Sjeverna Koreja

Sjeverna Koreja testirala rakete: "Možda imaju nuklearni kapacitet"

Sjeverna Koreja uspješno je tokom vikenda testirala krstareće rakete dugog dometa, objavio je državni medij u ponedjeljak, a analitičari smatraju da je možda riječ o prvom takvom oružju s nuklearnim kapacitetom.

U Sjevernoj Koreji održana vojna parada

PJONGJANG - Sjeverna Koreja proslavila je 73. godišnjicu svog osnivanja noćnom vojnom paradom, a prema dosadašnjim izvještajim državnih medija uz defile vojnika ove godine nije zabilježeno demonstriranje novih raketnih projektila.

Sjeverna Koreja ratnim rezervama rješava nestašicu hrane

PJONGJANG - Sjeverna Koreja oslobađa hitne vojne rezerve riže, jer se nestašica hrane pogoršava pošto toplotni talas i suša dodatno otežavaju snabdijevanje u zemlji.

Špijunska agencija: Nema naznaka da je Kim Jong Un vakcinisan

SEUL - Nema naznaka da je sjevernokorejski lider Kim Jong Un vakcinisan protiv virusa korona i da je njegova zemlja primila ijednu stranu vakcinu, saopštila je danas južnokorejska špijunska agencija.

UN: Sjeverna Koreja suočiće se sa nedostatkom hrane

SEUL - Sjeverna Koreja suočiće se sa nedostatkom hrane od oko 860.000 tona ove godine, saopštile su Ujedinjene Nacije danas.

Kim: Propusti u borbi protiv korone ugrozili zemlju

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un uputio je najoštrije kritike na račun najviših funkcionera zbog propusta u borbi protiv epidemije korona virusa koji su, kako je kazao, izazvali "veliku krizu" i ugrozila sigurnost zemlje.

Kim Jong Un s vojnim vrhom najavio zaokret

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un predsjedavao je sastanku Centralne vojne komisije i pozvao na jačanje vojne moći, a najavio je i novu prekretnicu u radu sektora odbrane, javlja danas Rojters.

Kim Jong Un smršao, spekuliše se o njegovom zdravlju

LONDON - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un podstakao je dodatne spekulacije o svom zdravstvenom stanju, nakon što su nedavno objavljene fotografije sugerisale da je smršao.

Kim Jong Un priznaje teško stanje u zemlji? Zakazao sastanak s vrhom partije

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un zakazao je sastanak s vrhom Radničke partije na kojem će se razmatrati dosadašnji ekonomski rezultati u 2021. godini i kako poboljšati privredu u drugoj polovini ove godine, navodi se u današnjem izvještaju državne novinske agencije KCNA.

Kim Jong Un objavio "rat" farmerkama

LONDON - Sjeverna Koreja je nedavno uvela novi zakon kojim želi suzbiti bilo kakav strani uticaj, strogo kažnjavajući sve one koji imaju strane filmove, inostranu odjeću ili čak ako koriste sleng.

Najčitanije