Skupština

Dodik uvjeren da će set zakona biti sačinjen od 20. do 25. oktobra

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uvjeren je da će od 20. do 25. oktobra biti sačinjen set zakona u vezi sa vraćanjem nadležnosti Srpskoj o kojima će se izjasniti Narodna skupština Repubike Srpske.

Tri banjalučka odbornika pozitivna na koronu, sjednica Skupštine odgođena

BANJALUKA - Tri odbornika u Skupštini grada Banjaluka pozitivna su na virus korona, zbog čega se sjednica lokalnog parlamenta odgađa do daljnjeg.

Većina ne dolazi na zakazanu sjednicu banjalučke Skupštine grada

Odbornici skupštinske većine su danas održali sastanak na temu održavanja šeste sjednice Skupštine grada, koja je zakazana za sutra u devet časova, ali na kojoj se ipak oni neće pojaviti jer, kako kažu, nisu se stekli elementarni uslovi za njihovo prisustvo.

Čubrilović: Ostajemo principijelni u poštivanju skupštinskih odluka

BANJALUKA - Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da lideri političkih partija, koje čine vladajuću većinu u Republici Srpskoj, ostaju principijelni u poštivanju odluka Narodne skupštine.

Fiskalni računi stižu SMS-om

BANJALUKA - Fiskalni račun nove generacije biće moguće, osim štampanjem, izdati i na druge načine, kao što je slanjem e-mailom, aplikacijom, SMS-om, prikazom QR koda na ekranu itd.

Studenti u TK mogu da prenesu četiri predmeta

TUZLA - Skupština Tuzlanskog kantona je na današnjoj sjednici usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, kojim se, između ostalog, reguliše rad privatnih univerziteta u ovom kantonu.

Cvijanović: Skupština najpozvanije mjesto gdje se štite nadležnosti Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Narodna skupština najpozvanije mjesto u kojem treba da štiti Srpska, njene nadležnosti i da se usprotivi izmjeni Dejtonskog sporazuma.

Skupštinska većina podnijela krivičnu prijavu protiv Ivana Begića

BANJALUKA - Odbornici većine u Skupštini grada Banjaluka podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv Ivana Begića, odbornika PDP-a, zbog vrijeđanja i nazivanja odbornika većine fašistima.

Bajden: Svijet je na prekretnici

NJUJORK - Predsjednik SAD Džozef Bajden je u obraćanju pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija poručio da je svijet na prekretnici i da se mora brzo raditi na rješavanju nagomilanih problema pandemije, klimatskih promjena i kršenja ljudskih prava.

Verbalni obračun Golijanina i Begića sa skupštinskom većinom

BANJALUKA - Na konferenciji za novinare skupštinske većine na kojoj su pokušali obrazložiti zbog čega su prekinuli sjednicu došlo je do verbalnog obračuna između odbornika skupštinske većine i odbornika PDP-a Krste Golijanina i Ivana Begića.

Najčitanije