Sjeverna Koreja

Pjongjang smijenio šefa diplomatije

SEUL - Smijenjen je sjevernokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho, prenose mediji.

Kim Džong Un: "Preduzmite pozitivne i ofanzivne mjere"

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pozvao je članove centralnog komiteta Radničke partije da preduzmu "pozitivne i ofanzivne mjere".

Pjongjang: SAD će skupo platiti komentare o ljudskim pravima

SEUL - Sjeverna Koreja zaprijetila je danas Sjedinjenim Američkim Državama da će "skupo platiti" ukoliko pokušaju da se usprotive sjevernokorejskom sistemu vlasti, posebno kad je riječ o ljudskim pravima.

SAD: Sjeverna Koreja bi mogla da testira raketu kao božićni poklon

VAŠINGTON - Sjeverna Koreja bi mogla da testira raketu dugog dometa kao neželjeni "božićni poklon" SAD, izjavio je večeras američki komandant pacifičkih vazdušnih snaga, general Čarls Braun.

Sjeverna Koreja provela još jedno testiranje

PJONGJANG - Sjeverna Koreja saopštila je da provela još jedno testiranje na poligonu za lansiranje satelita kako bi ojačala svoje strateške nuklearne kapacitete, javila je novinska agencija KCNA.

Pjongjang: Odgovorićemo na bilo koju mjeru Vašingtona

SEUL - Sjevernokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova kritikovalo je danas SAD zbog sazivanja sjednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i upozorilo da je spremno da odgovori na bilo koju mjeru na koju se odluči Vašington, prenijeli su sjevernokorejski mediji.

U srijedu sastanak SB UN zbog Sjeverne Koreje

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN sastaće se u srijedu, 11. decembra, kako bi predstavnici članica Savjeta razgovarali o nuklearnim i balističkim programima Sjeverne Koreje, saopštili su neimenovani diplomatski izvori.

SAD traže sastanak SB UN zbog raketnih proba Pjongjanga

VAŠINGTON - SAD će zatražiti od Savjeta bezbjednosti UN da ove sedmice razgovara o nedavnim raketnim probama koje je izvršila Sjeverna Koreja, izjavio je neimenovani zvaničnik američkog Stejt departmenta.

Sjeverna Koreja prijeti Trampu uvredama

SEUL - Sjeverna Koreja prijeti da će nastaviti sa uvredama na račun američkog predsjednika Donalda Trampa i da će ga smatrati "izlapjelim starcem" ako nastavi da koristi riječi koje provociraju tu zemlju.

Sjeverna Koreja upozorila UN

NJUJORK - Sjeverna Koreja je upozorila Savjet bezbjednosti UN da će svaka diskusija tog tijela o stanju ljudskih prava u toj azijskoj zemlji biti "ozbiljna provokacija" i da će Pjongjang "snažno odgovoriti".

Najčitanije