Slovenija

Potvrđen slučaj podvrste omikrona BA.2 u Sloveniji

LJUBLJANA - Slovenija je danas potvrdila prvi slučaj podvrste omikron soja BA.2, saopštila je šef nacionalne laboratorije Tjaša Žohar Cretnik.

U Sloveniji vise od 14.000 novozaraženih

​LJUBLJANA - U protekla 24 sata u Sloveniji je kod 14.206 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona, samo dan nakon što je u ovoj zemlji potvrđen rekord od skoro 17.500 slučajeva, saopštio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ).

U Sloveniji rekordnih 17.491 novozaraženi

​LJUBLJANA - U protekla 24 sata u Sloveniji je potvrđeno rekordnih 17.491 novi slučaj virusa korona, saopštio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ).

U Sloveniji rekordan broj zahtjeva stranaca za radnu dozvolu

LJUBLJANA - U Sloveniji je zabilježen značajan porast zahtjeva za zapošljavanje stranaca tokom prošle godine, a Zavod za zapošljavanje je danas saopštio da je u 2021. godini primljen 52.281 zahtjev za radnu dozvolu, najviše od 2015., kada je sadašnji sistem uveden.

U Sloveniji rekordan broj novozaraženih

LJUBLJANA - U protekla 24 sata u Sloveniji je registrovano rekordnih 12.772 slučaja virusa korona, što je povećanje od 47 odsto u odnosu na proteklu nedjelju, saopštio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje (NIJZ).

Izolacija u Sloveniji smanjena sa deset na sedam dana

​LJUBLJANA - Trajanje samoizolacije u Sloveniji za osobe oboljele od kovida smanjeno je sa 10 na sedam dana i ta odluka države stupila je danas na snagu, prenijela je agencija STA.

U Sloveniji preminulo 17, zaraženo 13.911 osoba

LJUBLJANA - U Sloveniji je u protekla 24 časa od virusa korona preminulo 17 lica, a od 18.428 testiranih uzoraka potvrđeno je 13.911 zaraženih, što je do sada rekordan broj, podaci su nacionalnog Instituta za javno zdravlje.

U Sloveniji preminulo osam osoba, skoro 10.000 novozaraženih

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno skoro 10.000 novozaraženih koronom i osam novih smrtnih slučajeva, a Vlada je skratila period samoizolacije zaraženih bez simptoma kako bi omogućila normalnije djelovanje zdravstva, školstva i ekonomije.

U Sloveniji skoro 9.900 novozaraženih, preminulo 11 osoba

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 9.858 novih slučajeva zaraze koronom, a umrlo je još 11 oboljelih, saopštio je danas Institut za javno zdravlje, dok je udio pozitivnih testova najveći do sada, pa je pozitivnih više od dvije trećine.

Renaultova tvornica u Sloveniji smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih

Tvornica automobila Revoz iz slovenskog Novog Mesta, u vlasništvu francuskog Renaulta, potvrdila je da će zbog problema s nabavom poluprovodnika i ostalih poteškoća vezanih za pandemiju virusa korona do kraja aprila ove godine dodatno smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih.

Najčitanije