Skupština

U Narodnu skupštinu RS izabrano samo 14 žena

BANJALUKA - U novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske biće zastupljeno svega 14 žena, što je za čak šest manje nego u dosadašnjem sastavu.

Zamjena u bijeljinskim odborničkim klupama

BIJELJINA - U Skupštini grada Bijeljina biće promijenjena najmanje dva odbornika koja su na proteklim izborima osvojila mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je danas predsjednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković.

Previranja u banjalučkoj Skupštini grada: SDS ulazi u koaliciju sa SNSD-om?

BANJALUKA - Ako rukovodstvo Srpske demokratske stranke prećutno ili na bilo koji način dozvoli koaliciju sa SNSD-om na lokalnom nivou u Bijeljini, Doboju, Tesliću, spreman sam sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem da razgovaram o svakoj vrsti saradnje koja je u interesu građana Banjaluke, napisao je danas na svom Facebook profilu Aleksandar Petković, odbornik SDS u Skupštini grada Banjaluka.

U klupe parlamenta RS stižu i četiri novajlije

DOBOJ - Dva iskusna poslanika i četiri novajlije iz Izborne jedinice 5 trebalo bi da zauzmu svoja mjesta u Narodnoj skupštini RS, odnosno dva iz SDS-a, dva iz SNSD-a, te jedan socijalista i jedan iz DNS-a.

Privrednici koji će sjesti u skupštinske klupe

BANJALUKA – Privrednici koji su bili na izbornim listama za poslanike Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) i Parlamenta BiH nisu se baš proslavili, pa će ih tek nekoliko sjesti u poslaničke klupe.

SNSD i dalje vodi za Narodnu skupštinu RS

SARAJEVO - Na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske, na osnovu do sada obrađenih 95,4 odsto glasačkih listića, vodi SNSD sa osvojenih 199.354 ili 32,11 odsto glasova, ispred SDS-a koji ima 115.429 ili 18,59 odsto glasova i DNS-a sa osvojenih 92.062 ili 14,83 odsto glasova.

Ko su nova lica u Narodnoj skupštini RS?

BANJALUKA - Desetine novoizabranih poslanika Narodne skupštine RS ranije nismo viđali u skupštinskim klupama, ali je dobar dio njih već poznat po funkcijama koje su do sada obavljali.

Ko su budući poslanici u parlamentima RS i BiH?

BANJALUKA - Dan nakon opštih izbora u Republici Srpskoj krenula je i kombinatorika sa parlamentarnim mjestima.

CIK objavio podatke za Narodnu skupštinu RS

SARAJEVO - SNSD je, na osnovu obrađenih 85,8 odsto biračkih mjesta, osvojio 179.074 glasa ili 32,3 odsto za Narodnu skupštinu Republike Srpske, a slijedi SDS-SRSRS-SRS sa 103.300 glasova ili 18,63 odsto, podaci su Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Dačić: Oman, Uganda, Lesoto kažu da nisu prizali Kosovo

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su mu, na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, "ministri iz Omana i Ugande, koji su na spisku Prištine da su priznali nezavisnost Kosova, rekli da nikada to nisu učinili".

Najčitanije