Slobodan Praljak

Godinu dana od presude "šestorci" i samoubistva Praljka

Na današnji dan 2017. godine Žalbeno vijeće je potvrdilo skoro sve osuđujuće presude koje je Pretresno vijeće izreklo Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću u odnosu na događaje koji su se odigrali od 1992. do 1994. godine u osam opština i pet zatočeničkih centara na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Završena istraga o smrti Praljka

HAG - Istraga o smrti Slobodana Praljka, osuđenog za ratne zločine, konačno je zatvorena.

U zadarskoj knjižari visi slika Praljkovog samoubistva

U gradskoj knjižari Zadar otvara se izložba slika pod nazivom St. David autora Sonje Butić Davidof iz Zadra.

Objavljen sadržaj pisama koje je Praljak poslao porodici

ZAGREB - Motiv samoubistva penzionisanog generala i osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka jasan je i vidljiv iz dva pisama koje su UN-ovi istražioci diplomatskim putem nedavno dostavili njegovoj supruzi.

Završena haška istraga o Praljkovom samoubistvu

ZAGREB - Istraga Haškog tribunala o samoubistvo generala Slobodana Praljaka je završena i nije ukazala na bilo kakav propust službe obezbjeđenja i protokola Tribunala, rekla je njegov advokat Nika Pinter.

Rakitić slavio gol pa "ispio nešto kratko", optužili ga da odaje počast Praljku

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić na krajnje čudan način proslavio je gol koji je postigao za Barselonu u četvrtfinalu Kupa Kralja protiv Selte (5:0).

Reakcije na zaključke istrage u slučaju Slobodana Praljka

HAG - Teško je bilo očekivati da bi Haški sud internom istragom utvrdio išta drugo nego da - propusta nema. Komentar je to većine na zaključak istrage u slučaju smrti Slobodana Praljka. Mnogi zaključke smatraju neuvjerljivima i više očekuju od istrage koju provodi holandsko tužilaštvo.

Izvještaj o smrti Slobodana Praljka: Tribunal nije imao saznanja o otrovu

HAG - Izvještaj nezavisne stručne istrage o okolnostima smrti bivšeg hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je izvršio samoubistvo u sudnici Tribunala, navodi da osoblje Haškog tribunala kao i Pritvorske jedinice Ujedinjenih nacija (UNDU) nije imalo saznanja koja bi ih navela na sumnju da Praljak kod sebe ima otrov.

Komarica o Praljkovom samoubistvu: Pokazao je kukavičluk

BANJALUKA - Biskup banjalučki Franjo Komarica izjavio je da ratni zločinci za njega nisu heroji, i dodao da je Slobodan Praljak svojim samoubistvom u haškoj sudnici pokazao kukavičluk.

Standard o komemoraciji Praljku: Kao da je riječ o humanisti, a ne zločincu

BEČ - Komemoraciji Slobodanu Praljku, koji je popio otrov prilikom izricanja presude u Haškom tribunalu, prisustvovali su hrvatski ministri odajući mu počast kao da se radilo o velikom humanisti, a ne čovjeku koji je odgovoran za patnje i strahote, ocjenjuje bečki dnebvnik "Standard".

Najčitanije