Skupština

Razmotren Nacrt zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Nacrt zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima, čiji je cilj nastavak reforme u skladu sa opredjeljenjem Vlade Srpske za uspostavljanje mogućnosti za podnošenje prijave za registraciju osnivanja i poslovnih promjena elektronskim putem.

Kubik vode skuplji za 11 feninga

BANJALUKA - Voda će od 1. marta poskupjeti za 0,11 KM po metru kubnom, tako da će, umjesto sadašnjih 0,73 KM, kubik vode koštati 0,84 KM.

Radojičić: Peticiju poslanika PDP-a ću proslijediti gradonačelniku Bijeljine

BANJALUKA - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je poskupljenje vode od 0,11 KM po metru kubnom opravdano, jer u posljednjih nekoliko godina nije dolazilo do poskupljenja same vode.

Banjalučki odbornici napravili performans o Crnatku i NATO

BANJALUKA - Odbornici vladajuće koalcije u Skupštini Grada Banjaluka u odborničkim klupama napravili su performans sa šljemovima na kojima piše "Crnadak - put u NATO prioritet".

Narodna skupština RS usvojila set zakona o povećanju plata u prosvjeti i kulturi

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku zakone o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda i o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske.

Dogovorena kontakt tačka u vezi sa izgradnjom puta Foča-Šćepan Polje

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas, u vezi sa izgradnjom puta od Foče do Šćepan Polja, da je kontakt tačka za izgradnju mosta u Šćepan Polju i graničnog prelaza u principu dogovorena, ali da nije ozvaničena.

Nastavljena sjednica NSRS: Razmatranje Nacrta zakona o gradu Gradiška

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci razmatranjem Nacrta zakona o gradu Gradiška.

Višković: Cilj dobijanje što boljeg zakona o socijalnom stanovanju

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je poslanike u Narodnoj skupštini Srpske da daju konstruktivne prijedloge, primjedbe i sugestije na Nacrt zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, obećavši da će Vlada i predlagač uvažiti sve ono što će doprinijeti što boljem završnom tekstu ovog akta.

Razmotren prijedlog Zakona o platama u visokom obrazovanju

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas Prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, po hitnom postupku.

Senad Bratić ostaje potpredsjednik Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nisu prihvatii prijedlog kluba PDP-a o smjeni potpredsjednika skupštine Senada Bratića iz SDA.

Najčitanije