Sjeverna Koreja

Kim: Sjeverna Koreja razvija nova nuklearna naoružanja

VAŠINGTON - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un izjavio je da njegova zemlja razvija nova naoružanja, uključujući nuklearnu podmornicu, taktičko nuklearno oružje i napredne bojeve glave dizajnirane da prodru u protivraketne odbrambene sisteme.

Kim posljednji put u javnosti bio prije 23 dana

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un pojavio se posljednji put u javnosti prije 23 dana, međutim to nije ništa neuobičajeno, saopštio je danas zvaničnik Ministarstva za unifikaciju.

Muškarac iz Sjeverne Koreje uhapšen u demilitarizovanoj zoni

SEUL - Južnokorejska vojska je saopštila da je pritvorila muškarca iz Sjeverne Koreje koji je usieo da pređe jako obezbjeđenu granicu i da uđe u zemlju.

SZO: Sjeverna Koreja i dalje korona free država

SEUL - U Sjevernoj Koreji i dalje nije zabilježen nijedan slučaj virusa korona, pokazao je posljednji izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije.

Kim poslao cvijeće u Kinu za pale kineske borce

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un poslao je korpe sa cvijećem u Kinu, povodom odavanja počasti vojnicima poginulim u Korejskom ratu od 1950. do 1953. godine.

Kim se izvinio građanima što nije uspio poboljšati njihove živote

Vrhovni vođa Sjeverne Koreje Kim Džong-un tokom govora na vojnoj paradi za vikend "s knedlom u grlu" izvinio se sugrađanima što nije uspio poboljšati njihove živote.

Kim Jong Un u suzama na paradi, izvinio se zbog "neuspjeha"

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un uputio je izvinjenje građanima zbog, kako je rekao, neuspjeha u vođenju zemlje tokom pandemije virusa korona, a tom prilikom je i zaplakao.

Kim: Veoma mi je žao zbog incidenta

SEUL - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da mu je veoma žao zbog incidenta u kome je severnokorejska vojska ubila i zapalila južnokorejskog zvaničnika, saopštilo je južnokorejsko predsjedništvo.

Sjeverna Makedonija razmišlja o kupovini ruske vakcine

SKOPLJE - Rukovodstvo Sjeverne Makedonije proučava mogućnost kupovine ruske vakcine protiv virusa korona, rečeno je u Ambasadi Rusije u Skoplju.

Šifrovane poruke iz Sjeverne Koreje objavljene na Youtube

PJONGJANG - Sjeverna Koreja jutros je, po prvi put na Youtubeu, emitovala niz misterioznih brojeva za koje se pretpostavlja da su šifrovane poruke njenim špijunima na Jugu.

Najčitanije