Slovenija

U Sloveniji novih 16 slučajeva

LJUBLJANA - U posljednja 24 sata u Sloveniji je potvrđeno 16 novih slučajeva virusa kovid-19, uključujući sedam slučajeva iz doma za njegu starih lica u Vipavi, saopštila je danas slovenačka vlada.

Korona ušla u dom za stara lica u Sloveniji

VIPAVA - Devetoro korisnika i šestoro zaposlenih u domu za stara lica Pristan u mjestu Vipava na jugozapadu Slovenije zaraženo je virusom korona, a ustanova je zatvorena za sve posjetioce.

Tranzit kroz Sloveniju bez karantina i negativnog testa

ZAGREB - Tranzit kroz Sloveniju za državljane Hrvatske, ali i BiH moguć je bez karantina i testa negativnog na virus korona, ako se iz te zemlje izađe najkasnije 12 sati poslije ulaska, saopštilo je hrvatske Ministarstvo spoljnih poslova.

Slovenija od subote zaoštrava granični režim

LJUBLJANA - Slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs potvrdio je u petak da Slovenija od ponoći Hrvatsku spušta sa "zelene" na "žutu listu" epidemiološki manje sigurnih država, čime se zaoštrava kontrola prilikom ulaska u Sloveniju.

U Sloveniji još 16 novozaraženih koronom

LJUBLJANA - U Sloveniji je u protekla 24 sata testirano 1.274 osoba, od kojih je 16 bilo pozitivno na korona virus.

Slovenija pooštrava karantinske mjere na granici s Hrvatskom

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 časa na virus korona testirano 1.198 osoba, te potvrđen 21 novi slučaj zaraze, osam više nego dan ranije, potvrdila je slovenačka vlada.

U Sloveniji 13 novih slučajeva zaraze virusom korona

LJUBLJANA - U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđena zaraza virusom korona kod 13 ljudi, objavila je u srijedu slovenačka vlada na Twitteru.

Slovenački ministar privrede pušten nakon kriminalističke obrade

LJUBLJANA - Slovenska policija oslobodila je u utorak kasno naveče slovenačkog privrede i potpredsjednika vlade Zdravka Počivalšeka, nakon cjelodnevne kriminalističke obrade tokom koje je izvršena pretraga njegove kuće i kancelarije.

Slovenački ministar unutrašnjih poslova i direktor policije dali ostavke

LJUBLJANA - Zbog kriminalističke istrage pokrenute protiv slovenačkog ministra za privredu Zdravka Počivalšeka, neopozive ostavke dali su direktor policije, ali i ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs koji smatra da je riječ o politički motivisanom postupku čiji je cilj rušenje vlade Janeza Janše.

Hrvatska ostaje na slovenačkoj listi korona bezbjednih zemalja

LJUBLJANA - Slovenačka vlada odlučila je da Hrvatska i dalje ostane na listi kovid-19 bezbjednih zemalja, a na osnovu najnovijih procjena, izjavio je danas portparol vlade Jlko Kacin.

Najčitanije