Slon

Umjetnost oružarstva iz Ferlaha: Fanzojevim puškama lovio i Tito

Zahvaljujući vrhunskom umijeću majstora stare austrijske oružarske firme "Johann Fanzoj" stvoreno je puškarsko umjetničko djelo prefinjene estetike i neobično snažne simbolike, čije je mjesto prije u muzeju nego u lovu. Karabin "Lovac na slonovaču" prvenstveno je luksuzan predmet želje koji na poseban način donosi opominjuću poruku narednim generacijama i simbolizuje nadu u opstanak slonova.

Usamljeni slon Kavan dobio dozvolu da napusti pakistanski ZOO

Slonu Kavanu, koji je postao simbol borbe za prava životinja širom svijeta biće dozvoljeno da napusti svoj pakistanski zoološki vrt i da bude prebačen u bolje uslove, saopštila je grupa za zaštitu životinja angažovana na slučaju.

Stotine mrtvih slonova u Bocvani, uzrok smrti još nije poznat

U Bocvani je u prethodna dva mjeseca pronađeno nekoliko stotina mrtvih slonova, prenosi BBC.

Pijani slonovi: Najveći na kopnu, a najteže podnose alkohol

Slonovi su među životinjama koje se najlakše napiju jedući pojedine vrste voća, a najveće kopnene životinje su među vrstama koje najteže podnose alkohol, pokazala su nova istraživanja.

Slon prošetao hodnikom hotela i iznenadio osoblje

Malobrojni gosti i osoblje hotela u Šri Lanki šokirali su se kada je hodnikom prošetao slon.

Svake godine na dan smrti slonovi odlaze do njegove kuće

​Iako se slonovima bavio cijeli život Lawrence Anthony javnosti je postao poznat tek nakon što je umro.

Afrički slonić prinova u bečkom zoološkom vrtu

Slon surlom izražava svoja osjećanja. Naime, od radosti kada se sretne s poznatim slonom, grli ga surlom. I parenje im počinje ljubavnim zagrljajem, a završava se poljupcem. Kao da se trude da im život bude jedna prekrasna ljubavna priča.

Britanski vojnik suzbijao krivolov pa ga ubio slon

Britanski vojnik Metju Talbot poginuo je u operacijama suzbijanja krivolova u Malaviju kada ga je, kako se vjeruje ubio slon, prenosi "BBC".

Tukao slona pred kamerom, životinja legla na njega i ubila ga

Arun Panikar, 40-godišnji čuvar slonova u Indiji, preminuo je nakon što je slon, kojeg je udarao i naređivao mu da legne - legao na njega i ubio ga.

U Indiji otvorena prva bolnica za slonove

U sjevernoj indijskoj državi Utar Pradeš otvorena je prva bolnica za slonove, koja je opremljena najsavremenijim sredstvima za liječenje ovih životinja važnih za indijsku kulturu, a koja uz to privlači lokalne i strane turiste.

Najčitanije