Sjeverna Makedonija

Podignuta zastava Sjeverne Makedonije ispred sjedišta NATO u Briselu

BRISEL - Ispred sjedišta NATO u Briselu, danas je podignuta zastava Sjeverne Makedonije, uz intoniranje makedonske himne, tri dana nakon što je ta zemlja i zvanično postala 30. članica Alijanse.

Sjeverna Makedonija ograničila izvoz pšenice i brašna

Vlada Sjeverne Makedonije zbog pandemije virusa korona donijela je odluku kojom se ograničava izvoz pšenice i maslina sa tarifnim oznakama 1001 19 00 00, 1001 91 90 00 i 1001 99 00 00 i brašna od pšenice s tarifnim oznakom 1101 00.

Prva žrtva virusa u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji je zabilježen prvi smrtni slučaj od virusa korona, a u pitanju je 57-godišnja žena iz Kumanova, saopštio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

NATO pozvao Sjevernu Makedoniju: Pridružite nam se

SKOPLJE - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas Sjevernu Makedoniju da se pridruži toj alijansi kao 30. članica, saopštila je Vlada u Skoplju.

Odgođeni opšti izbori u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Političke stranke u Sjevernoj Makedoniji odlučile su da zbog epidemije virusa korona odgode opšte izbore, koji su bili zakazani za 12. april, izjavio je danas Zoran Zaev, lider Socijaldemokratske partije i bivši premijer.

Ozdravila prva oboljela u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Prvi osoba oboljela od virusa korona u Sjevernoj Makedoniji biće puštena danas kući, nakon što se nakon drugog testiranja pokazalo da je izliječena, saopštilo je sjevernomakedonsko Ministarstvo zdravlja.

Pendarovski zbog virusa aktivirao vojsku u dvije opštine

SKOPLJE - Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski donio je odluku o angažovanju makedonske vojske na teritoriji opština Debar i Centar Župa gdje je proglašeno krizno stanje zbog virusa Covid-19.

Šefica klinike donijela virus sa skijanja pa prijetila otkazom ako je prijave

SKOPJE - Makedonska javnost zaprepaštena je neodgovornim ponašanjem direktorice Klinike za kožne bolesti Nine Caca Biljanovske, zaražene virusom korona tokom boravka na zimovanju u italijanskom skijaškom centru Alta Badia, nakon čega je nastavila redovno da dolazi na posao te čak učestvovala na stručnom seminaru, a zbog čega je trenutno u izolaciji više od 200 ljudi.

U Sjevernoj Makedoniji sedmoro zaraženih

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji sedmoro zaraženih virusom korona, nakon što je virus Covid-19 juče registrovan kod direktorke skopske Klinike za kožne bolesti Nina Caca Biljanovska, prenosi a1 on.

Otkriveno 56 migranta kod granice Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Policija Sjeverne Makedonije otkrila je 56 migranata tokom rutinskog pretresa kamiona i uhapsila vozača pod sumnjom da je član grupe krijumčara ljudi kojih ih dovozi iz Grčke, saopštile su danas vlasti.

Najčitanije