Slučaj Skripalj

Zaharova o slučaju "Skripalj": Antiruski ciljevi Britanije

MOSKVA - London očigledno pokušava da sakrije istinu o slučaju trovanja Skripaljevih i činjenica da je britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo zahtjev za pravnom pomoći ruskog tužilaštva u ovom slučaju samo to potvrđuje, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Moskva traži da Britanci pokažu Skripalja

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova savjetovala je britanske kolege da pokažu Sergeja Skripalja umjesto što objavljuju lažne vijesti o osumnjičenima za trovanje u Solsberiju.

Peskov: Moskvi trebaju čvrsti dokazi o slučaju Skripalj

MOSKVA - Moskvi trebaju čvrsti dokazi britanskih vlasti o trovanju bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke, i ne mogu se o tome ko je odgovoran donositi zaključci na osnovu neprovjerenih medijskih izvještaja, izjavio je danas portparol ruskog predsjedništva Dmitrij Peskov.

Njemački list tvrdi: Skripalj radio za četiri države članice NATO

BERLIN - Njemački list "Fokus", pozivajući se na neimenovane izvore iz Ujedinjene komande NATO za kontrašpjinuažu, objavio je da je bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj do 2017. godine radio za obavještajne službe četiri države-članice Alijanse.

Identifikovan i treći ruski agent

LONDON - Britanska antiteroristička policija i službe bezbjednosti identifikovale su trećeg pripadnika ruske vojne obavještajne službe, koji je bio u izviđačkoj misiji prije trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta i njegove ćerke u Solsberiju, objavio je list "Telegraf".

Moskva odbacila izvještaj o identitetu Boširova

MOSKVA - Moskva je danas odbacila izvještaj britanske istražne grupe u kome se tvrdi da je jedan od osumnjičenih u slučaju trovanja Skripaljevih odlikovani pukovnik ruske vojne obavještajne službe /GRU/.

Velika Britanija: Ruski pukovnik glavni osumnjičeni za napad na Skripalje

LONDON - Pravi identitet jednog od muškaraca, koga traži Velika Britanija zbog trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke, jeste Anatolij Vladimirovič Čepiga, tvrde britanski mediji navodeći da se radi o ruskom pukovniku.

Britanski mediji: Još dvoje osumnjičenih u slučaju "Skripalj"

Britanske obavještajne službe traže dvije osobe koje su navodno pomagale osumnjičenim "trovačima" bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, Aleksandru Petrovu i Ruslanu Boširovu, javio je "Sunday mirror", pozivajući se na izvore.

Kremlj: Osumnjičeni u slučaju "Skripalj" nemaju veze s Putinom

MOSKVA - Aleksandar Petrov i Ruskov Boširov koje London optužuje za umiješanost u trovanje bivšeg agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Saolzberiju nemaju nikakve veze sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopšteno je danas iz Kremlja.

Oglasili se optuženi za "slučaj Skripalj": Britanske vlasti su nam uništile život

MOSKVA - Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov izjavili su u intervjuu za Sputnjik i RT da su to njihova prava imena i potvrdili da su oni snimljeni na fotografijama koje je Britansko državno tužilaštvo objavilo u optužbi da su učestvovali u trovanju Skripaljevih u Solsberiju, ali su negirali da su umiješani u taj incident.

Najčitanije