Slikar

Banjalučki akademski slikar izlaže u Sloveniji

BANJALUKA - Samostalna izložba radova akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića biće otvorena u petak u Kostanjevici na Krki u galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu ulja na platnu pod nazivom "Stanja".

Slikar iz Trebinja otvorio galeriju: Ne želi da čeka bolja vremena

TREBINJE - Akademski slikar iz Trebinja Dražen Milić otvorio je, usred pandemije virusa korona, malu galeriju slika u gradskom pasažu, popularnom trebinjskom Tunelu, na ulazu u Stari grad.

Dino Tomić za "Nezavisne": Slikar kojem ni Holivud nije odolio

Dino Tomić postao je svjetski poznat po inovativnim tehnikama u slikarstvu. Trenutno je angažovan na holivudskim filmovima i serijama, a njegovi klijenti su estradne i sportske zvijezde najvećih tržišta i liga svijeta. Kao dijete iz Hrvatske došao je u Norvešku, gdje mu je i danas stalno mjesto boravka.

Preminuo slikar Milan Tucović

BEOGRAD - Slikar i vajar Milan Tucović iznenada je preminuo u Beogradu, potvrđeno je Radio Beogradu.

Slikar Jovan Aleksić korača ka svojim snovima

TREBINJE - Jovan Aleksić iz Bileće, student četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, na odsjeku Slikarstvo, jedan je od dobitnika prestižne nagrade koju ova visokoškolska ustanova dodjeljuje najboljim i najtalentovanijim studentima.

Čović posjetio galeriju Charles Billich u Sidneju

SIDNEJ - Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović, uprkos prepunom poslovnom rasporedu u Astraliji, našao je vremena da sa svojom delagacijom uključujući i ambasadora BiH u ovoj zemlji, Mirzu Hajrić, posjeti uvaženog svjetskog slikara Charles Billicha.

Najčitanije