Skupština

Cvijanović: Poslanici da o Izvještaju o Srebrenici zauzmu zreo politički stav

ROGATICA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović zatražila je danas od poslanika da zauzmu zreo i ozbiljan politički stav na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o Informaciji o Izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice, koji će biti i određeni orijentir za sve one ljude koji će poslije toga nastupati u Narodnoj skupštini i baviti se tim važnim pitanjem.

Zakon o zaštiti žrtava ratne torture razmatraće Ustavni sud RS

BANJALUKA - Na današnjoj sjednici Zajedničke komisije Vijeća naroda Republike Srpske i Narodne skupštine RS nije postignut dogovor o amandmanima Kluba bošnjačkog naroda na Zakon o zaštiti žrtava ratne torture, pa će ovo pitanje razmatrati Ustavni sud RS.

I SDP i SDA ciljaju mandat u NS RS

DOBOJ - Borbu za poslaničko mjesto u Narodnoj skupštini RS, ali i za glasove mahom bošnjačkih birača u Izbornoj jedinici 5 vodiće dvije koalicije koje predvode bivši potpredsjednik RS, esdepeovac Enes Suljkanović, i odbornik SDA u Skupštini Doboj Sevlid Hurtić.

Usvojen Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima

BEOGRAD -Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o ljudskim ćelijama i tkivima, koji definiše koje zdravstvene ustanove mogu podnijeti j za obavljanje poslova u toj oblasti, kao i uslove koje banke ljudskih tkiva treba da ispunjavaju.

Čubrilović: NS RS pokazala puni kapacitet u kriznim situacijama

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, rekao je da je tokom ovog mandata parlament Srpske odradio najviše zakona i dokumenata od svih parlamenata u BiH i od nekih u regionu, te da je većina funkcionisala stabilno.

Šukalo: Poslanici PDP-a više neće sjediti s predstavnicima režima

BANJALUKA - Adam Šukalo, poslanik PDP-a, je rekao da poslanici tog kluba više neće sjediti s "predstavnicima režima" koji su, kako je rekao, saučesnici u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića.

Narodna skupština RS nije prihvatila zaključke Anketnog odbora

BANJALUKA - Narodna skupština RS nije prihvatila zaključke Anketnog odbora o okolnostima smrti Davida Dragičevića.

Šukalo napušta parlament zbog Lukača

BANJALUKA – Adam Šukalo, poslanik u Klubu PDP-a rekao je da će napustiti Narodnu skupštinu RS i više se u nju neće vraćati, rekao je on na pres konferenciji koju je upravo sazvao.

Stevandić: Borenović iznio gomilu laži

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović u završnoj riječi o izvještaju o stradanju Davida Dragičevića iznio gomilu lažu, jer niko nije zabranio da grupa "Pravda za Davida" ima predstavnike u tom tijelu.

Neki sjede i u direktorskoj i u poslaničkoj stolici

BANJALUKA - Komisija za sprečavanje sukoba interesa je u 2017. godini u rad uzela 238 predmeta, a u deset slučajeva utvrdila je postojanje sukoba interesa, dok poslanici u Narodnoj skupštini RS (NS RS) smatraju da je neophodno promijeniti postojeći zakonski okvir za utvrđivanje sukoba interesa.

Najčitanije