Sjednica

Visoka politika odgodila lokalnu sjednicu

DOBOJ - Predizborna kampanja i visoka politika razlozi su zbog kojih odbornici Skupštine grada Doboja do izbora neće sjesti u klupe lokalnog parlamenta, koji je zadnji put zasjedao 16. jula.

Rojters: Tramp će u UN pokušati da proda svoju diplomatiju

NJUJORK - Godinu dana pošto je tokom svog prvog obraćanja u UN, zaprijetio da će "potpuno uništiti" Sjevernu Koreju, američki predsjednik Donald Tramp ove nedjelje se vraća na podijum u Njujorku, ali u potpuno izmijenjenoj atmosferi, s namjerom da svijetu "proda" svoju diplomatiju kao uspješnu u smanjenju rizika od rata, piše Rojters.

Održana sjednica Predsjedništva BiH

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH primilo je danas k znanju izvještaje Savjeta ministara o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, kao i o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.

Sjednica Parlamenta BiH: Upitni kvorum i rasprava o smjeni Mektića

SARAJEVO - Sutrašnja sjednica Predstavničkog doma BiH najvjerovatnije je osuđena na fijasko jer, prema najavama poslanika, upitan je kvorum za njeno održavanje, a samim time neće doći ni do smjene ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

Zajednička sjednica vlada 29. avgusta u Trebinju

TREBINJE - Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije biće održana u srijedu, 29. avgusta u Trebinju, saznaje Srna.

U nedjelju vanredna sjednica skupštine RS BiH

U nedjelju će se vidjeti ko je za rukomet, a ko ne. Ovo je uoči vanredne sjednice Skupštine Rukometnog saveza BiH izjavio predsjednik RS Federacije BiH Asim Šahman.

Mikerević: Zbog Komisije bio sam izložen pritiscima međunarodne zajednice

BANJALUKA - Dragan Mikerević, predsjednik tadašnje Vlade RS, je rekao da nije bilo direktnih pritisaka međunarodne zajednice na njega i njegovu Vladu tokom rada Komisije, ali da je bilo mnogo indirektnih pritisaka, uključujući i poništavanje već izdate američke vize.

Umjesto redovne, vanredna sjednica o pravima boraca

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Lidija Bradara saopštila je da je prekinuta redovna sjednica na kojoj nije usvojen dnevni red i da je otvorena vanredna sjednica Doma na kojoj će biti raspravljano samo o Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, po hitnom postupku.

U ponedjeljak Kolegijum o vanrednoj sjednici NS RS na zahtjev Dodika

BANJALUKA - U Banjaluci će u ponedjeljak, 23. jula, biti održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo da bude utvrđen dnevni red i termin održavanja 29. posebne sjednice, koju je zatražio predsjednik Srpske Milorad Dodik u vezi sa izvještajem Komisije za Srebrenicu o događajima u julu 1995.

Sjednica Parlamenta BIH prekinuta, nastavak 5. jula

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ponovo je prekinuta i za 5. jul je zakazan njen nastavak.

Najčitanije