Skijanje

Skijaše čekaju dobre staze i pojačane mjere

SARAJEVO, BANJALUKA - Na nekim planinama u BiH su već pale prve pahulje, a iako do početka zimske skijaške sezone ima još vremena, iz skijaških centara ističu da se već uveliko spremaju, te da se uprkos pandemiji nadaju većem broju skijaša i gostiju.

Predstojeće sezone bez skijanja u SAD i Kanadi

Međunarodna skijaška federacija saopštila je danas da predstojeće sezone neće biti tradicionalnih skijaških trka u Sjevernoj Americi zbog pandemije virusa korona.

Skijanje u martu na Jahorini za 12 eura po danu

Olimpijski centar Jahorina poziva skijaše da iskoriste martovsko sunce i dobre skijaške uslove te da u okviru nezapamćeno dobrog akcijskog perioda od 9. marta skijaju za samo 12 eura po danu.

Osmogodišnjak milioniti prolaznik na šestosjedu na Jahorini

JAHORINA - Osmogodišnji Jovan Stevanović iz Šapca milioniti je prolaznik na izlaznoj stanici šestosjeda "Poljice" na Jahorini i na poklon je dobio skije koje mu je uručio muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus.

Mogućnost besplatnog skijanja na Jahorini iskoristilo 3.010 učenika

ISTOČNO SARAJEVO - Mogućnost besplatnog skijanja na Jahorini za djecu iz Istočnog Sarajeva od početka januara koristilo je 3.010 osnovaca i srednjoškolaca.

Potpisan protokol o saradnji sa Skijaškim savezom Hong Konga

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potpisao je protokol o saradnji sa Skijaškim savezom Hong Konga i Olimpijskim centrom (OC) "Jahorina", kojim se grad i OC obavezuju da pruže dobre uslove za pripreme skijaške reprezentacije Hong Konga.

Skijašica teško povrijeđena u sudaru sa turistom iz BiH

NASFELD - Teška nezgoda na skijanju dogodila se u srijedu u Nasfeldu u okrugu Hermagor u Koruškoj, izvijestila je austrijska policija.

Četvrti "FIS trofej" na Palama okupio takmičare iz 18 zemalja

Na stazama Ski-centra "Ravna planina" na Palama danas je počeo dvodnevni četvrti "FIS trofej Ravna planina" na kojem će se u FIS trkama muškog i ženskog veleslaloma i slaloma takmičiti 80 skijaša iz 18 zemalja.

Muzaferija za istoriju bh. skijanja

​Elvedina Muzaferija upisala se u istoriju bh. sporta kao prva bh. skijašica koja je osvojila bodove u Svetskom kupu u alpskom skijanju.

Olmpijski centar Jahorina omogućio funkcionisanje ski centra i staza

Olimpijski centar Jahorina zahvaljujući isključivo sistemu osnježavanja, uprkos smanjenom intenzitetu snježnih padavina, omogućio je funkcionisanje ski centra i ski staza, i to prvi u regionu – čak od 4. decembra.

Najčitanije