Slovenija

Milionska materijalna šteta poslije požara u fabrici "Fragmat"

LJUBLJANA - Usljed velikog požara u fabrici izolacionog materijala "Fragmat" u slovenačkoj opštini Cerknica, koji je ugašen u jutarnjim satima, nastala je milionska materijalna šteta, javlja Hina.

Veliki požar izbio u slovenačkoj fabrici

Veliki požar je izbio večeras u fabrici za proizvodnju izolacionog materijala "Fragmat" u slovenačkoj opštini Cerknica, koji gasi oko stotinu vatrogasaca.

Slovenija i Hrvatska pred sudom u Strazburu

STRAZUBUR - Veliko vijeće Evropskog suda za ljudska prava razmatralo je danas tužbu Slovenije protiv Hrvatske povodom sporova pred hrvatskim sudovima koje je pokrenula slovenačka "Ljubljanska banka" radi naplate dugova od hrvatskih komapnija nastalih prije raspada SFRJ.

U Sloveniji padao grad veličine narandže

LJUBLJANA - Nevrijeme praćeno gradom veličine narandže, pogodilo je južne dijelove Slovenije, pričinivši znatnu štetu.

Slovenačka bolnica zatvorila odjel, nema sestara

JESENICE - Zbog nedostatka medicinskih sestara odjeljenje interne medicine u Opštoj bolnici u Jesenicama je zatvoreno.

Valerija Bužan za "Nezavisne": Osobe s poteškoćama u razvoju zaslužuju veću autonomiju

Ako želimo da pomognemo osobi s poteškoćama u razvoju, moramo da pratimo njihove potrebe u različitim oblastima života. Ove osobe imaju prava kao i svi drugi ljudi, ali da bi ta prava bila zagarantovana u praksi, često im je potrebna pomoć koja se mora personalizovati, kaže Valerija Bužan, potpredsjednica Evropskog udruženja pružalaca socijalnih usluga i direktorica Centra za obuku, rad i zaštitu "Dolfka Boštjančič" (CUDV "Draga") Ljubljana.

Šarec: U susjedstvu se budi fašizam

LJUBLJANA - Slovenački premijer Marjan Šarec upozorio je danas da se u slovenačkom susjedstvu opet bude "fašizam, nacizam i slične ideje", a povodom objavljivanja istorijskih karata u Italiji i Mađarskoj, na kojima su dijelovi slovenačke teritorije prikazani kao dijelovi tih država.

Cerar odlazi s čela stranke, ali ostaje ministar

LJUBLJANA - Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar neće se na jesenjem kongresu svoje stranke kandidovati za predsjednika, zbog loših rezultata na nedavnim izborima za Evropski parlament, saopštila je stranka u utorak.

Pronađeno tijelo Britanca nestalog prije pet dana

​LJUBLJANA - Britanac (23) koji je nestao u klancu Koritnice prije pet dana, pronađen je danas mrtav u rijeci Koritnici, saopštila je policija.

Šta radnicima iz Srbije donosi sporazum sa Slovenijom?

BEOGRAD - Slovenački parlament ratifikovao je prije dva dana bilateralni sporazum sa Srbijom kojim se reguliše zapošljavanje srpskih radnika u Sloveniji, a ovaj dokument trebalo bi da otvori vrata legalnom zapošljavanju naših građana u toj zemlji, kažu u Ministarstvu za rad.

Najčitanije