Sjeverna Koreja

Kapiten Južne Koreje: Uspjeh što smo se nepovrijeđeni vratili iz Sjeverne Koreje

Utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između fudbalskih reprezentacija Sjeverne i Južne Koreje na stadionu "Kim II Sung" u Pjongjangu završena je "miroljubivo", bez golova. Međutim, prema tvrdnjama reprezentativaca Južne Koreje, dešavanja na terenu bila su daleko od miroljubivih.

Sjeverna Koreja prijeti nastavkom nuklearnih proba

PJONGJANG - Sjeverna Koreja saopštila je danas da opštu osudu njenih proba oružja smatra "velikom provokacijom" i prijeti da će nastaviti nuklearne i raketne testove.

Pjongjang testirao novu, jaču balističku raketu

PJONGJANG - Sjeverna Koreja uspješno je u četvrtak ujutru testirala novi tip balističke rakete lansiran sa podmornice, prenijela je agencija KCNA, dok su SAD, Južna Koreja i Japan osudili ovaj potez.

Ruski graničari pucali na sjevernokorejske lovokradice

MOSKVA - Ruski graničari pucali su danas na sjevernokorejski čamac koji se bavio krivolovom u Japanskom moru i povrijedili pet lovokradica, saopštio je Centar za odnose s javnošću ruske Savezne službe bezbjednosti (FSB).

Sjeverna Koreja lansirala najmanje jednu balističku raketu

SEUL - Sjeverna Koreja lansirala je danas najmanje jednu raketu sa svoje istočne obale, a Južna Koreja saopštila je da je raketa najvjerovatnije lansirana sa podmornice.

Razgovori Sjeverne Koreje i SAD na nižem nivou 5. oktobra

PJONGJANG - Severna Koreja i SAD dogovorile su se da 5. oktobra održe pregovore na nižem nivou, javila je korejska državna agencija KCNA.

Rusija zaplijenila tri sjevernokorejska ribarska broda

​MOSKVA - Ruski graničari zaplijenili su tri sjevernokorejska ribarska broda i priveli 262 člana posade u vodama koje Moskva smatra svojom isključivom ekonomskom zonom.

Ruski raničari zaplijenili tri sjevernokorejska broda

MOSKVA - Graničari Ruske Federacije zaplijenili su tri sjevernokorejska broda sa 262 mornara u ruskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni, javili su danas lokalni mediji.

Sjeverna Koreja ponovo testirala raketni bacač

PJONGJANG - Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je novi test višestrukog raketnog bacača velikih dimenzija, javili su danas zvanični sjevernokorejski mediji.

Sjeverna Koreja uskoro započinje pregovora sa SAD o nuklearnom programu

PJONGJANG - Sjeverna Koreja će krajem septembra ponovo započeti pregovore sa SAD u vezi sa nuklearnim programom Pjongjanga, izjavila je zamjenik sjevernokorejskog ministra spoljnih poslova Čoe Son Hui.

Najčitanije