Sjećanje

Borenović: Jasenovačke žrtve ne smiju biti zaboravljene

DONJA GRADINA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da žrtve užasnog pokolja u Jasenovcu ne smiju biti zaboravljene.

Višković: Izgradnjom memorijalnog kompleksa spasiti žrtve od zaborava

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će institucije Srpske izgradnjom memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini i kroz druge aktivnosti učiniti sve da žrtve ustaškog zločina u Jasenovcu i Donjoj Gradini budu spašene od zaborava.

U Jasenovcu obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta

JASENOVAC - Jevrejska vjerska zajednica (ŽVZ) "Bet Israel" danas je odala počast žrtvama holokausta u Jasenovcu povodom Dana sjećanja, a počast su odali i predstavnici drugih vjerskih organizacija u Hrvatskoj uz poruke jedinstva, jednakosti i prihvatanja drugih.

"Noćni vukovi" odali počast žrtvama NATO agresije

Povodom dvadesetogodišnjice NATO bombardovanja, ruski bajkeri "Noćni vukovi", na čelu sa svojim liderom Aleksandrom Zaldastanovim Hirurgom, odali su danas ispred Ambasade Srbije u Moskvi počast žrtvama NATO agresije.

Većina ljudi ima lažna prva sjećanja

Svima su uspomene dragocjen dio života. Naučna istraživanja su pokazala da su mnogima od nas prva sjećanja zapravo lažna!

Kada počinjemo da pamtimo događaje iz života?

Naučnici su oduvijek smatrali da sjećanja o djetinjstvu počinju sa tri i po godine života. Sada, međutim, kalifornijski naučnici sa Univerziteta Dejvis, tvrde da se sjećamo i onoga što se desilo kada smo imali dvije godine.

Sjećanje jednog puža presadili u drugog

Rezultati nove studije upućuju na to da se barem jedan dio pamćenja pohranjuje u genetskom kodu i može se prenijeti u nečiji drugi genetski kod.

Vijenci za 11 stradalih u poplavama 2014. godine

DOBOJ - Delegacije Gradskog odbora SNSD-a Doboj spustila je danas sa gradskog mosta vijenac u rijeku Bosnu kao znak sjećanja na 11 žrtava stradalih prije četiri godine u poplavama u ovom gradu.

Policija će moći da čita sjećanja žrtava nakon ubistva?

Naučnici su otkrili da naša sjećanja ostavljaju jasne i jedinstvene genetske oznake u našim mozgovima.

Sudbina 180 sarajevskih Srba skrivena i nakon 26 godina

ISTOČNO SARAJEVO - Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo ni nakon 26 godina od početka građanskog rata u BiH nije dobila zvaničan odgovor o tome kakva je sudbina 180 sarajevskih Srba, za čijim se posmrtnim ostacima bezuspješno traga.

Najčitanije