Slikarstvo

Dragana Grašar za "Nezavisne": Istinskoj ženskoj ljepoti ne treba filter

Nije čest slučaj da jednom mladom umjetniku u našoj zemlji djela u isto vrijeme budu postavljena na tri različite lokacije. Ipak, da ima svijetlih primjera dokaz je i akademska slikarka Dragana Grašar, čiji se radovi upravo mogu pogledati u Gradskom pozorištu "Jazavac", gdje su izloženi u okviru Međunarodnog festivala glumca "Zaplet", u Kulturnom centru Banski dvor u okviru programa "Kočićevog zbora", te u Muzeju savremene umjetnosti RS gdje su izloženi kao dio postavke "Rekonstrukcija". O putu mladih umjetnika do šire javnosti, zaposlenja, ali i onoga što im je inspiracija za nova djela Grašareva je govorila u intervjuu za "Nezavisne".

Sutra otvaranje humanitarne prodajne izložbe slika u Prijedoru

PRIJEDOR - U Prijedoru će sutra biti otvorena humanitarna i prodajna izložba slika koju organizuju banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, Grad Prijedor i Muzej Kozare.

Izložba djela s kolonije "Lasta" sutra u Laktašima

LAKTAŠI - Izložba 14. saziva likovne kolonije "Lasta 2019", kojom će biti ozvaničen početak rada 15. saziva kolonije, biće otvorena sutra u galeriji JU Centar za kulturu i obrazovanje u Laktašima.

Banjalučki akademski slikar izlaže u Sloveniji

BANJALUKA - Samostalna izložba radova akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića biće otvorena u petak u Kostanjevici na Krki u galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu ulja na platnu pod nazivom "Stanja".

Iz virtuelne prešla u stvarnu postavku

TREBINJE - Izložba slika pod nazivom "Tajna doktrina" umjetnice Aleksandre Kokotović iz Beograda, koja je postavljena u martu, a zbog epidemije virusa korona je prikazivana virtuelno, svečano je zatvorena u trebinjskom Muzeju Hercegovine.

Vuk Vidor: Slikarstvo opstaje nasuprot promenama

Izložba Vuka Vidora "20.000 dana na Zemlji" biće otvorena večeras u Muzeju grada Beograda.

Završila fakultet u Banjaluci sa prosjekom 9,23, do posla stopira 125 km

Već 15 godina, svakog dana, Dragana Stanisavljljević (42), akademski slikar iz sela Niševac kod Svrljiga, putuje 125 kilometara do posla i još toliko do kuće!

Branka Grubić za "Nezavisne": Ljudi osjećaju moje slike

Branka Grubić samouka je slikarka iz Šibenika, čija su djela, prvenstveno portreti, obišli svijet. Danju od sedam do tri je lučki radnik, a nakon toga do duboko u noć iz ateljea sa 12. sprata jednog šibenskog solitera stvara umjetnost, ali i komunicira s publikom putem interneta, pomoću kojeg je svoje slikarstvo učinila unosnim.

Umjetnička mapa Evrope oduševila svijet

BANJALUKA - Iako smo do sada imali prilike da vidimo Evropu na najrazličitije načine kada su mape u pitanju, ovoga puta zemlje su predstavljene kroz slikare i njihova djela. Svaka teritorija obilježena je djelom slikara koji potiče iz te zemlje.

Iliševićeva djela premijerno u Banjaluci

BANJALUKA - Izložba pod nazivom "Staništa duha" autora Velimira Iliševića iz Švajcarske banjalučka publika prvi put će imati priliku da vidi večeras od 19 časova u salonu Svetislava - Tise Milosavljevića u Kulturnom centru Banski dvor.

Najčitanije