Sjeverna Koreja

Kim poslao novo pismo Trampu

SEUL - Predsjednik Južne Koreje Mun Džae In je izrazio nadu da će mirovni sporazum sa Sjevernom Korejom uskoro biti potpisan.

Koreje povezuju pruge i puteve

PJONGJANG - Lideri Sjeverne i Južne Koreje Kim Džong Un i Mun Džae In postigli su dogovor o povezivanju nekoliko pruga i puteva preko granice, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali u Pjongjangu.

Kim pristao na denuklearizaciju Korejskog poluostrva

PJONGJANG - Sjeverna Koreja pristala je da preduzme dodatne korake ka denuklearizaciji korejskog poluostrva u želji da ponovno pokrene pregovore sa SAD-om, objavila je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Kim Džong Un srdačno dočekao južnokorejskog kolegu u Pjongjangu

Južnokorejski predsjednik Mun Jae-in stigao je, sa više od 50 zvaničnika, u Pjongjang na trodnevni "interkorejski samit".

Pompeo: Rusija podriva sankcije Sjevernoj Koreji

VAŠINGTON - Državni sekretar SAD Majk Pompeo optužio je Rusiju da podriva međunarodne sankcije Sjevernoj Koreji.

Južna i Sjeverna Koreja otvaraju zajedničku kancelariju za vezu

ANKARA – U mjestu Kaesong, u blizini granice između Sjeverne i Južne Koreje, u petak će biti otvoren zajednička kancelarija za vezu.

Kim želi novi sastanak s Trampom

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp primio je pismo lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una u kojem je zatražio održavanje još jednog sastanka, saopštila je portparol Bijele kuće Sara Senders.

Kim Džong Un tražio pomoć od Rusije

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un računa na pomoć Rusije po pitanju slabljenja sankcija toj zemlji, rekla je predsjednica Savjeta Federacije Valentina Matvijenko nakon posjete Pjongjangu.

Desetine mrtvih i nestalih u poplavama u Sjevernoj Koreji

PJONGJANG - Najmanje 76 osoba je nastradalo, a 75 se vodi kao nestalo u obilnim poplavama koje su pogodile Sjevernu Koreju, dok je na hiljade ljudi ostalo bez svojih domova, saopštila je danas Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Kim poslao pismo Vašingtonu

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Džong Un je zatražio od specijalnog izaslanika iz Južne Koreje Čon Li Longa koji se sastao sa njim u Pjongjangu da preda poruku američkim vlastima, javlja Jonhap.

Najčitanije