Sjeverna koreja

Serviranje karija posvađalo Japan i dvije Koreje

Društvenim se mrežama proširila fotografija jela koje je poslužio jedan restoran u Japanu, a Južna i Sjeverna Koreja ga smatraju uvredljivim. Radi se o tradicionalnom jelu s tog područja, karija s rižom.

Kim na izložbi novog naoružanja obećao nepobjedivu vojsku

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un je tokom izložbe novog naoružanja obećao da će izgraditi nepobjedivu vojsku, i optužio SAD za stvaranje tenzija i nepokazivanje u praksi da nemaju neprijateljske namjere prema njegovoj zemlji, prenosi AP pozivajući se na državne medije u Pjongjangu.

Bivši špijun Kim Jong Una otkrio tajne vrhovnog vođe

Stare konspirativne navike i dalje krase Kim Song Kima. Bili su potrebne sedmice komunikacije da ga se nagovori na intervju, a on je i dalje zabrinut oko toga ko bi ga mogao prisluškivati. Nosi tamne naočale pred kamerama, a samo dvoje ljudi zna njegovo pravo ime ili barem tako misle. Kim je proveo 30 godina radeći na vrhu moćnih špijunskih agencija Sjeverne Koreje. Agencije su bile "oči, uši i mozak vrhovnog vođe", kaže Kim za BBC.

Kimova sestra pred ključnim zadatkom: Povratak "vjesnica mira"

Sestra Kima Jong Una, Kim Jo Jong, želi po svoj prilici da organizuje susret sa Južnom Korejom na najvišem nivou.

Kim Jong Un ponudio otvaranje vruće linije

PJONGJANG - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un izjavio je da je spreman da obnovi vruću liniju za komunikaciju s Južnom Korejom sljedećeg mjeseca, ali je optužio SAD za predlaganje razgovora bez odustajanja od "neprijateljske politike" prema njegovoj zemlji, javila je danas državna agencija KCNA.

Sjeverna Koreja uspješno testirala hipersoničnu raketu

Sjeverna Koreja tvrdi da je u utorak uspješno testirala novu hipersoničnu raketu pod nazivom Hvasong-8.

Sjeverna Koreja testirala rakete: "Možda imaju nuklearni kapacitet"

Sjeverna Koreja uspješno je tokom vikenda testirala krstareće rakete dugog dometa, objavio je državni medij u ponedjeljak, a analitičari smatraju da je možda riječ o prvom takvom oružju s nuklearnim kapacitetom.

U Sjevernoj Koreji održana vojna parada

PJONGJANG - Sjeverna Koreja proslavila je 73. godišnjicu svog osnivanja noćnom vojnom paradom, a prema dosadašnjim izvještajim državnih medija uz defile vojnika ove godine nije zabilježeno demonstriranje novih raketnih projektila.

Sjeverna Koreja ratnim rezervama rješava nestašicu hrane

PJONGJANG - Sjeverna Koreja oslobađa hitne vojne rezerve riže, jer se nestašica hrane pogoršava pošto toplotni talas i suša dodatno otežavaju snabdijevanje u zemlji.

Špijunska agencija: Nema naznaka da je Kim Jong Un vakcinisan

SEUL - Nema naznaka da je sjevernokorejski lider Kim Jong Un vakcinisan protiv virusa korona i da je njegova zemlja primila ijednu stranu vakcinu, saopštila je danas južnokorejska špijunska agencija.

Najčitanije