Slovenija

Povrijeđeno nekoliko policajaca tokom protesta u Sloveniji

LJUBLJANA - Protivnici mjera za suzbijanje korona virusa sinoć su se okupili na Trgu republike u Ljubljani i pozvali Vladu da podnese ostavku, a u nemirima tokom protesta je povrijeđeno nekoliko policajaca.

Slovenija najavila nove mjere od srijede

LJUBLJANA - Jedan preminuli i 282 nove zaraze potvrđene su u zadnja 24 sata u Sloveniji koja od srijede uvodi strože protivepidemijske mjere, dok broj hospitalizovanih i dalje raste, pa je u ponedjeljak prešao tristo.

U Sloveniji rigoroznija primjena "PCT uslova"

LJUBLJANA - U Sloveniji će od srijede, 15. septembra, biti uvedena rigoroznija primjena takozvanog PCT uslova za sve zaposlene koji su u kontaktu sa strankama i za korisnike njihovih usluga, odlučila je slovenačka Vlada s ciljem pooštravanja mjera protiv epidemije virusa korona.

U Sloveniji 5.488 novozaraženih

LJUBLJANA - U Sloveniji su zabilježena tri smrtna slučaja i utvrđeno 1.085 novih slučajeva zaraze virusom korona, podaci su Državne uprave.

U Sloveniji zaposleni u državnoj upravi moraju biti vakcinisani

Zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji moraće da budu vakcinisani ili da predoče potvrdu da su preboljeli virus korona - u suprotnom neće moći da rade sa strankama, najavio je potpredsjednik Vlade Zdravko Počivalšek.

Slovenija od danas u crvenom, Vlada u ponedjeljak o mjerama

LJUBLJANA - U Sloveniji je u zadnja 24 časa potvrđeno 542 novozaraženih koronavirusom, objavila je u petak slovenska vlada koja će u ponedjeljak s epidemiolozima raspravljati o novim mjerama jer je zemlja ušla u "crvenu" fazu epidemije.

Broj hospitalizovanih u Sloveniji udvostručen

LJUBLJANA - U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 509 infekcija virusom korona, ali više zabrinjava sve brži tempo hospitalizovanih jer je u bolnicama već preko 100 pacijenata, gotovo dvaput više nego prije sedam dana.

Jaka oluja pogodila Sloveniju

LJUBLJANA - Oluja sa snažnim naletima vjetra, koja je sinoć pogodila Sloveniju, izazvala je brojne probleme, posebno u Gorenjskoj, centralnoj Sloveniji i nekim mjestima u Stiriji.

"Ako treba, zatvorićemo Sloveniju ponovo, situacija je gora"

LJUBLJANA - Direktor slovenačkog Instituta za javno zdravlje Milan Krek izjavio je danas da stručni tim ne želi da se zemlja opet zatvori zbog porasta broja infekcija virusa korona, ali da će to morati da se preduzme ako ne bude drugog rješenja.

U Sloveniji najviše zaraženih u protekla dva mjeseca

LJUBLJANA - U protekla 24 sata u Sloveniji je zabilježeno 216 novih slučajeva infekcije virusom korona, uz visok postotak pozitivnih među testiranima i ovo je najveći broj novozaraženih nakon 8. juna kada su bila 254 slučaja.

Najčitanije