Slovenija

U Sloveniji 46 novozaraženih, ukupno 802

LJUBLJANA - Broj potvrđenih slučajeva virusa korona u Sloveniji povećan je za 46 i sada su ukupno zaražene 802 osobe, saopštio je portparol Vlade za pandemiju Jelko Kacin.

Zbog virusa korona u Sloveniji pušteno više od 200 zatvorenika

LJUBLJANA - Više od 200 osuđenika u Sloveniji je pušteno iz zatvora kućama, kako bi se suzbila opasnost širenja virusa korona na već prepune zatvore, potvrdila je danas ministarka pravde Lilijana Kozlovič.

U Sloveniji na snagu stupaju rigoroznije mjere

LJUBLJANA - U Sloveniji su jutros na snagu stupile rigoroznije mjere kojima je kretanje dodatno ograničeno i kojima su pooštrena pravila kupovine.

U Sloveniji 70 novih, ukupno 632 slučaja virusa korona

LJUBLJANA - U Sloveniji je tokom četvrtka od 00 do 24 sata potvrđeno 70 novih zaraza virusom korona, objavila je u petak slovenačka vlada na Twitteru, pa se broj zaraženih u toj zemlji popeo na 632, a do sada je osam pacijenata umrlo.

U Sloveniji 36 novih slučajeva, još jedna osoba preminula

LJUBLJANA - Štićenik doma za stare u Metliki, koji je preminuo sinoć od komplikacija koje su prouzrokovane korona virusom, šesta je žrtva epidemije COVID-19 u Sloveniji.

Peta žrtva virusa korona u Sloveniji, ukupno zaraženih 528

LJUBLJANA - U Sloveniji je danas potvrđen peti smrtni slučaj od virusa korona, pošto je u staračkom domu Šmarje pri Jelšah, jednom od žarišta epidemije u zemlji, umrla još jedna osoba.

Peta smrt u Sloveniji od virusa korona

LJUBLJANA - U Sloveniji je do srijede ujutro potvrđeno ukupno 528 slučajeva zaraze virusom korona, što je 48 više nego juče popodne, kazao je na konferenciji za novinare u Ljubljani ministar zdravstva Tomaž Gantar te potvrdio da je danas umrla i peta žrtva infekcije.

Hiljadu Slovenaca pokušava da se vrati u zemlju

LJUBLJANA - Više od 1.000 Slovenaca i dalje pokušava da se vrati iz drugih zemalja članica EU ili trećih zemalja usred ograničenja putovanja širom svijeta zbog pandemije virusa korona, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar nakon video-konferencije sa svojim kolegama iz EU.

Slovenija dobila iz Kine prvih 300.000 maski

LJUBLJANA - Pošiljka od 300.000 zaštitnih maski iz Kine pristigla je u petak u Ljubljanu, a one će najprije biti uskladištene u državnim rezervama a potom podijeljene onim službama koje ih najviše trebaju, rekao je portparol državnog kriznog štaba.

Zaraze virusom korona u još jednoj slovenačkoj bolnici

​LJUBLJANA - U još jednoj slovenačkoj bolnici u utorak su potvrđeni slučajevi zaraze virusom korona među osobljem, javljaju u utorak slovenački mediji.

Najčitanije