Sjenica

Ptica koja živi samo na Tihom okeanu uočena kod Sjenice

BEOGRAD - U predjelu Sjeničko-pešterske visoravni otkriveni su primjerci veoma rijetkih ptica - azijski zlatni vivak, koji živi samo na obalama Tihog i Sjevernog ledenog okeana i mali barski pjetlić, objavilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Prva žrtva smrzavanja, pronađen mrtav u autu na Sjenici

SJENICA - Muškarac R.Č. (66), čije je beživotno tijelo pronađeno u zavijanom automobilu u rejonu sela Branjice, kod Sjenice, umro je od posljedica smrzavanja, izjavio je danas ljekar Doma zdravlja Sjenica Sanjin Mehmed Bašić.

Evakuisani ljudi iz 70 zavijanih vozila na Pešteru

BEOGRAD - U Srbiji su, zbog jakog vjetra i visokih snježnih nanosa, zatvoreni za saobraćaj magistralni putevi Novi Pazar - Sjenica i Sjenica - Ivanjica, gdje su putari evakuisali ljude iz 70 vozila.

Evropski Sibir: Mjesto u Srbiji među najhladnijima u Evropi?

Da je Sjenica evropski Sibir najbolje zna dugogodišnji meteorolog Sulejman Heman Muftarević. On je i novinar, ali i svojevrsni hroničar ovog grada.

Autohtone buše čuva od nestanka

KLJUČ - Na prostranom imanju, smještenom ispod planinskih visova Grmeč planine, u Gornjoj Sanici, nadomak Ključa, može se vidjeti rijedak prizor stada buša.

Nesreća u rudniku kod Sjenice, poginuo mladi rudar

SJENICA - Rudar E. M. (28) iz Sjenice, pomoćnik kopača, poginuo je u nesreći koja se noćas oko jedan sat i 30 minuta dogodila u jami Rudnika mrkog uglja "Štavalj" u istoimenom selu kod Sjenice.

Masovna tuča nasred ulice: Ne zna se ko koga udara, prolaznik sve snimio

Snimak tuče koja se dogodila usred Sjenice šokirala je mnoge građane Srbije.

Pucao u bivšu partnerku pa izvršio samoubistvo

Pedesetdevetogodišnji R. M. iz Sjenice pucao je u bivšu partnerku A.M. koju je pogodio u stomak i ramena, a zatim je izvršio samoubistvo.

Ubistvo kod Sjenice, napadač u bjekstvu

SJENICA - U selu Gornja Vapa kod Sjenice došlo je do pucnjave u kojoj je jedna osoba ubijena, a druga teško ranjena i prebačena u sjeničku bolnicu, dok je napadač u bjekstvu.

U Sjenici pronađena dva beživotna ženska tijela

SJENICA - U jednoj kući u Sjenici pronađena su dva beživotna tijela, izjavio je za Tanjug portparol novopazarske policije Izet Jusufović.

Najčitanije