Sjeverna Koreja

Sjeverna Koreja dobija pomoć SZO

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija uputiće 900.000 dolara za podršku Severnoj Koreji radi suzbijanja epidemije korona virusa.

Sjeverna Koreja tvrdi da je testirala raketni bacač

PJONGJANG - Sjevernokorejski list Rodong Sinmun objavio je danas da je ta zemlja testirala veliki višestruki raketni bacač kako bi provjerila taktične i tehničke karakteristike bacača.

Kim nadgledao nove vojne vježbe

SEUL - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un nadgledao je danas još jednu rundu artiljerijskih vježbi, za koje se vjeruje de su usmerene na podizanje borbene gotovosti, javili su sjevernokorejski državni mediji.

Sjeverna Koreja ispalila tri projektila

PJONGJANG - Sjeverna Koreja ispalila je u ponedjeljak ujutro tri neidentifikovana projektila sa istočne obale u Japansko more, saopštila je južnokorejska vojska.

Pjongjang ispalio dva projektila

SEUL - Sjeverna Koreja ispalila je dva projektila kratkog dometa blizu grada Vonsan na istoku zemlje, saopšteno je iz Zajedničke komande oružanih snaga u Seulu.

Oko 380 stranaca u Sjevernoj Koreji u Karantinu

PJONGJANG - Sjeverna Koreja stavila je u karantin oko 380 stranaca kako bi spriječila izbijanje virusa korona, prenijeli su državni mediji.

Špijunski avion SAD nadgleda Sjevernu Koreju?

SEUL - Avion Sjedinjenih Američkih Država ponovo je danas nadletao Korejsko poluostrvo, u misiji nadgledanja Sjeverne Koreje.

Kim Džong Un se ne pojavljuje u javnosti, strah od virusa korona?

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un odsutan je iz javnog života duže od dvije sedmice zbog bojazni od širenja virusa korona, iako u Severnoj Koreji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze, prenosi južznokorejska agencija "Jonhap".

Da li Kim nešto krije: Kako virus korona zaobilazi Sjevernu Koreju?

PJONGJANG - Prošlo je dva mjeseca od kada je novi virus korona izbio u kineskom gradu Vuhanu. Virus je od tada potvrđen u skoro svim zemljama i teritorijama Istočne Azije. Svuda, osim u Sjevernoj Koreji.

Pjongjang smijenio šefa diplomatije

SEUL - Smijenjen je sjevernokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho, prenose mediji.

Najčitanije