Slovačka

Rekordan broj zaraženih na dnevnom nivou u Slovačkoj

BRATISLAVA - U Slovačkoj je tokom protekla 24 časa registrovano 338 zaraženih virusom korona, što je rekordan broj inficiranih na dnevnom nivou od početka pandemije, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ubistvo slovačkog novinara: Kočner oslobođen u "procesu vijeka"

Slovački sud oslobodio je kontroverznog biznismena Marijana Kočnera optužbi da je nalogodavac ubistva novinara Jana Kucijaka. To je iznenađujuća presuda u "procesu vijeka". Ovaj zločin je protresao Slovačku iz korijena.

Auto-gigant gradi fabriku u Slovačkoj

Očekuje se da će proizvođač automobila Porše u Slovačkoj izgraditi novu fabriku karoserija automobila, objavio je slovački list Dennik N, prenosi Rojters.

Rusija će Slovačkoj odgovoriti istom mjerom na protjerivanje diplomata

MOSKVA - Rusija će odgovoriti istom mjerom na protjerivanje ruskih diplomata iz Slovačke, saopštilo je danas rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Slovačka protjeruje ruske diplomate

Slovačka je protjerala troje ruskih diplomata zbog sumnje da su se bavili špijunažom, prenosi TASS navode televizije Markiza.

Slovački premijer preživio glasanje o nepovjerenju

BRATISLAVA - Slovački premijer Igor Matovič preživio je glasanje o nepovjerenju zbog optužbi za plagiranje diplomskog rada.

Nagli skok broja zaraženih u Bugarkoj i Slovačkoj

SOFIJA, PRAG - U Bugarskoj su do ponoći zabilježene dvije rekordne cifre - 240 novih slučajeva virusa korona na osnovu 4.286 testiranih uzoraka, prenosi agencija BTA.

Poplave u Slovačkoj, zatvoren prelaz s Austrijom

BRATISLAVA - Granični prelaz u mjestu Moravski Svati između Slovačke i Austrije zatvoren je do daljeg zbog prekomjernio visokog vodostaja na rijeci Moravi, rekla je portparol policije u oblasti Tranava Marija Linkesova.

Smrtonosni napad nožem u školi u Slovačkoj, napadač likvidiran

BRATISLAVA - Dvadesetdvogodišnji muškarac nožem je usmrtio zamjenika direktora osnovne škole i ranio dvoje djece, domara i učiteljicu, u gradiću Vrutki na sjeveru Slovačke, prenio je BBC.

Slovačka: Napad nožem u školi, jedna žrtva, ubijen napadač

PRAG - Jedna osoba je ubijena, a pet je ranjeno u današnjem napadu nožem u jednoj školi u gradu Vrutki u Slovačkoj.

Najčitanije