Sjeverna Koreja

Pjongjang izvršio novo lansiranje raketa

SEUL - Sjeverna Koreja lansirala je jutros najmanje dva projektila u more, saopštila je južnokorejska vojska.

Sjeverna Koreja lansirala još dva projektila

Južnokorejska vojska saopštila je da je Sjeverna Koreja lansirala još dva neidentifikovana projektila u more nedaleko od svoje istočne obale.

Sjeverna Koreja ponovo ispalila rakete

PJONGJANG - Sjeverna Koreja ponovo je dva puta ispalila neidentifikovane projektile u more, saopštila je južnokorejska vojska.

Sjeverna Koreja krađom u sajberprostoru došla do dvije milijarde

NJUJORK - Sjeverna Koreja je zaradila oko dvije milijarde američkih dolara za svoje programe razvoja "oružja za masovno uništenje kradući od finansijskih institucija i razmijenjujući kriptovalute rasprostanjenim i sve naprednijim sajber napadima", navodi se u povjerljivom izveštaju UN u koji je Rojters imao uvid.

SAD: Izgleda da je Pjongjang izveo nova lansiranja raketa

VAŠINGTON - Čini se da je Sjeverna Koreja izvela nova lansiranja raketa, rekla su danas dva neimenovana američka zvaničnika.

Sjevernokorejski vojnik pobjegao u Južnu Koreju

SEUL - Južnokorejska vojska pritvorila je sjvernokorejskog vojnika koji je prešao dobro utvrđenu demilitarizovanu zonu koja razdvaja dvije zemlje.

Kim: Testirali smo sistem koji će imati presudnu ulogu

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je testiranje novog višestrukog sistema raketnih bacača, saopštile su tamošnje vlasti.

Sjeverna Koreja izvršila probu raketnog sistema

SEUL - Sjeverna Koreja saopštila je danas da je njen lider Kim Džong Un nadgledao prvo probno lansiranje novog višenamjenskog raketnog sistema koji bi mogao da poveća mogućnosti te zemlje da pogađa mete u Južnoj Koreji i tamošnje američke vojne baze, piše AP.

Tri države traže sjednicu Savjeta bezbjednosti zbog Sjeverne Koreje

VAŠINGTON - Velika Britanija, Njemačka i Francuska zatražile su od Savjeta bezbednosti UN da sutra iza zatvorenih vrata održi sjednicu zbog posljednjeg slučaja severnokorejskog lansiranja raketa, navode diplomatski izvori.

Sjeverna Koreja lansirala balističke rakete

SEUL - Sjeverna Koreja ispalila je u srijedu nekoliko neidentifikovanih projektila, objavila prvo je južnokorejska agencija Jonhap pozivajući se na združeni generalštab.

Najčitanije