Sjeverna Koreja

Sjeverna Makedonija razmišlja o kupovini ruske vakcine

SKOPLJE - Rukovodstvo Sjeverne Makedonije proučava mogućnost kupovine ruske vakcine protiv virusa korona, rečeno je u Ambasadi Rusije u Skoplju.

Šifrovane poruke iz Sjeverne Koreje objavljene na Youtube

PJONGJANG - Sjeverna Koreja jutros je, po prvi put na Youtubeu, emitovala niz misterioznih brojeva za koje se pretpostavlja da su šifrovane poruke njenim špijunima na Jugu.

Kim preduzima mjere kako bi se zaustavio virus korona

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong-un zatražio je da se preduzmu mjere kako bi se zaustavio virus korona i sprečile žrtve i da se na vrijeme reaguje kako bi se sprečila šteta na usjevima koje bi mogao da prouzrokuje tajfun Bavi, objavila je u utorak državna novinska agencija KCNA.

Najvjerovatniji novi lider Sjeverne Koreje - nuklearna prijetnja Americi

Nakon ponovnih priča da je Kim Jong Un u komi, sve su jače spekulacije da bi njegovo mjesto mogla da zauzme njegova sestra Kim Jo Jong.

Sestra Kim Jong Una de fakto drugokomandujuća

SEUL - Obavještajna agencija Južne Koreje vjeruje da Kim Jo Jong, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una, de fakto vrši funkciju drugokomandujuće u zemlji, ali da nije neminovno označena kao njegov nasljednik, saopštio je danas južnokorejski opozicioni poslanik Ha Tae-keung.

Kim Jong Un odbio pomoć zbog straha od COVID-19

PJONGJANG - Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un izdao je naređenje da se odbace sve ponude međunarodne pomoći usljed jakih poplava, rekavši da bi to moglo izložiti ljude virusu korona.

Poplave u Sjevernoj Koreji oštetile nuklearno postrojenje?

SEUL - Satelitski snimci pokazuju da su nedavne poplave u Sjevernoj Koreji možda uzrokovale štete na crijevima za ispumpavanje vode iz najvećeg nuklearnog postrojenja u toj zemlji, saopštila je istraživačka organizacija "38 Sjever" koja nadzire Sjevernu Koreju.

Testiran prvi sumnjivi slučaj u Sjevernoj Koreji, ali nejasan rezultat

PJONGJANG - U Sjevernoj Koreji testiran je prvi pacijent za kojeg se sumnja da je zaražen virusom korona, ali rezultati nisu jasni, izjavio je danas predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije u toj zemlji doktor Edvin Salador.

Iz Kine snimljena misteriozna eksplozija u Sjevernoj Koreji, 15 poginulih

Video-zapis snimljen iz Kine pokazuje eksploziju u Sjevernoj Koreji, prenijeli su brojni mediji u srijedu, dok jedan južnokorejski medij navodi da je došlo do curenja gasa što je izazvalo smrtonosnu eksploziju u ponedjeljak.

Kim Jong Un ima minijaturne nuklearne uređaje?

NJUJORK - Sjeverna Koreja nastavlja s programom razvoja svog nuklearnog oružja, a nekoliko zemalja vjeruje da je "vjerovatno razvila minijaturne nuklearne uređaje koji mogu da se uklope u bojeve glave balističkih raketa", navodi se u povjerljivom izvještaju UN.

Najčitanije