Slon

Slon prošetao hodnikom hotela i iznenadio osoblje

Malobrojni gosti i osoblje hotela u Šri Lanki šokirali su se kada je hodnikom prošetao slon.

Svake godine na dan smrti slonovi odlaze do njegove kuće

​Iako se slonovima bavio cijeli život Lawrence Anthony javnosti je postao poznat tek nakon što je umro.

Afrički slonić prinova u bečkom zoološkom vrtu

Slon surlom izražava svoja osjećanja. Naime, od radosti kada se sretne s poznatim slonom, grli ga surlom. I parenje im počinje ljubavnim zagrljajem, a završava se poljupcem. Kao da se trude da im život bude jedna prekrasna ljubavna priča.

Britanski vojnik suzbijao krivolov pa ga ubio slon

Britanski vojnik Metju Talbot poginuo je u operacijama suzbijanja krivolova u Malaviju kada ga je, kako se vjeruje ubio slon, prenosi "BBC".

Tukao slona pred kamerom, životinja legla na njega i ubila ga

Arun Panikar, 40-godišnji čuvar slonova u Indiji, preminuo je nakon što je slon, kojeg je udarao i naređivao mu da legne - legao na njega i ubio ga.

U Indiji otvorena prva bolnica za slonove

U sjevernoj indijskoj državi Utar Pradeš otvorena je prva bolnica za slonove, koja je opremljena najsavremenijim sredstvima za liječenje ovih životinja važnih za indijsku kulturu, a koja uz to privlači lokalne i strane turiste.

Kako je Melaniju Tramp gurnuo slon

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp je na bočicu hranila slonove i otišla u kratki safari u Keniji, treću etapu svoje samostalne afričke turneje. Tom prilikom jedno slonče se okrenulo i odgurnulo prvu damu, a onda se na trenutak uplašila. Ipak, nastavila je da ih hrani i mazi.

Slon pregazio Njemicu dok je pokušavala da ga fotografiše

HARARE - Turistkinju Njemicu (49) usmrtio je slon pošto ju je pregazio u nacionalnom parku u Zimbabveu dok je pokušavala da ga fotografiše.

Mladunče slona ugroženo: Najtužniji prizor iz afričke divljine

U Južnoj Africi je primijećeno mladunče slona sa povredom koja može da ugrozi njegov život.

Slon iz cirkusa pobjegao na plažu

Kupači na plaži Santa Maria del Cedar u italijanskoj pokrajini Kosenca u Kalabriji ostali su u šoku kada se iznenada među njima pojavio slon i "bacio" se u more.

Najčitanije