Slika

U 101. godini dočekala da joj vrate sliku koju su ukrali nacisti

Holanđanka koja je u 101. godini dočekala da joj vrate sliku koju su tokom Drugog svjetskog rata nacisti ukrali njenom ocu, odlučila je da to remek-djelo čuvenog holandskog slikara proda u Londonu preko Sotbija i porodici obezbijedi materijalnu pomoć.

Iz Bundestaga ukradene Šrederove slike

BERLIN - Bivši njemački kancelar Gerhard Šreder, koji je proteklih nedjelja bio stalno u fokusu medija zbog ostanka na funkciji u ruskoj kompaniji, sada je postao meta i lopova.

Žika Todorović objavio uspomenu iz porodičnog albuma

​Naš popularan glumac Žika Todorović u posljednje vrijeme je dosta aktivan na društvenim mrežama, gdje uglavnom objavljuje fotografije iz svog porodičnoga albuma.

Vesna Zmijanac objavila fotografiju bez šminke pa izazvala lavinu komentara

Pjevačica Vesna Zmijanac objavila je na drušvenim mrežema fotografiju bez šminke.

Objavljena prva fotografija Brusa Vilisa nakon vijesti o bolesti

Nakon što se doznalo da glumac Brus Vilis vodi bitku s afazijom, zbog koje prekida svoju karijeru, njegove fanove obradovala je objava na Instagramu u kojoj se vidi da s porodicom šeta prirodom i pritom djeluje srećno.

Ove 4 namirnice su dobre za krvnu sliku

Simptomi kao što su malaksalost, glavobolja, povremeno zamagljenje vida, krtost kose i noktiju, pa čak i tahikardija nisu samo simptomi prilagođavanja organizma na oscilacije temperature u proleće, već su često i znak anemije. Veliki procenat populacije ima neki oblik malokrvnosti, a najčešće su simptomi izraženi u proljeće, jer se usljed nedostatka gvožđa organizam teško prilagođava na promjene vremena.

4 namirnice koje pozitivno utiču na krvnu sliku

Krv važi za najvažniju tečnost, jer prenosi kiseonik, hranljive materije, hormone, enzime, vitamine i minerale do svih ćelija u tijelu.

Da Vinči je za vino davao i svoje slike

Leonardo da Vinči ušao je u istoriju kao umjetnik i naučnik. Ali on je gajio i nevjerovatnu strast prema vinu. Ta ljubav je bila tolika da je za svoje slike umjesto novca često prihvatao naknadu u vinu ili vinogradima.

Čuvar galerije iz dosade upropastio sliku od milion dolara

Dok gledate Mister Bina rekli biste da je nemoguće da u stvarnom životu postoji neko toliko blesav i čudan. U jednoj ruskoj galeriji uvjerili su se da je itekako moguće.

Izložba slika Borka Močevića u Trebinju

U Kulturnom centru u Trebinju otvorena je izložba slika Borka Močevića, akademskog slikara iz Istočnog Sarajeva.

Otvorena izložba slika sa likovnih kolonija

Izložba slika nastalih na nekoliko likovnih kolonija otvorena je u Šamcu.

Kako je Ela Dvornik izgledala prije estetskih operacija

Ela Dvornik često se šali na račun svog izgleda, pa je time osvojila i srca mnogih obožavalaca.

Slika Fride Kalo prodata na aukciji za 34,9 miliona dolara

NJUJORK - Slika meksičke umjetnice Fride Kalo prodata je na aukciji kuće "Sotbi" u Njujorku za rekordnih 34,9 miliona dolara.

Benksijeva slika isječena na froncle skuplja nego kada je bila čitava

Slika "Djevojka sa balonom" misterioznog britanskog umjetnika Benksija, koju je umjetnik odmah poslije završene prodaje za 1,36 miliona dolara iscijepao, ponovo će se pojaviti na aukciji, samo ovoga puta je njena vrijednost tri puta veća.

Pablo Pikaso i čuveni pjesnik optuženi za krađu Mona Lize

Jedan od najpoznatijih španskih slikara je preko trgovaca umjetninama dolazio do čuvenih umjetničkih djela, ali nije očekivao koliko ga to skupo može koštati.

Najčitanije