Slikar

Preminuo slikar Marko Stupar

Srpski slikar Marko Stupar (85) preminuo je u nedjelju uveče u Parizu, prenose beogradski mediji.

Lotrek - slikarski genije boemskog Pariza

BIJELJINA - Čuveni francuski slikar i grafičar Anri Mari Rejmon de Tuluz-Lotrek Monfa /1864-1901/, jedan od velikana impresionizma 19. vijeka i poklonik boema, rođen je 24. novembra 1864. godine.

Slikarka Vera Kekić jedini predstavnik BiH na onlajn izložbi UN

Poznata slikarka Vera Kekić iz Trebinja jedini je predstavnik BiH na onlajn izložbi UN pod nazivom "UN – simbol života, slobode i sreće", koja se organizuje povodom 75 godina od osnivanja ove organizacije, navedeno je na zvaničnom sajtu ove izložbe.

Održana komemoracija slikaru Tihomiru Ilijaševiću

PRIJEDOR - U Prijedoru je danas održana komemoracija povodom smrti slikara Tihomira Ilijaševića, koji je juče iznenada preminuo u 59. godini.

Preminuo prijedorski akademski slikar Tihomir Ilijašević

U Prijedoru je iznenada u 59. godini preminuo Tihomir Ilijašević, akademski slikar i dugogodišnji direktor Galerije “Sreten Stojanović”.

U Gradišci otvorena izložba slika Milovana Čikića

Izložba slika gradiškog akademskog slikara Milovana Čikića, koje su nastale tokom prethodnih 17 saziva Likovne kolonije "Gradiška", otvorena je danas u Galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci, a zainteresovani će moći da je pogledaju do 15. avgusta, uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite od virusa korona.

Vidovićeva "Stanja" izložena u bivšem samostanu u Sloveniji

KOSTANJEVICA NA KRKI - Izložba slika pod nazivom "Stanja" akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića otvorena je u Kostanjevici na Krki, u Galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu djela rađenih tehnikom ulja na platnu.

Banjalučki akademski slikar izlaže u Sloveniji

BANJALUKA - Samostalna izložba radova akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića biće otvorena u petak u Kostanjevici na Krki u galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu ulja na platnu pod nazivom "Stanja".

Slikar iz Trebinja otvorio galeriju: Ne želi da čeka bolja vremena

TREBINJE - Akademski slikar iz Trebinja Dražen Milić otvorio je, usred pandemije virusa korona, malu galeriju slika u gradskom pasažu, popularnom trebinjskom Tunelu, na ulazu u Stari grad.

Dino Tomić za "Nezavisne": Slikar kojem ni Holivud nije odolio

Dino Tomić postao je svjetski poznat po inovativnim tehnikama u slikarstvu. Trenutno je angažovan na holivudskim filmovima i serijama, a njegovi klijenti su estradne i sportske zvijezde najvećih tržišta i liga svijeta. Kao dijete iz Hrvatske došao je u Norvešku, gdje mu je i danas stalno mjesto boravka.

Najčitanije