Skupština

Umjesto odbornika, na javnoj raspravi u dobojskoj Skupštini prazne stolice

DOBOJ - Odlazak na javne rasprave odavno nije na listi omiljenih obaveza odbornika u Skupštini grada Doboja, pa se tako samo pet njih, od ukupno 31, odazvalo pozivu da na jučerašnjoj raspravi polemiše o dokumentima o kojima će glasati na februarskom skupštinskom zasjedanju.

"SNSD će iz svojih redova odabrati potpredsjednika Narodne skupštine"

BANJALUKA - Lider SNSD Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da će SNSD iz svojih redova na prvoj narednoj sjednici Narodne skupštine izabrati potpredsjednika te institucije.

"PDP traži sjednicu o bezbjednosti saobraćaja, ali ne učestvuje u raspravi"

BANJALUKA - Gradski odbor PDP-a u Banjaluci traži hitnu sjednicu Skupštine grada o bezbjednosti saobraćaja, ali predstavnici te stranke u kontinuitetu ne učestvuju u raspravi o toj temi u gradskom parlamentu, naveli su iz Stručne službe Skupštine grada Banjaluka.

Bijeljina se zadužuje za sedam miliona KM

BIJELJINA - Na 35. sjednici Skupštine Grada Bijeljina, koja je održana 25. decembra, usvojen je prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Grada Bijeljina za finansiranje kapitalnih razvojnih projekata od 7 miliona KM.

Čubrilović: Sredstva za prijeme biće donirana u humanitarne svrhe

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović odlučio je da umjesto novogodišnjeg prijema za predstavnike javnog, političkog i kulturnog života Srpske i ove godine, kao i prethodnih, novčana sredstva predviđena za tu namjenu donira u humanitarne, obrazovne i socijalne svrhe.

Incident u Skupštini Srbije, prekinuta sjednica

BEOGRAD - U Skupštini Srbije danas je došlo do incidenta kada je na sjednicu upao lider Dveri Boško Obradović sa transparentom "Milo lopove, ne damo ti svetinje", na šta je reagovao poslanik SNS Aleksandar Martinović.

Prolongirana odluka o zasjedanju Skupštine KS za smjenu Vlade

SARAJEVO - Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici u Sarajevu donio je odluku da će se na sjednici Skupštine KS 16. januara naredne godine odlučiti o datumu sjednice na kojoj će se izglasati o povjerenju aktuelnoj vladi.

Lukač: Da je rukovodstvo sankcionisalo poslanike ne bi bilo problema

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da bi posebna sjednica Narodne skupštine Srpske protekla u normalnoj armosferi da je rukovodstvo parlamenta sankcionisalo narodne poslanike koji su se neprimjereno ponašali.

Mitropolit Amfilohije i sveštenstvo ispred Skupštine Crne Gore

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom je stigao ispred Skupštine Crne Gore, gdje će pratiti ishod sjednice skupštinskog Administrativnog odbora, koji treba da se izjasni o Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Najčitanije