Slika

Iz virtuelne prešla u stvarnu postavku

TREBINJE - Izložba slika pod nazivom "Tajna doktrina" umjetnice Aleksandre Kokotović iz Beograda, koja je postavljena u martu, a zbog epidemije virusa korona je prikazivana virtuelno, svečano je zatvorena u trebinjskom Muzeju Hercegovine.

Ukradene tri veoma vrijedne slike

​Iz galerije Univerziteta Oksford ukradene su tri veoma vrijedne slike, a među njima je i slika vojnika na konju flamanskog slikara Antonisa Van Dajka iz 1616. godine.

Portert pronađen u zidu galerije je ukradena Klimtova slika

RIM - Stručnjaci za umjetnost potvrdili su da je slika koja je prošlog mjeseca otkrivena u zidu galerije moderne umjetnosti u Pjačenci, u Italiji, "Portret jedne dame" austrijskog slikara Gustava Klimta, ukraden prije gotovo 23 godine.

Sedam nevjerovatnih pljački i jedno pojedeno umjetničko djelo

​Muzeji rijetko imaju veze sa nevjerovatnim avanturama, ali neke priče o izgubljenim i čudesno sačuvanim umjetničkim djelima sasvim sigurno — nisu dosadne.

Crtež u pećini na ostrvu Sulavezi najraniji slikovni zapis

Pećinska slika pronađena na indonežanskom ostrvu Sulavezi mogla bi biti najraniji poznati slikovni zapis, nagovijestili su australijski i indonežanski istraživači.

Nepokretna Turkinja slika pomoću usta

Narin Isik (52) iz turskog grada Jozgata otvorila je svoju drugu izložbu slika, iako slika koristeći samo usta jer je osoba s invaliditetom i ne može koristiti ni ruke ni noge.

Ono što prvo vidite na slici otkriva šta zaista želite u životu

​Ovaj test će vam reći šta zaista želite u svom životu.

Slika Kloda Monea prodata za rekordnih 110,7 miliona dolara

NJUJORK - Jedna od legendarnih slika plastova sijena francuskog impresioniste Kloda Monea dostigla je rekordnih 110,7 miliona dolara na aukciji u Sotebiju u Njujorku.

Uhapšen osumnjičeni za krađu slike

​Osumnjičeni za krađu slike Arhipa Kuindžija iz Tretjakovske galerije u Moskvi tokom izložbe uhapšen je, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk.

Firenca od Njemačke traži nazad sliku ukradenu u ratu

Umjetnička galerija Ufici, iz Firence, traži od Njemačke da joj vrati sliku ukradenu tokom Drugog svjetskog rata, a da bi za svoj zahtjev pridobila što širu javnost, na mjestu gde se to remek-djelo nalazilo postavila je crno-bijelu fotografiju platna ispod koje, na tri jezika, piše samo "Ukradeno".

Najčitanije