Slovenija

Slovenci bijesni, kažu da bi zbog Hrvatske mogao pasti Šengen

Slovenački premijer Marjan Šarec ocijenio je odluku Evropske komisije da Hrvatska ispunjava tehničke kriterijume za ulazak u Šengen "političkom" te nastavio da insistira da Hrvatska sprovede arbitražnu odluku u graničnom sporu sa Slovenijom koju ne priznaje.

Lufthansa odbija da osnuje zajedničku kompaniju sa Slovenijom

Lufthansa je po drugi put odbacila ideju slovenačke države da nakon propasti Adria Airways zajedno osnuju novu kompaniju za vazdušni prevoz, nezvanično saznaje ljubljanski dnevnik Finance.

Dvojica migranata ukrali automobil pa se slupali

LJUBLJANA - Dvojica migranata iz Maroka koji su ilegalno ušli u Sloveniju, ukrali su automobil sa kojim su potom udarili u ogradu na regionalnom putu između Litije i Zagorja, istočno od Ljubljane.

Zaplijenjen heroin u Sloveniji, uhapšen Srbin

ZAGREB - Slovenačka policija je saopštila da je u međunarodnom putničkom vozu koji je iz Turske išao u Austriju otkrila više od 13 kilograma heroina i uhapsila državljanina Srbije kod koga je pronađena droga, javlja ndex.

Pogledajte na kakvim gumama je vozio, policajci u čudu

Mariborski policajci zaustavili su 20-godišnjaka koji je vozio automobil uprkos činjenici što nikad nije položio vozački ispit.

Beč odlučio da zadrži granice prema Sloveniji i Mađarskoj

Nakon što je Njemačka odlučila da granične kontrole prema Austriji produži za još šest mjeseci i poslije 11. novembra, zvanični Beč je odlučio da zadrži kontrole na svojoj granici ka Sloveniji i Mađarskoj.

Slovenija poboljšava sajber bezbjednost

LJUBLJANA - Slovenija poboljšava svoju sajber bezbjednost i u tom smislu nova Uprava za informacionu bezbjednost postepeno preuzima zadatke nacionalnog organa za bezbjednost informacija, ali poslanici i dalje izražavaju zabrinutost zbog nedostatka odgovarajućeg osoblja.

Slovenac uhapšen zbog sajberkriminala, žrtve oštećene za 4,5 miliona $

BERLIN - Njemačka Savezna policija uhapsila je Slovenca Matjaža Škorjanca, koga SAD traže zbog sajberkriminala, a njegovo hapšenje potvrdio je i njegov otac.

Ambasada BiH u Sloveniji prva linija pomoći za dobijanje putnih isprava

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je da je na sastanku u Ljubljani sa ambasadorom BiH u Sloveniji Miloradom Živkovićem dogovoreno da Ambasada BiH bude prva linija pomoći za građane Srpske kada je riječ o dobijanju putnih isprava, i to ne samo za Sloveniju, nego za kompletnu Šengen zonu.

Nema dogovora Hrvatske i Slovenije o odlagalištu radioaktivnog otpada

BLED - Delegacije Hrvatske i Slovenije nisu danas postigle dogovor o zajedničkom odlagalištu radioaktivnog otpada na lokaciji Vrbina, saznaje Srna.

Najčitanije