Slike

Sarajke stvaraju umjetnička djela oslikana bojama ljubavi i sreće

Ukoliko čuješ glas u sebi koji ti kaže da ne možeš slikati, onda slikaj kako znaš i umiješ, jer taj glas će biti utišan, kazivao je Vinsent van Gog, jedan od najcjenjenijih svjetskih umjetnika, o slikarstvu, koje se definiše kao umjetnički izraz ideja i emocija sa određenim estetskim kvalitetima u likovnom jeziku.

Slike za koje nije bilo krize ni u pandemiji

U turbulentnoj 2020. godini velike aukcijske kuće morale su brzo da se prilagode pandemijskom poslovanju i da virtuelno organizuju svoje megaaukcije.

U iščekivanju Rembranta, Pikasa i miliona evra - Sprema se licitacija u Londonu

Aukcijska kuća "Sotheby's" u utorak će održati prvu licitaciju uživo od izbijanja epidemije koronavirusa u Londonu, na kojoj će se, između ostalog, naći i radovi Rembranta, Miroa i Pikasa.

Vidovićeva "Stanja" izložena u bivšem samostanu u Sloveniji

KOSTANJEVICA NA KRKI - Izložba slika pod nazivom "Stanja" akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića otvorena je u Kostanjevici na Krki, u Galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu djela rađenih tehnikom ulja na platnu.

Banjalučki akademski slikar izlaže u Sloveniji

BANJALUKA - Samostalna izložba radova akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića biće otvorena u petak u Kostanjevici na Krki u galeriji "Božidar Jakac", a riječ je o ciklusu ulja na platnu pod nazivom "Stanja".

Umjetnik stvara slike koje "ostare" ili "umru" kad prođete pored njih

Serđi Kadenaz je španski moderni umjetnik koji oduševljava svojim portretima koji su zapravo "slike u slikama".

Njemačka vratila tri slike koje su opljačkali nacisti

​Njemačka vlada vratila je danas tri umjetnička djela potomku jevrejskog francuskog kolekcionara, koji ih je posjedovao do smrti 1941. godine u nacistički okupiranoj Francuskoj.

10 slika koje su ostavile dubok trag u istoriji umjetnosti

Šetao sam sa dva prijatelja kad je sunce krenulo da zalazi... Odjednom, nebo je postalo crveno kao krv. Stao sam i naslonio se na ogradu, osjećajući se neopisivo umorno. Jezičci vatre i krvi protezali su se preko plavičasto-crnog fjorda. Moji prijatelji su nastavili da hodaju, dok sam ja zaostao za njima, drhteći od straha. Tada sam čuo ogroman, beskonačan krik prirode, rekao je svojevremeno Munk o svom najpoznatijem djelu, prvobitno naslovljenom "Der Schrei der Nator" (Krik prirode).

Djela srpskog slikara krase zidove katoličke crkve

SANSKI MOST - Unutrašnjost katoličke crkve Uznesenja blažene djevice Marije u Sanskom Mostu već duže od tri decenije krase neobične umjetničke slike čiji je autor svjetski čuveni slikar naive, Sanjanin Pero Mandić.

Evo kako da koristite fotografije zbog kojih vas niko neće tužiti

Iako se sve više govori o tome kako je tekst srce dobre komunikacije, fotografije, odnosno prateći vizuelni elementi su podjednako važni i upotpunjuju cijelu priču na najbolji način, kako bi je ciljna grupa shvatila. Slika govori hiljadu riječi, zato je i neophodno da izaberete pravu.

Najčitanije