Sjedenje

"Nevidljiva" gimnastika: Efikasna za ljude koji puno sjede

Nevidljiva gimnastika idealna je za ljude koji mnogo sjede. Sastoji se od samo osam vježbi, koje se mogu raditi dok sjedite, stojite, ispred televizora, bilo gdje, bez privlačenja pažnje drugih.

Sjedenje kod kuće opasnije od sjedenja na poslu!

Novo istraživanje američkih naučnika pokazalo je da nemaju svi oblici sjedenja jednako štetan uticaj na zdravlje. Naime, oni su se i sami iznenadili kada su otkrili da je vrijeme koje neko provede sjedeći na kauču kod kuće i gledajući TV povezanije s većim rizikom od razvoja srčanih bolesti od sjedenja na poslu.

Kako ispravno sjediti za volanom automobila?

Stiv Ili doktor zaposlen u Jaguaru, inicijator je odličnog videa koji u manje od dvije minute demonstrira ispravan položaj sjedenja.

Dugotrajno sjedenje je "novo pušenje"

BELFAST - Dugotrajno sjedenje može ozbiljno da ugrozi zdravlje, a prema posljednjim podacima u Britaniji ovakav način ponašanja odnese godišnje 70.000 života, više nego rak pluća.

Istraživanje: Predugo sjedenje može uzrokovati preranu smrt kod ljudi

Istraživači sa američkog Univerziteta Columbia dokazali su da previše sjedenja može uzrokovati preranu smrt kod ljudi.

Dugotrajno sjedenje olakšava riba i bobičasto voće

Sjedenje je novo pušenje - upozorenje je doktora koje jasno govori o tome koliko je današnji način života, gdje provodimo i duže od osam sati sjedeći, štetan za zdravlje, naročito kada je riječ o uzrokovanju upala u tijelu.

Previše sjedenja povezano s 13 bolesti

Mnogo sjedenja, uprkos vježbanju, povećava rizik od smrtnosti od posljedica 13 bolesti, pokazuje istraživanje.

Pravilno sjedenje ključno za bezbjednost u vozilu

Pravilan položaj za upravljačem vozila je vrlo bitan faktor koji utiče na sigurnost u vožnji.

Vježbajte i dok sjedite

Ako se bavite poslom koji od vas zahtjeva da samo sjedite, morate da s vremena na vrijeme ustanete, prošetate i protegnete noge.

Sjedenje uništava zglobove

Nova studija sa Harvarda pokazala je da zbog sjedelačkog načina života, sadašnje generacije sve više oboljevaju od artritisa.

Najčitanije