Slovenija

Velika lavina blokirala put u Sloveniji

Snježna lavina blokirala je put blizu slovenačkog sela Soča, a zbog topljenja snijega vlasti su upozorile i na izlivanje rijeka u većini dijelova te zemlje.

U Sloveniji 1.445 novozaraženih, 27 preminulih

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 1.445 novih slučajeva virusa korona, a preminulo je 27 osoba.

Slovenija uskoro ublažava mjere

LJUBLJANA - Zahvaljujući poboljšanju epidemiološke situacije u većem dijelu Slovenije uskoro se uz određene uslove otvaraju skijališta, iduće nedjelje opet počinje nastava u nižim razredima osnovnih škola, a otvaraju se i pijace, frizerski saloni, hemijsko čišćenje i automehaničarski servisi, saopštila je slovenačka vlada.

Erjavec privremeno povukao kandidaturu za mandatara

LJUBLJANA - Karl Erjavec, kojeg je slovenački opozicioni blok "Koalicija ustavnog luka" (KUL) kandidovao za mandatara nove vlade Slovenije, saopštio je da se ova kandidatura privremeno povlači dok se ponovo ne uspostave uslovi za normalan rad svih poslanika u parlamentu.

U Sloveniji 1.690 novozaraženih, umrlo 25 osoba

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 sata registrovano 1.690 novih slučajeva korona virusa od 14.010 testiranih uzoraka, a preminulo je 25 osoba.

U Sloveniji od korone oboljele još 293 osobe, 26 preminulo

LJUBLJANA - U Sloveniji su od virusa korona oboljele još 293 osobe, dok je 26 pacijenata preminulo od posljedica virusa, saopštila je danas slovenačka vlada.

Broj zaraženih u Sloveniji i dalje opada

LJUBLJANA - Broj oboljelih u Sloveniji nastavlja da opada pošto je u proteklih 24 sata zabilježeno 1.478 novih slučajeva virusa korona, pokazuju najnoviji podaci Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Pokušao da otruje bivšu ženu i šestogodišnju kćerku krofnama

CELJE - Tridesetdvogodišnji slovenački državljanin iz Celja suočava se s optužbama za pokušaj trovanja krofnama svoje bivše partnerke i njihove šestogodišnje kćerke, kao i za prijetnje upućene njima, za šta mu prijeti i više od 15 godina zatvora, izvijestili su danas novine Dnevnik i Večer.

U Sloveniju stigle vakcine za medicinsko osoblje

LJUBLJANA - Slovenačko ministarstvo zdravstva saopštilo je danas da je u zemlju stigao kontingent od 16.575 vakcina protiv korona virusa za vakcinaciju zdravstvenih radnika.

U Sloveniji 744 nova slučaja virusa korona, 29 ljudi umrlo

LJUBLJANA - U Sloveniji su u posljednja 24 sata uz smanjen opseg testiranja potvrđena 744 nova slučaja zaraze virusom korona, a od posljedica kovida-19 umrlo je još 29 osoba, objavilo je Ministarstvo zdravstva.

Najčitanije