Sladoled

Kafe na Azurnoj obali povukao "rasističke" sladolede

PARIZ - Kafe "Plavo pile" u Sen-Rafaelu na Azurnoj obali odlučio je da zbog optužbi za rasizam, prestane da služi "afrički" sladoled sa puslicom prekrivenom čokoladom ukrašenom debelim crvenim usnama i "kineski" sorbe od limuna sa žutom puslicom, sa tanko izvučenim očima.

"Đavolji dah" sladoled samo za punoljetne

"Respire Del Diavolo" ili "Đavolji dah" je vrsta sladoleda namijenjena svim neustrašivim sladokuscima.

Ljetno osvježenje: Sladoled, kraljevska poslastica

Ovih dana većina nas uživa u različitim ukusima sladoleda. Bilo da je u kornetu, na štapiću, u velikoj kutiji, u manjoj činiji, kupovni ili domaći, biramo čokoladne ili voćne ukuse, ili možda kombinaciju oba. Sladoled je ukusni desert koji je savršeno osvježenje tokom toplih ljetnih dana.

Smanjena potrošnja sladoleda, problem za 74.000 radnika

Italija, koja je svjetski lider u proizvodnji zanatskog sladoleda, ove godine zbog pandemije virusa COVID-19, bilježi za 23 odsto manju potražnju i potrošnju, u odnosu na prošlu godinu, piše agencija AGI.

Korona umanjila i glad za sladoledom

BANJALUKA, SARJEVO - Uvoz ledenih poslastica u BiH za prvih pet mjeseci ove godine manji je za skoro milion KM u odnosu na godinu ranije, tačnije za 899.257 KM.

Kremasti sladoled - bez mlijeka i jaja

Rado biste uživali u okusu sladoleda, no kupovne ne konzumirate jer sadrže mlijeko, jaja i šećer to ne znači da se sladoleda morate odreći.

Snikers sladoled

Savršen spoj čokolade, karamela, kikirikija u ukusnom sladoledu.

Izlizao sladoled pa ga vratio u frižider u trgovini

Muškarac iz Teksasa koji se snimao kako liže sladoled i vraća ga nazad na policu u trgovini Walmart dobio je kaznu zatvora od 30 dana.

Beba prvi put probala sladoled, pogledajte njenu reakciju

Uvođenje beba u carstvo novih ukusa često izazove njihove reakcije koje nas oduševe i nasmiju.

Brza sladoled torta

Sastojci:

Najčitanije