Slovenija

BiH i Slovenija potpisale Memorandum o saradnje u oblasti sporta

LJUBLJANA - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ministar obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije Jernej Pikalo potpisali su u Ljubljani Memorandum o saradnji u oblasti sporta između Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije.

Gorenje planira gubitak od 40 miliona

VELENJE - Slovenački proizvođač kućanskih aparata Gorenje i ove će godine poslovati s visokim gubitkom, što kineski vlasnik, korporacija Hisense, želi promijeniti i cilja na dobit od 30 miliona evra u 2020.

Vašington probio rok o tužbi teškoj 1,4 milijarde KM

UGLJEVIK, SARAJEVO - Međunarodni centar za rješavanje investicionih sporova u Vašingtonu, a u arbitražnom postupku po tužbi preduzeća "Elektrogospodarstvo Slovenije razvoj in inženiring" protiv BiH nije još donio odluku o nadležnosti i osnovanosti tužbenog zahtjeva.

Spriječeno podizanje srpskog pravoslavnog hrama u Sloveniji

KOPER - Gradnja pravoslavnog hrama u Kopru, prvog nakon 80 godina, nikako da počne zbog birokratske odluke gradonačelnika tog grada, kaže sveštenik jerej Dejan Mandić.

Dodik: Naredne godine predstavništvo Srpske u Sloveniji

LJUBLJANA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Republika Srpska naredne godine otvoriti predstavništvo Republike Srpske u Sloveniji.

Pahor s članovima Predsjedništva: Dogovorena nova inicijativa prema EU

LJUBLJANA - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić otvorili su "Klupu prijateljstva" u Ljubljani sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, s kojim su razgovarali o političkoj situaciji u regionu, migrantskoj krizi, ali i o namjeri Hrvatske da odlaže nuklearni otpad na lokalitetu Trgovska Gora.

Dodik sa Kučanom: BiH kompleksna, ali opredijeljena za evropski put

LJUBLJANA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras u Ljubljani, tokom sastanka sa prvim predsjednikom Slovenije Milanom Kučanom, da je BiH kompleksna zemlja, ali da je opredijeljena za evropski put.

Dodik i Janković: Jačati saradnju lokalnih zajednica u RS i Ljubljane

LJUBLJANA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Ljubljani sa gradonačelnikom Zoranom Jankovićem o aktuelnoj situaciji u regionu i jačanju saradnje lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Ljubljane.

Komšić, Dodik i Džaferović putuju u Sloveniju

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović će 4. i 5. decembra 2019. godine boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji.

Vozač iz BiH prevozio migrante u Sloveniji i izazvao sudar, dvoje mrtvih

LJUBLJANA - Dva ilegalna migranta iz Sirije poginula su jutros u Sloveniji u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao njihov vozač (42) iz Bosne i Hercegovine.

Najčitanije