Slovenija

Državljanin Poljske poginuo u Sloveniji

TOLMIN - Na zapadu Slovenije poginuo je 29-godišnji državljanin Poljske dok je letio paraglajdingom.

Slovenija mobilisala pomoćnu policiju zbog migranata

LJUBLJANA - Slovenačka vlada danas je mobilisala veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebalo da zamijene policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priliva migranata kao i pojačanog saobraćaja u turističkoj sezoni.

Mađarska ili Slovenija - ko će dati novog komesara za proširenje?

BRISEL - Za manje od mesec dana koliko je ostalo za nominaciju kandidata za budućeg evropskog komesara za proširenje, dvije zemlje su izrazile svoje interesovanje da njihov kandidat bude zadužen za portfolio proširenja, piše Juropijen vestern Balkans (EWB).

Zašto je Tito selio fabrike iz Srbije u Hrvatsku i Sloveniju?

BEOGRAD - Neposredno poslije rezolucije Informbiroa 1948. godine, strahujući od napada sa Istoka, Tito i njegovi saradnici donose odluku, za mnoge kontraverznu.

Pahor: Imamo graničnu presudu, Evropa ne smije tetošiti Hrvatsku

LJUBLJANA – Slovenački predsjednik Borut Pahor u srijedu je objavom na društvenim mrežama ponovio svoje poznato stajalište o graničnom sporu s Hrvatskom, optuživši uz put Evropsku uniju da "tetoši" Hrvatsku kao "razmaženo dijete", umjesto da kao Slovenija insistira na obostranoj implementaciji arbitražne presude.

Benzin u Sloveniji pojeftinio, dizel poskupio

LJUBLJANA - Regulisane cijene motornih goriva na slovenačkim pumpama od utorka su promenjene, pa je tako benzin pojeftinio, a dizel poskupio.

Porastao broj stanovnika Slovenije

LJUBLJANA - Broj stanovnika Slovenije iznosio je 1. aprila ove godine 2.084.301 što je za 3.400 više nego početkom januara, pokazali su podaci Zavoda za statistiku, koji su danas objavljeni.

Slovenka tvrdi: Bračni par me na Krku prebio zbog hrane za mačke

Dvoje hrvatskih državljana napalo je turistkinju iz Slovenije u Dragi Bašćanskoj na Krku, navode slovenački mediji.

Odloženo lansiranje prvog slovenačkog satelita Trisat

Lansiranje prvog slovenačkog nanosatelita Trisat u orbitu, planirano za 9. septembar, odloženo je zbog neuspelog lansiranja rakete Vega kompanije Arianspejs, koja je trebalo da odnese stelit u orbitu.

Slovenija: Veće plate doktorima i medicinskim sestrama

LJUBLJANA - Medicinski timovi opšte i porodične medicine, te pedijatri sa velikim brojem pacijenata od idućeg će mjeseca u Sloveniji imati pravo na dodatak na redovnu platu, za što je vlada u četvrtak osigurala 4,8 miliona evra, dok za iduću planira svotu u dvostrukom iznosu.

Najčitanije