Skupština

Pregovori o novoj Vladi Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Stranke "četvorke" pregovaraju o formiranju nove Vlade Kantona Sarajevo i ko bi mogao da bude na čelu nove izvršne vlasti u ovom kantonu.

Objavljeno kako su glasali poslanici o rebalansu Budžeta

BANJALUKA – Poslanici u Narodnoj skupštini RS su na Danu za glasanje sa 47 glasova prihvatili drugi rebalans Budžeta RS, koji je predložila Vlada RS.

Golić: Vlada će vratiti Preduzeće Grad Bijeljini čim se promijeni Statut

BANJALUKA – Vlada RS se odlučila da vrati preduzeće Grad iz Bijeljine u svoje vlasništvo zato što nisu ispunjeni zakonski uslovi po kojima bi to preduzeće moglo biti vraćeno Bijeljini, rekla je Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade RS.

Počela sjednica Narodne skupštine RS, poslanici o drugom rebalansu budžeta

BANJALUKA - U Banjaluci je danas počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će po hitnom postupku biti razmatran Prijedlog drugog rebalansa budžeta Srpske za 2020. godinu u iznosu od 3,636 milijardi KM, koji je od prvog rebalansa veći za 23 miliona KM.

Bursać: Apsurdan i neprihvatljiv prijedlog amandmana SDP-a

SARAJEVO - Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać smatra apsurdnim i neprihvatljivim SDP-ov prijedlog amandmana na Ustav BiH kojima se, između ostalog, uvode funkcije "predsjednika i dva potpredsjednika BiH", kao i "premijera BiH", te poručila da nema nikakvu šansu da budu usvojeni.

Delegati PS BiH usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH

Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH su danas usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

PS BiH usvojila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sudskim taksama

SARAJEVO - Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojen je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sudskim taksama. Ovaj zakonski prijedlog u parlamentarnu proceduru uputilo je Vijeće ministara, a njime se stvaraju uslovi za uspostavljanje efikasnog mehanizma naplate sudskih taksi.

Počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na čijem dnevnom redu je, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH.

Izgubili odborničke fotelje, ali se ne odriču politike

BANJALUKA - Iako većina dosadašnjih odbornika, koji su se ponovo našli na listama svojih partija na lokalnim izborima u Banjaluci, nisu reizabrani, neki od njih i dalje ostaju politički aktivni.

Dodik: Što se tiče SNSD i Republike, Banjaluci ništa neće faliti

Milorad Dodik, lider SNSD-a, poručio je da Banjaluci ništa neće faliti ni ubuduće, što se tiče SNSD-a i Republike.

Najčitanije