Skulptura

Klada koja krije dvorce

Nije u pitanju specijalno osvjetljenje niti kompjuterska animacija. Riječ je o posebnom načinu rezbarenja drveta koji kao rezultat daje "sad ih vidiš - sad ih ne vidiš" dvorce.

Skulptura Hrista Spasitelja u Brazilu otvorena za posjetioce

Najveće turističke atrakcije Rio de Žaneira, skulptura Hristosa Spasitelja i Glava šećera otvorene su danas za posjetioce, nakon što su bile zatvorene pet mjeseci zbog pandemije virusa korona.

Lopovi ukrali Dalijeve skulpture iz švedske galerije

STOKHOLM - Najmanje dva lopova bila su danas u krađi u umjetničkoj galerije u Stokholmu, saopštila je policija, dok su švedski mediji izvijestili da je ukradeno 10 do 12 bronzanih skulptura španskog umjetnika Salvadora Dalija.

Kinezi prodaju šarene skulpture miševa

U sjeverozapadnoj kineskoj pokrajini Shaanxi prave se šarene skulpture miševa koje su postale najprodavanije umjetnine u zemlji, ali i najprodavaniji proizvod iz te pokrajine u inostranstvu.

Dječaka iz Srbije usmrtila ledena skulptura

Emran Hamza (2), porijeklom iz Srbije, poginuo je u nedjelju na božićnom sajmu u Luksemburgu, kada se ledena skulptura od 700 kilograma pala na njega.

Skulptura Džefa Kunisa "Zec" postigla rekordnu cijenu

NJUJORK - Americki vajar Džef Kuns postigao je svjetski rekord za jednu skulpturu živog umjetnika pošto je njegov "Zec" prodat na aukciji kod Kristija za 91 milion dolara.

Sporna skulptura Isusa biće povučena iz muzeja u Haifi

HAIFA - Muzej u izraelskom gradu Haifa će povući spornu skulpturu koja predstavlja maskotu MekDonaldsa kao razapetog Isusa nakon protesta hrišćanske manjine u toj zemlji.

Naučnici otkrivaju tajnu skulpture glave misterioznog kralja

Skulptura glave jednog misterioznog kralja, stara skoro 3.000 godina, nađena u Izraelu podstakla je naučnike da pokušaju da odgonetnu koga predstavlja.

'Djevojka s Une' simbol neprolazne ljepote

BIHAĆ - Već duže od tri decenije kamena skulptura "Djevojke s Une" predstavlja jedan od prepoznatljivih simbola Bihaća, pozdravljajući s bedema srednjovjekovne tvrđave, gdje se nalazi, putnike namjernike u taj grad.

Novo otkriće u Egiptu: Pronađena skulptura stara 4.000 godina

Velika arheološka otkrića u Egiptu nastavljena su, a ovih dana otkriven je i dio drvene skulpture koji, vjerovatno, predstavlja skulpturu kraljice Ankesenpepi II.

Najčitanije