Sistem

Poljoprivredni informacioni sistem nema saglasnost RS

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju o stepenu razvoja poljoprivrednog informacionog sistema u Bosni i Hercegovini, međutim problem je što o ovome nije konsultovana Republika Srpska i da bi ovaj sistem u potpunosti zaživio, biće neophodan kompromis svih u Bosni i Hercegovini.

Za rekonstrukciju vodovodnog sistema u Nevesinju 1,55 miliona evra

NEVESINJE - U Nevesinju je, na jezeru Alagovac, zvanično počela izgradnja pumpi i novog prečistača, čime će cio grad Nevesinje, koji je do sada imao probleme s vodosnabdijevanjem, do narednog proljeća riješiti ovaj dugogodišnji problem.

Najnoviji ruski raketni sistem na probi Parade pobjede

Na probi Parade pobjede na polignu "Alabino" u Podmoskovlju prvi put je fotografisan teški višecijevni raketni sistem „Tosočka“ koji će zvanično biti predstavljen na Paradi pobjede u Moskvi 24. juna.

Rusija testirala novi sistem protivvazdušne odbrane Buk-M3

Rusija je danas testirala raketni sistem zemlja-vazduh Buk-M3 dugog dometa, na potencijalnim neprijateljskim špijunskim bespilotnim letjelicama, tokom vježbi u oblasti Kursk na zapadu zemlje, saopšteno je iz vojne pres-službe.

Naučnici snimili rađanje zvjezdanog sistema

Naučnici iz Evropske južne opservatorije su uspjeli da fotografišu rađanje jednog zvjezdanog sistema.

Dodik - Varhelji: Sedam miliona evra za zdravstveni sektor

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras telefonom sa Oliverom Varheljijem, komesarom za proširenje Evropske unije, o pomoći Evropske unije zemljama zapadnog Balkana za suzbijanje epidemije virusa korona.

Ovo je najviše korišćen operativni sistem na svijetu

Više od milijardu ljudi koristi operativni sistem Windows 10, kažu iz kompanije Microsoft. To je i dalje najviše korišćen desktop operativni sistem na svijetu, daleko ispred macOS i Linux operativnih sistema.

T-ćelije, prvi korak ka lijeku "za sve vrste kancera"

Novootkriveni dio našeg imunološkog sistema mogao bi da se koristi kao svojevrstan oklop u borbi protiv svih vrsta raka, tvrde naučnici.

Trivić: Od septembra izmjene u sistemu obrazovanja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj će se paralelno raditi na reformi predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog vaspitanja i obrazovanja, što će pratiti određene izmjene zakonskih regulativa kako bi sve bilo primjenjivo od početka septembra, odnosno nove školske godine, izjavila je večeras ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

S-300 uništio hipersonične ciljeve

MOSKVA - Protivvazdušni raketni sistemi S-300 uništili su hipersonične ciljeve tokom testiranja, saopštio je načelnik protivvazdušne odbrane Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Aleksandar Leonov.

Najčitanije