Sjeverna Koreja

Novi američki snimci: Sjeverna Koreja i dalje proizvodi nuklearke

Na novim satelitskim snimcima primijećena je nedavna aktivnost u neprijavljenom postrojenju Sjeverne Koreje, za koje istraživači sumnjaju da se koristi za izradu nuklearnih bojevih glava.

Sjeverna Koreja nema namjeru da pregovara sa SAD

SEUL - Sjeverna Koreja saopštila je danas da nema namjeru da nastavi razgovore sa Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon što je zamjenik američkog državnog sekretara Stiven Bigan stigao u Južnu Koreju kako bi razgovarao o nuklearnoj diplomatiji.

Kim Džong Un naredio "maksimalnu pripravnost"

PJONGJANG - Glavne novine Sjeverne Koreje, Rodon Sinmun, pozvale su u nedjelju na provođenje naredbe lidera Kim Džong Una da zemlja izvrši "maksimalnu pripravnost" protiv pandemije korona virusa.

Omađijan i Kim Džong Un: Hari Poter stiže u Sjevernu Koreju

Sjeverna Koreja je prihvatila knjige iz serijala "Hari Poter", Džoane K. Roling, 23 godine nakon što je objavila prvo djelo.

Tramp: Teže s demokratama nego s Kinom, Rusijom i Sjevernom Korejom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je teže sarađivati sa demokratama nego s Kinom, Rusijom i Sjevernom Korejom.

Sedamdeset godina od Korejskog rata

SEUL - Sjeverna i Južna Koreja danas odvojeno obilježavaju 70 godina od početka Korejskog rata, konflikta koji je odnio milione života i tehnički još nije završen.

Sjeverna Koreja najavila nastavak slanja letaka preko granice

SEUL - Severna Koreja je najavila da će nastaviti sa kampanjom slanja propagandnih materijala i letaka prema Južnoj Koreji, istakavši da nije obavezana nikakvim sporazumom sa ovom zemljom da to ne čini, prenijeli su danas državni mediji.

Kim Jo Jong: Južna Koreja kriva za pogoršanje odnosa

PJONGJANG - Južna Koreja snosi odgovornost za pogoršanje odnosa između Pjongjanga i Seula, koji su postali igraonica Sjedinjenih Američkih Država, izjavila je danas prva potpredsjednica Centralnog komiteta Radničke narodne partije i sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jo Jong.

Objavljen snimak trenutka kada je Kim raznio kancelariju za vezu

Zvanični Pjongjang potvrdio je danas da je digao u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u gradu Kesong.

Sjeverna Koreja o rušenju kancelarije: Odgovor ološu sa juga

PJONGJANG - Sjeverna Koreja potvrdila je da je danas uništila međukorejsku kancelariju za vezu u pograničnom gradu Kesong.

Najčitanije