Sjever Kosova

NATO pozvao na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova

BRISEL - NATO je danas pozvao na hitnu deeskalaciju na sjeveru Kosova i Metohije.

Borelj pozvao na deeskalaciju na sjeveru Kosova

BRISEL - Evropska unija poziva da se smjesta deeskalira situacija na sjeveru Kosova i da se omogući sloboda kretanja ljudi, poručio je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj.

KiM: Zatvorena birališta na izborima za 4 gradonačelnika

KOSOVSKA MITROVICA -- Biračka mjesta na izborima za gradonačelnike u četiri srpske opštine na sjeveru Kosova zatvorena su večeras u 19 sati.

Graso: Albanski specijalci "Rosu" mogu na sjever bez ičije dozvole

BEOGRAD - Prištinske specijalne jedinice Rosu nemaju obavezu da od bilo koga traže dozvolu za dolazak na sjever Kosova i Metohije, za razliku od kosovskih bezbjednosnih snaga, čije kretanje mora da odobri komandant Kfora, rekao je portparol Kfora Vinčenco Graso.

Dačić: Sjever Kosova je prepreka takozvanoj Zelenoj tranzverzali

BEOGRAD - Kosovo je jednostrano proglasilo nezavisnost, ali o demarkaciji ne može odlučivati na isti način, jer postoje neke stvari koje se ne mogu tako raditi, poručio je danas prvi potpredsjednik vlade i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Vojska Srbije neće biti nijemi posmatrač na sjeveru Kosmeta

BEOGRAD - Vojska Srbije upozorila je komandu Kfora da neće biti samo nijemi posmatrač ukoliko na sjeveru Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbjednosti srpskog stanovništva, pišu "Večernje novosti".

Najčitanije