Slikarstvo

Banjalučki akademski slikar izlaže u Sloveniji

BANJALUKA - Samostalna izložba radova akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića biće otvorena u petak u Kostanjevici na Krki u galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu ulja na platnu pod nazivom "Stanja".

Iz virtuelne prešla u stvarnu postavku

TREBINJE - Izložba slika pod nazivom "Tajna doktrina" umjetnice Aleksandre Kokotović iz Beograda, koja je postavljena u martu, a zbog epidemije virusa korona je prikazivana virtuelno, svečano je zatvorena u trebinjskom Muzeju Hercegovine.

Vuk Vidor: Slikarstvo opstaje nasuprot promenama

Izložba Vuka Vidora "20.000 dana na Zemlji" biće otvorena večeras u Muzeju grada Beograda.

Završila fakultet u Banjaluci sa prosjekom 9,23, do posla stopira 125 km

Već 15 godina, svakog dana, Dragana Stanisavljljević (42), akademski slikar iz sela Niševac kod Svrljiga, putuje 125 kilometara do posla i još toliko do kuće!

Branka Grubić za "Nezavisne": Ljudi osjećaju moje slike

Branka Grubić samouka je slikarka iz Šibenika, čija su djela, prvenstveno portreti, obišli svijet. Danju od sedam do tri je lučki radnik, a nakon toga do duboko u noć iz ateljea sa 12. sprata jednog šibenskog solitera stvara umjetnost, ali i komunicira s publikom putem interneta, pomoću kojeg je svoje slikarstvo učinila unosnim.

Umjetnička mapa Evrope oduševila svijet

BANJALUKA - Iako smo do sada imali prilike da vidimo Evropu na najrazličitije načine kada su mape u pitanju, ovoga puta zemlje su predstavljene kroz slikare i njihova djela. Svaka teritorija obilježena je djelom slikara koji potiče iz te zemlje.

Iliševićeva djela premijerno u Banjaluci

BANJALUKA - Izložba pod nazivom "Staništa duha" autora Velimira Iliševića iz Švajcarske banjalučka publika prvi put će imati priliku da vidi večeras od 19 časova u salonu Svetislava - Tise Milosavljevića u Kulturnom centru Banski dvor.

Dan kada su ustaše ubile jednog od najvećih srpskih slikara

Na današnji dan 1942. godine ustaše su u Sremskoj Mitrovici ubile jednog od najvećih srpskih slikara dvadesetog vijeka Savu Šumanovića.

"Teme i ideje" privukle 8.000 posjetilaca

BANJALUKA - Izložbu "Teme i ideje: Srpsko slikarstvo 1900 - 1941" realizovanu u saradnji sa Galerijom Matice srpske iz Novog Sada u Muzeju savremene umjetnosti RS (MSU RS) u proteklom periodu pogledalo je više od 8.000 posjetilaca.

Otvorena izložba "Srpsko slikarstvo 1900-1941"

BANJALUKA - Povodom obilježavanja 22. aprila - Dana grada Banjaluka, večeras je u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske otvorena izložba "Teme i ideje modernog: Srpsko slikarstvo 1900-1941" u saradnji sa Galeijom Matice Srpske iz Novog Sada.

Najčitanije