlastima tražeći da se "predah između dva talasa pandemije" iskoristi za, kako pišu, "sistemsko i radikalno mijenjanje zdravstvenog sistema".

Cijena mjera za prevazilaženje ekonomske krize

Krize u funkcionisanju ekonomskog sistema su pravilo.

Novi "Panciri" iz ptičije perspektive

Radi se o vjerovatno najsavršenijoj familiji PVO sistema kratkog dometa koji se trenutno proizvodi u svijetu. Treba istaći i da je Vojska Srbije od nedavno postala korisnik ovog sredstva i na taj način ozbiljno ojačala svoje borbene mogućnosti za borbu protiv širokog spektra vazdušnih letelica na kratkim daljinama. Radi se o sistemu koju je svoju efikasnost demonstrirao i u ratnim uslovima.

Nijemci o ruskom PVO sistemu: Dvadeset godina ispred zapadnih pandana

Ruski sistem za protivvazdušnu odbranu S-500 "Prometej" je po svojim tehničkim karakteristikama 15-20 godina ispred sličnih zapadnih sistema, piše nemački portal "Fokus".

Poljoprivredni informacioni sistem nema saglasnost RS

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju o stepenu razvoja poljoprivrednog informacionog sistema u Bosni i Hercegovini, međutim problem je što o ovome nije konsultovana Republika Srpska i da bi ovaj sistem u potpunosti zaživio, biće neophodan kompromis svih u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije