Sladoled

Brza sladoled torta

Sastojci:

Građani BiH se osvježili s više od tri miliona kg sladoleda

BANJALUKA - Samo od početka ove godine do danas građani u BiH polizali su više od tri miliona kilograma sladoleda, što je više nego u istom periodu prošle godine, kada smo uvezli oko 2,7 miliona kilograma ove zamrznute poslastice, sudeći prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Kako se uz pomoć nauke pravi najkremastiji sladoled

​Dr Luka Mihajlović održaće 17. avgusta u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu radionicu izrade sladoleda uz pomoć tečnog azota, kao dio pratećeg programa izložbe "Hladan kao led" autora Zorana Levića.

Kako napraviti domaći sladoled

Ne samo da ćete ga s lakoćom pripremiti kod kuće, već će vas ugodno iznenaditi i okus kakav se ne nudi u prodavnicama. Vrlo je lagan, kremast i osvježavajući.

Neispravan uzorak sladoleda u Banjaluci, izrečena kazna od 2.300 KM

​BANJALUKA - Tokom vanredne kontrole prodaje sladoleda na otvorenom na osam lokacija u Banjaluci jedan uzorak je odstupao od referentnih vrijednosti, zbog čega je izrečena kazna od 2.300 KM, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Porastao uvoz: Na bh. tržištu dominira sladoled iz Hrvatske

SARAJEVO, BANJALUKA - U ljetnom periodu dolazi do povećanja uvoza ledenih zaslađivača, a sudeći prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, građani u BiH najviše konzumiraju sladoled koji pristiže iz Hrvatske te Srbije i Poljske.

Sladoled od špinata

Vjerujemo da mornar Popaj nije mogao ni da zamisli da će njegovo omiljeno, spasonosno jelo iz konzerve, špinat, ikada biti posluženo kao dezert. Međutim, upravo to se nedavno dogodilo.

Manjine nove poslastice koje oduševljavaju

Ljubitelji slatkog osvježenja ovog ljeta mogu da se raduju novim ukusima, jer je "Krajina klas", jedna od vodećih regionalnih kompanija u veleprodaji pekarskih i poslastičarskih proizvoda i sirovina, za ovu sezonu predstavila osam novih ukusa, od kojih će se nekoliko moći naći i u vanjskoj vitrini poslastičarnice "Manja" u hotelu "Palas".

Njemačka lider u proizvodnji sladoleda

BRISEL - Njemačka je najveći proizvođač sladoleda u Evropi, a slijedi Italija, koja je bila dosadašnji lider, pokazuju podaci Statističke kancelarije u Visbadenu.

Čuvajte se sladoleda i lubenice

Omiljena ljetnja poslastica, sladoled, može nam donijeti ne samo osvježenje, već i stomačne probleme. Listerija, salmonela, ešerihija, uobičajene su ljetnje bakterije koje kada se nađu u hrani, izazivaju dijareju, povraćanje, nesvjesticu, gubitak apetita.

Najčitanije