Slovenija

Šarec negira da se njegov tim raspada

LJUBLJANA - Dan nakon što je najavio da podnosi ostavku na mjesto premijera Slovenije, Marjan Šarec negirao je da je razlog to što se njegov partijski tim raspada.

Premijer Slovenije podnio ostavku, traži nove izbore

​LJUBLJANA - Premijer Slovenije Marjan Šarec najavio je danas da će podnjeti ostavku na tu funkciju. Kako je rekao, danas će parlamentu poslati svoju ostavku.

Slovenac ubio trudnu djevojku iz BiH pa počinio samoubistvo

​Stravičan slučaj dogodio se u utorak ujutro u Sloveniji. U Grosuplju je ubijena 27-godišnja trudnica Nika Makić-Omahen, saopštila je policija.

Slovenija bez Dragića na Olimpijskim igrama

Slovenački košarkaš Goran Dragić izjavio je da neće igrati za reprezentaciju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Slovenija jača odbrambene kapacitete

LJUBLJANA - Slovenačka vojska trebalo bi da za 15 godina bude uvećana za dvije hiljade pripadnika, a do 2035. Slovenija bi udio izdvajanja za odbranu u BDP trebalo da poveća na propisani standard od dva odsto, navodi se u "Bijeloj knjizi" koju je danas predstavilo Mnistarstvo obrane.

Vozač kamiona iz BiH napravio haos na autoputu u Sloveniji

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila na autoputu kod Ljubljane, prema graničnom prelazu s Austrijom Karavanke, lakše su povrijeđeni vozač autobusa i dvojica vozača kamiona.

Bevanda s ambasadorima Slovenije i Katara o poboljšanju saradnje

SARAJEVO – Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora, primio je danas u odvojenim susretima ambasadore Slovenije u BiH Zoricu Bukinac i Katara Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

U Sloveniji će djeca u školama moći da uče i srpski jezik

Nakon povezivanja brojnih organizacija Srba u Sloveniji u jednu krovnu, a zatim i dogovora vlada Srbije i Slovenije, srpski jezik će od naredne školske godine biti dostupan u osnovnim školama te alpske zemlje kao dodatna aktivnost. Zbog velikog broja djece koja žele da pohađaju časove srpskog, rok za prijavu je produžen do 1. marta, prenosi RTS.

Prvi poraz Slovenije na Euru, upitno polufinale

Rukometaši Slovenije doživjeli su prvi poraz na Evropskom prvenstvu u drugom kolu drugog kruga od reprezentacije Mađarske rezultatom 29:28.

Slovenija bolja od Islanda, "zmajčeki" na pragu polufinala

Rukometaši Slovenije napravili su veliki posao u prvom kolu drugog kruga Evropskog prvenstva pobjedom nad Islandom rezultatom 30:27.

Najčitanije