Skupština

Šta predstavnici stranaka misle o Zvizdićevoj inicijativi?

SARAJEVO - Klub SNSD-a u Predstavničkom domu BiH svoj stav na prijedlog Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, da se plaćanje PDV-a pomjeri s 10. u mjesecu na 31. daće nakon sutrašnje sjednice Vijeća ministara BiH, a naši sagovornici kažu da su prije svega potrebne konkretne analize.

Čubrilović: Uvođenje vanrednog stanja u potpunosti ustavna kategorija

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je uvođenje vanrednog stanja u Republici Srpskoj u potpunosti ustavna kategorija.

Proglašeno vanredno stanje u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske danas je na 12. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed korona virusa 2019-nCoV.

Počela posebna sjednica NS RS

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, na zahtjev Vlade Srpske, biti razmatran prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske, počela je u Banjaluci.

Šta znači vanredno stanje u RS?

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će uvođenjem vanrednog stanja u Srpskoj omogućiti, između ostalog, brže donošenje odluka i uredaba sa zakonskom snagom, a sve s ciljem efikasnije borbe protiv virusa korona.

Mirsad Duratović novi predsjendik Skupštine Prijedora

PRIJEDOR - Tajnim glasanjem odbornici Skupštine grada Prijedora danas su na posebnoj sjednici za novog predsjednika izabrali Mirsada Duratovića iz Demokratske fronte.

Žunić: Na narednoj sjednici o Poslovniku o radu

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštni Republike Srpske Igor Žunić izjavio je danas Srni da bi na narednoj sjednici Skupštine trebalo da budu razmatrane izmjene Poslovnika o radu čiji je cilj obezbjeđivanje demokratskih procedura i uvođenje evropskih standarda.

Petković predložio Nacrt zakona o ukidanju "bijelog hljeba"

BANJALUKA - Nacrtom zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima, o kojem je danas započeta rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srpske, sprečava se da izabrana lica po prestanku funkcije nastave dobijati platu.

Prvo zasjedanje Komisije za saradnju skupština Srbije i RS

BEOGRAD - Komisija za saradnju skupština Srbije i Republike Srpske na svom prvom zasjedanju u Beogradu razmatrala je danas razvoj međusobnih odnosa u kontekstu međuparlamentarne saradnje i perspektive regionalne stabilnosti i bezbjednosti.

Stanić: SDS spreman za dogovor ako se povuče zaključak o posjeti Đukanovića

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je ova stranka spremna za dogovor i jedinstvo ako srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povuče prvi zaključak u vezi sa posjetom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH.

Najčitanije