Sjeverna Koreja

Nova biografija "velikog vođe": Neustrašivi mornar, agresivni tenkista i pjesnik

U Sjevernoj Koreji izašla je nova biografija 'izuzetnog vođe' Kim Džong Una naslovljena skromno 'Veliki čovjek'.

Objavljeni detalji sastanka Putina i Kima

MOSKVA - Sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina sa predsjednikom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom može biti održan 25. aprila na ostrvu Ruski u Vladivostoku, piše list "Izvestija", pozivajući se na izvor upoznat se sa tokom pregovora.

Pompeo tvrdi da i dalje pregovara sa Sjevernom Korejom

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da je on i dalje na čelu tima koji pregovara sa Sjevernom Korejom oko njihovog nuklearnog programa nakon što je Pjongjang tražio da se on ukloni iz razgovora.

Sjeverna Koreja više ne želi da pregovara s Pompeom

PJONGJANG - Sjeverna Koreja više ne želi da američki državni sekretar Majk Pompeo bude uključen u nuklearne pregovore.

Sjeverna Koreja testirala novo taktičko naoružanje

​PJONGJANG - Sjeverna Koreja je saopštila da je testirala novi tip taktičkog navođenog oružja.

Kim Džong Un sljedeće sedmice u Moskvi?

SEUL - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un mogao bi sljedeće sedmice posjetiti Rusiju, javila je južnokorejska novinska agencija "Jonhap".

Kim Džong Un - vrhovni predstavnik cijelog korejskog naroda

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un zadržao je najvažnije rukovodeće mjesto u zemlji pošto je tokom jedne od najvećih reogranizacija rukovodstva u proteklih nekoliko godina, parlament Sjeverne Koreje imenovao novog nominalnog šefa države i novog premijera.

Strože sankcije neće stimulisati denuklearizaciju Sjeverne Koreje

PJONGJANG - Pojačani pritisak sankcijama neće stimulisati Sjevernu Koreju da odustane od svog nuklearnog naoružanja, jer Pjongjang decenijama razvija nuklearni program uprkos međunarodnim ograničenjima, izjavio je specijalni predstavnik za mirovna i bezbjednosna pitanja na Korejskom poluostrvu Li Do Hun.

Južnokorejski brod krijumčario naftu u Sjevernu Koreju

SEUL - Južnokorejski brod zadržan je u luci Busan u Južnoj Koreji pod sumnjom da je nelegalno izvozio naftu u Sjevernu Koreju, saopštili su zvaničnici.

Pjongjang: Upad u našu ambasadu u Španiji je teroristički čin

PJONGJANG - Sjeverna Koreja zatražila je danas istragu o upadu u njenu ambasadu u Španiji u februaru, istakavši da je to bio "težak teroristički čin" i akt iznude kojim je prekršeno međunarodno pravo.

Najčitanije