Slika

Slika Dejvida Hoknija procijenjena na 80 miliona dolara

LONDON - Slika britanskog umjetnika Dejvida Hoknija postaće najskuplje djelo živog autora ikada prodato na jednoj aukciji.

Švedski muzej vraća ukradenu sliku Oskara Kokoške

STOKHOLM - Švedski muzej pristao je da pravnim nasljednicima vrati sliku Oskara Kokoške koju su ukrali nacisti.

Otvorena izložba slika koje će biti donirane bolnici

PALE - Na Ekonomskom fakultetu na Palama večeras je otvorena izložba 30 slika nastalih na humanitarnom sazivu "Art simpozijum Jahorina" koje će biti donirane novom objektu Bolnice u Istočnom Sarajevu.

U zadarskoj knjižari visi slika Praljkovog samoubistva

U gradskoj knjižari Zadar otvara se izložba slika pod nazivom St. David autora Sonje Butić Davidof iz Zadra.

Velika slika sve što zidu treba

Goli zidovi dobijaju potpuno novi izgled kada se ukrase slikama, a želite li svoj zid ukrasiti po posljednjem trendu, onda umjesto više manjih izaberite jednu veliku sliku.

Ministar kulture Saudijske Arabije kupac slike od 450 miliona dolara

Kralj Saudijske Arabije, Salman, postavio je princa Badera bin Abdulaha Bin Faraha Al Sauda za ministra kulture u novoosnovanom Ministarstvu kulture.

Pijani Rus "napao" jednu od najčuvenijih ruskih slika

Na jednoj od najčuvenijih ruskih slika "Car Ivan i njegov sin Ivan" Ilje Rjepina, prikazan je Ivan Grozni kako u rukama drži umirućeg sina.

Radnici oštetili Pikasovu sliku vrijednu 70 miliona dolara

Pikasova slika vrijedna 70 miliona dolara povučena je sa aukcije koju je trebalo da održi aukcijska kuća Kristi, nakon što je primijećeno da su radnici oštetili sliku tokom transporta.

Prvi put nakon 20 godina slika Van Goga na aukciji

Slika holandskog majstora slikarstva Vinseta van Goga biće ponuđena na aukcijskoj prodaji u Parizu, prvi put u posljednjih 20 godina, saopštila je aukcijska kuća Arkirijal, i dodala da je vrijednost slike procjenjena na tri do pet miliona evra.

Facebook cenzurisao sliku Ežena Delakroa

Kompanija "Facebook" izvinila se zbog cenzurisanja svjetski poznate slike Ežena Delakroa iz 19.vijeka "Sloboda vodi narod", inspirisane Francuskom revolucijom, a koja prikazuje ženu sa golim grudima.

Najčitanije