Sjeverna Makedonija

Beograd za jačanje "mini-Šengena"

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem istakla je da je Srbija veoma zainteresovana za jačanje bilateralnih odnosa i razvoj regionalne saradnje u okviru "mini-Šengena".

Zemljotres u Albaniji, osjetio se i u Crnoj Gori

PODGORICA - Crnogorski Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju danas je registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 28 kilometara sjeverno od Drača.

Merkel: Bugarska blokada Sjeverne Makedonije će uskoro biti završena

BERLIN - Pitanje blokade započinjanja pregovora o pristupanju Sjeverne Makedonije u EU će uskoro biti riješeno, izjavila je Angela Merkel, njemačka kancelarka i predsjedavajuća Savjeta EU.

Sjeverna Makedonija proglasila stanje krize

SKOPLJE - Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je da proglasi stanje krize na teritoriji te zemlje, kako bi spriječila širenje korona virusa i ugrožavanje zdravlja ljudi, koje počinje večeras, saopšteno je iz vlade.

Jak zemljotres u Sjevernoj Makedoniji, treslo se i u regionu

SKOPLJE - Zemljotres jačine 5,46 stepeni pogodio je jutros Sjevernu Makedoniju, a osjetio se i u okolnim zemljama, javljaju makedonski mediji.

Nigerijac kandidat za gradonačelnika u Sjevernoj Makedoniji

BEOGRAD - Nigerijac Džimi jedan je od pet kandidata za gradonačelnika Štipa u Sjevernoj Makedoniji, prenosi RTS.

Bivši profesionalni vojnici obezbjeđivaće bolnice u Makedonij

SKOPLJE - Bivši profesionalni vojnici koji još rade za Ministarstvo odbrane obezbjeđivaće bolnice za vrijeme pandemije virusa korona, izjavila je danas ministarka odbrane Sjeverne Makedonije Radmila Šekerinska tokom posjete poligonu vojske Krivolak.

Bugarska blokirala početak pregovora Sjeverne Makedonije s EU

SOFIJA - Bugarska je obavijestila Evropsku komisiju da ne može da prihvati predloženi pregovarački okvir za Sjevernu Makedoniju za članstvo u EU jer ne pruža potrebne garancije za ispunjavanje uslova koje je postavila ta zemlja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Sofiji.

Još dvoje državljana Sjeverne Makedonije umiješano u napad u Beču

SKOPLJE - Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije saopštilo je danas da je, osim Kujtima Fejzulua, još dvoje državljana Sjeverne Makedonije umiješano u teroristički napade u Beču, u kojima je u ponedjeljak ubijeno četvoro, a ranjeno 22 ljudi.

Makedonski ministar: Ako treba prebacićemo pacijente i u druge zemlje

SKOPLJE - Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče saopštio je da se bolnice u Sjevernoj Makedoniji prebrzo pune zbog pandemije virusa korona, te da se priprema scenario i za prebacivanje pacijenata u drugih zemalja, prenosi Plusinfo.

Najčitanije