Skupština

NS RS usvojila novi Poslovnik o radu za veću efikasnost parlamenta

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Poslovnik o radu čiji je cilj povećanje efikasnosti i unapređenje rada parlamenta, otklanjanje uočenih nedostataka u važećem Poslovniku, uz kontinuirano čuvanje digniteta najviše republičke zakonodavne institucije.

Kasipović: Izmjenama zakona predviđena kazna doživotnog zatvora

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, umjesto dugotrajnog zatvora, predviđena kazna doživotnog zatvora.

U Narodnoj skupštini razmotren Nacrt zakona o upravnoj inspekciji

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o upravnoj inspekciji kojim se uređuje organizacija i nadležnost Upravne inspekcije u Republici Srpskoj.

Nešić: Problemi nastaju kada Čubrilović preuzme kormilo

BANJALUKA - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da će ta partija podržati promjenu Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, koja će doprinijeti vraćanju ugleda i dostojanstva parlamenta Republike Srpske.

Šolaja: Cilj novog poslovnika unapređenje rada parlamenta

BANJALUKA - Cilj novog poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske jeste da se unaprijedi rad i poveća efikasnost rada parlamenta, te otklone uočeni nedostaci u važećem Poslovniku, uz kontinuirano čuvanje digniteta ove najviše zakonodavne institucije Srpske, rekla je predsjednik Zakonodavnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske Dušica Šolaja.

Bundalo: Novi poslovnik usvojiti konsenzusom

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo rekao je da je ova stranka spremna za usaglašavanje Prijedloga poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske koji će danas biti razmatran u parlamentu, ako budu prihvaćeni njihovi amandmani, te naglasio da bi najbolje bilo da se novi skupštinski poslovnik usvoji konsenzusom.

Odbor: Nema povrede vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka

BANJALUKA - Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas da nije ugrožen ugrožen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda odlukama Narodne skupštine o potvrđivanju dvije uredbe sa zakonskom snagom.

Nastavljena sjednica NS RS, poslanici o zaštiti životne sredine

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine.

Pašalić: Preciznije definisanje imovine "Šuma Srpske"

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da predložene izmjene i dopune Zakona o šumama imaju za cilj preciznije definisanje imovine javnog preduzeća "Šume Srpske", definisanje načina čuvanja šumskih drvnih sortimenata oduzetih u inspekcijskom nadzoru i proširenje mogućih poslovnih i organizacionih oblika izvođača radova u šumarstvu.

Nastavak sjednice Narodne skuštine Republike Srpske u ponedjeljak

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske nastaviće u ponedjeljak redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu je rasprava o Prijedlogu Poslovnika Narodne skupštine.

Najčitanije