Slovenija

Rekordni prihodi "Krke" u 2018.

NOVO MESTO - Slovenački proizvođač generičkih lijekova "Krka" prošle godine je, prema nerevidiranim podacima, zabeležio 1,33 milijarde evra prihoda od prodaje, što je za 5,2 odsto više nego u prethodnoj godini, uz čistu dobit od 174 miliona evra, što je porast od 14 odsto, objavila je ta farmaceutska grupa iz Novog Mesta.

Prevareni bh. radnici u Sloveniji: Rade za minimalac 12 časova dnevno

​LJUBLJANA - Uprkos javnim objavama, nepoštene prakse koje poslodavci u Sloveniji sprovode protiv radnika iz BiH, kao što su falsifikovanje potpisa, odjavljivanje radnika bez njihovog znanja, neplaćanje plata i doprinosa se nastavljaju, piše RTV Slovenije.

Slovenačka policija: Tarant 2016. boravio u Sloveniji

LJUBLJANA - Australijanac Brenton Tarant, koji je osumnjičen za napad na dvije džamije na Novom Zelandu i ubistvo 50 ljudi, boravio je u aprilu 2016. u Sloveniji, potvrdila je slovenačka policija.

Zahtjev za povlačenje priznanja Kosova u parlamentu Slovenije

BEOGRAD - Predsjednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčič podnio je u parlamentu Slovenije zahtjev ministru spoljnih poslova Miru Ceraru da ta zemlja povuče priznanje Kosova, saznaje "Sputnjik".

Broj transakcija nekretnina u Sloveniji pao za 10%

Slovenačko tržište nekretnina se prošle godine smirilo. Broj transakcija nekretnina smanjio se za oko 10% u odnosu na 2017. godinu, a njihova ukupna vrijednost za 5%, navodi se u godišnjem izvješću Gursa.

Slovenija će prognati trojicu državljana BiH džihadista

LJUBLJANA - Slovenačko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će protjerati trojicu državljana Bosne i Hercegovine koje zbog veza sa islamističkim krugovima smatra prijetnjom po bezbjednost.

Strani radnici moraju da nauče osnove slovenačkog jezika

​LJUBLJANA - Strani radnici iz država koje nisu članice EU izgubiće u Sloveniji pravo na naknadu za nezaposlanost i biće brisani iz evidencije zavoda za zapošljavanje ako u roku od godine dana ne nauče osnove slovenačkog jezika, prenose danas slovenački mediji pozivajući se na predlog vlade u sklopu mjera socijalne politike i regulisanja tržišta rada.

Nakon 78 godina gradi se pravoslavna crkva u Sloveniji

KOPAR - Prvi pravoslavni hram u Sloveniji, nakon skoro 80 godina biće izgrađen u Kopru. Juče je osveštan krst i zemlja na mjestu gdje bi već ove godine trebalo da se počne sa gradnjom hrama.

Slovenačke banke ostvarile najbolji rezultat od 2007.

Banke u Sloveniji lani su ostvarile 496,3 miliona evra čiste dobiti, što je 16,8 odsto više nego u 2017. godini.

Ikea traži dozvolu za izgradnju prve prodavnice u Sloveniji

LJUBLJANA - Kompanija Ikea podnijela je zahtjev slovenačkom Ministarstvu okoline i prostornog planiranja za dobijanje građanske dozvole za početak izgradnje svoje prve prodavnice u tržnom centru "BTC City" u Ljubljani.

Najčitanije