Sjeverna Makedonija

Pendarovski traži priznanje nepriznate Makedonske pravoslavne crkve

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski zatražio je od vaseljenskog patrijarha Vartolomeja da iskoristi svoje apelaciono pravo za priznavanje kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve.

U Sjevernoj Makedoniji 37 zaraženih koronom, šestoro preminulih

SKOPLJE - U protekla 24 sata u Sjevernoj Makedoniji registrovano je 37 novih slučajeva zaraze virusom korona, dok je od posljedica kovid-19 preminulo još šest pacijenata.

Petoro preminulih i 159 novooboljelih u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji u posljednja 24 sata registrovano je 159 novooboljelih od virusa korona, dok je petoro pacijenata od posljedice virusa preminulo, prenosi portal a1on.

Vladu Sjeverne Makedonije prave SDSM-DUI-DPA, premijer Zaev

SKOPLJE - Novu parlamentarnu većinu u Sjevernoj Makedoniji činiće Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva i dve manjinske albanske stranke Demokratska unija za integracije (DUI) Alija Ahmetija i Demokratska partija Albanaca (DPA), što čini 62 od ukupno 120 poslaničkih mandata u Sobranju, saznaje Tanjug.

Zaev tvrdi da se dogovorio sa Ahmetijem i da će biti premijer

SKOPLJE - Predsjednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) i mandatar za sastav vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je večeras da je postigao dogovor o koaliciji sa liderom albanske manjinske Demokratske unije za integracije (DUI) Alijem Ahmetijem.

Postavlja se žičana ograda na granici Srbije i Sjeverne Makedonije

PREŠEVO - Srbija je na granici sa Severnom Makedonijom kod Preševa počela postavljanje žičane ograde, navodi Radio Slobodna Evropa.

U Sjevernoj Makedoniji preminule četiri osobe, zaražena 141

SKOPLJE - Kod 141 osobe u Sjevernoj Makedoniji potvrđen je virus korona, a preminulo je četvoro ljudi, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče.

Zaev dobio mandat za formiranje vlade Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski dodijelio je mandat za sastav nove vlade bivšem premijeru i aktuelnom lideru vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

U Sjevernoj Makedoniji 113 novozaraženih, šest preminulih

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji u posljednjih 24 sata registrovano je 113 novozaraženih virusom kovid, dok je šestoro pacijenata od posljedica virusa preminulo.

Šest preminulih i 88 novih slučajeva u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji potvrđeno je 88 novih slučajeva virusa kovid-19, a šest pacijenata je preminulo, saopštili su danas zvaničnici.

Najčitanije