Sjeverna Amerika

Studija: Vikinzi u Sjevernoj Americi više vijekova prije Kolumba

Vikinzi su se naselili u Sjevernoj Americi prije tačno hiljadu godina, više vijekova prije nego što je Kristifor Kolumbo stigao u Ameriku, pokazuju rezultati nove studije.

Vise od 100 mrtvih od vrućina u Sjevernoj Americi

VAŠINGTON - Više od 100 smrtnih slučajeva na sjeverozapadu Sjeverne Amerike povezano je sa vrelim talasom, saopštili su danas zvaničnici američkih država Oregon i Vašington kao i kanadske Britanske Kolumbije.

Najvjerovatniji novi lider Sjeverne Koreje - nuklearna prijetnja Americi

Nakon ponovnih priča da je Kim Jong Un u komi, sve su jače spekulacije da bi njegovo mjesto mogla da zauzme njegova sestra Kim Jo Jong.

Sjeverna Koreja: SAD bi trebalo da drže jezik za zubima

PJONGJANG - Sjeverna Koreja saopštila je u četvrtak da Vašington ne bi trebalo da se miješa u međukorejska pitanja ako želi da uspješno održi predsjedničke izbore, nakon što su SAD izrazile žaljenje zbog njene odluke da prekine veze s Južnom Korejom.

Tramp: Imam jasnu predstavu o tome kako je Kim Džong Un

VAŠINGTON - Donald Tramp izjavio je da ima prilično jasnu predstavu o stanju u kojem se nalazi sjevernokorejski lider Kim Džong Un, ali da o tome trenutno ne može da govori.

Pjongjang: SAD će skupo platiti komentare o ljudskim pravima

SEUL - Sjeverna Koreja zaprijetila je danas Sjedinjenim Američkim Državama da će "skupo platiti" ukoliko pokušaju da se usprotive sjevernokorejskom sistemu vlasti, posebno kad je riječ o ljudskim pravima.

U srijedu sastanak SB UN zbog Sjeverne Koreje

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se u srijedu, 11. decembra, kako bi predstavnici članica Savjeta razgovarali o nuklearnim i balističkim programima Sjeverne Koreje, saopštili su neimenovani diplomatski izvori.

SAD traže sastanak SB UN zbog raketnih proba Pjongjanga

VAŠINGTON - SAD će zatražiti od Savjeta bezbjednosti UN da ove sedmice razgovara o nedavnim raketnim probama koje je izvršila Sjeverna Koreja, izjavio je neimenovani zvaničnik američkog Stejt departmenta.

Pjongjang odbio nove pregovore sa Vašingtonom

PJONGJANG - Sjeverna Koreja saopštila je da je odbila ponudu SAD za nove pregovore, uz napomenu da nije zainteresovana za nove razgovore čiji je cilj samo smirivanje Pjongjanga pred istek roka koji je postavljen Vašingtonu da pokaže više fleksibilnosti u pregovorima.

Tramp dobio "veoma toplo" pismo od Kim Džong Una

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da je primio "veoma toplo" pismo od sjevernokorejskog predsjednika Kim Džong Una.

Najčitanije