Slovačka

Slovačka izdvaja do milijardu evra mjesečno za pomoć privredi

BRATISLAVA - Nova vlada Slovačke planira paket pomoći u iznosu do milijardu evra mjesečno kako bi pomogla firmama i zaposlenima pogođenim pandemijom korona virusa, saopšteno je danas u Bratislavi.

Zatvorenici u Slovačkoj šiju zaštitne maske

Zatvorenici u Slovačkoj, nakon što je i u toj zemlji potvrđeno prisustvo virusa korona, napravili su oko 7.000 zaštitnih maski tokom proteklih šest dana.

Zoološki vrt u Bratislavi zatvorio paviljon s majmunima

BRATISLAVA - Zoološki vrt u Bratislavi zatvorio je danas paviljon s primatima za javnost, kao preventivnu mjeru nakon što je u petak potvrđen prvi slučaj virusa korona u Slovačkoj.

"Obični ljudi" osvojili najviše glasova u Slovačkoj

BRATISLAVA - Pokret "Obični ljudi" (OLANO), koji se bori protiv korupcije, pobijedio je na parlamentarnim izborima u Slovačkoj, javlja BBC.

Preminuo najprevođeniji savremeni slovački pisac

Vodeći savremeni slovački pisac Pavel Vilikovski preminuo je danas u Bratislavi, saopšteno je iz izdavačke kuće Arhipelag.

Slovački konzul u Kazahstanu nađen mrtav u Španiji

MADRID - Španska policija istražuje smrt slovačkog konzula u Kazahstanu, čije je tijelo, s povredom na glavi, pronađeno u kući u odmaralištu Miramar, nedaleko od Alikantea, prenio je "El Pais".

Slovačka predala Albaniji predsjedavanje OEBS-om

BEČ - Slovačka je predala Albaniji predsjedavanje Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) za 2020. godinu.

Bivši tužilac optužen u vezi sa ubistvom slovačkog novinara

BRATISLAVA - Bivši glavni tužilac Slovačke Dobroslav Trnka optužen je danas za zloupotrebu položaja zbog prikrivanja zapisa iz tajne operacije koja baca svjetlo na ubistvo istraživačkog novinara Jana Kucjaka i njegove vjerenice, prenijeli su slovački mediji.

Slovačka: U eksploziji gasa sedam mrtvih, jedna osoba nestala

BRATISLAVA - Broj stradalih u eksploziji gasa u jednoj stambenoj zgradi na istoku Slovačke popeo se na sedam, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Eksplozija u zgradi u Slovačkoj, najmanje petoro poginulo

Najmanje pet osoba je poginulo u eksploziji gasa u jednoj višespratnici na istoku Slovačke, saopštili su spasioci.

Najčitanije