Sjeverna Makedonija

Zaev o Crnoj Gori: Pravo na protest je dozvoljeno, ali ne i nasilje

SKOPLJE - Pravo na protest je dozvoljeno, ali nasilje više ne odslikava Balkan, izjavio je premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev povodom događaja u Crnoj Gori.

Nova pravila za ulazak u Sjevernu Makedoniju

SKOPLJE - Strani i makedonski državljani od sutra će za ulazak u Sjevernu Makedoniju morati da imaju sertifikat o imunizaciji, negativan PCR test ili dokaz da su nedavno preležali kovid-19.

Vanredno stanje u Sjevernoj Makedoniji, bukte požari

SKOPLJE - Vlada Sjeverne Makedonije proglasila je vanredno stanje u cijeloj zemlji u trajanju od 30 dana zbog požara, a na snazi je i zabrana kretanja po šumskim predjelima.

Vučić se sastao sa Zaevom i Ramom

SKOPLJE - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Skoplju sa premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, u okviru regionalne inicijative "Mini Šengen".

Zaev: EU da se javi kad odluči započeti pregovore

Zoran Zaev ponovio je danas da je njegova zemlja ispunila kriterijume za početak pregovra i da EU treba da se javi kad odluči da ih započne.

Bivšim funkcionerima 25 godina zatvora za nerede u Sobranju

SKOPLJE - Sud u Sjevernoj Makedoniji osudio je na ukupno 25 godina zatvora četvoricu nekadašnjih visokih funkcionera zbog učestvovanja u izazivanju nasilja u Sobranju 27. aprila 2017. godine.

Angelovski: Ovo je bila moja posljednja utakmica

Selektor fudbalera Sjeverne Makedonije Igor Angelovski izjavio je u Amsterdamu da je meč sa Holandijom bio posljednji na selektorskom mjestu.

Navijači istjerali svoje, Makedonci povukli nove dresove za EURO

Novi dres Sjeverne Makedonije za EURO bio je predmet osude tamošnje javnosti.

Ukinute dozvole fabrikama za medicinski kanabis u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Makedonska vlada je opozvala dozvole za rad dvjema kompanijama kojima je bilo odobreno uzgajanje kanabisa u medicinske svrhe.

Zemljotres u Grčkoj, osjetio se u više gradova Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Seizmološka opservatorija Prirodno-matematičkog fakulteta u Skoplju saopštila je jutros da se zemljotres, koji je pogodio Grčku, osjetio u Bitolju, Resenu, Ohridu i Strugi.

Najčitanije