Skupština

Srpska se zadužuje 47 miliona evra za autoput Banjaluka-Doboj

BANJALUKA - Narodna skupština RS usvojila je danas Odluku o prihvatanju zaduženja RS od 47 miliona eura prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj, po hitnom postupku.

Poslanici u suzama odgledali film "Lica Lafore"

BANJALUKA – Poslanici Narodne skupštine RS su ovosedmični dio zasjedanja završili - u suzama.

Nastavljena sjednica Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci razmatranjem, po hitnom postupku, Prijedloga zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije.

Odbornici dali zeleno svjetlo za Omladinsku politiku

BANJALUKA - Dokument Omladinska politika grada za period 2018 - 2022. godine, koji će definisati osnovne probleme mladih i načine njihovog rješavanja te postaviti temelje za buduće poboljšanje položaja omladine u gradu, dobio je danas zeleno svjetlo na nastavku 19. sjednice Skupštine grada.

Čubrilović: Opozicija dezinformiše javnost

BANJALUKA – Poslanici opozicije dezinformisali su javnost tvrdnjama da su tačke koje su uvrštene u dnevni red po hitnom postupku uvršene na način suprotan Poslovniku o radu, rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS.

Čavić: Narodnu skupštinu treba raspustiti

BANJALUKA – Zbog bahatog ponašanaj Vlade RS Narodnu skupštinu RS treba raspustiti, rekao je Dragan Čavić, predsjednik Kluba NDP-a.

Čubrilović najavio pres konferenciju o primjedbama opozicije

BANJALUKA – Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, održaće pres konferenciju na kojoj će se izjasniti o primjedbama opozicije o tome da je vladajuća većina prekršila poslovnik uvrštavanjem u dnevni red nekoliko odluka.

Okončano današnje zasjedanje NS RS, sutra nastavak

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra poslaničkom raspravom o Prijedlogu dnevnog reda.

Vlast i opozicija sukobile se zbog povrede Poslovnika Narodne skupštine RS

BANJALUKA - U Narodnoj skuštini RS poslanici vladajuće koalicije i opozicije žestoko su se verbalno sukobili oko toga ko je prekršio Poslovnik o radu, pa pretres o tačkama dnevnog reda nije ni počeo.

Poslanici i delegati pored odvojenog života primaju i naknade za posjetu porodici

SARAJEVO - U periodu kada svi pričaju o uštedama, poslanici i delegati u oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imaju pravo da za posjetu svojim porodicama uzmu i naknadu te, kako piše u zakonu, obračun za korištenje ličnog vozila obavlja se kao i prethodnih godina, množenjem kilometraže od mjesta rada do mjesta prebivališta i nazad u iznosu od 20 odsto od cijene litre benzina i koeficijentom četiri.

Reklame

Najčitanije