Služba za poslove sa strancima

Služba za poslove sa strancima ostaje bez radnika dok bukti migrantska kriza

​BANJALUKA - Služba za poslove sa strancima (SPS) BiH suočena je s problemom kadrovske nepopunjenosti, uključujući i odlazak radnika, baš u periodu kada se BiH suočava s migrantskom krizom.

Dva Nigerijca udaljena iz BiH

SARAJEVO - Služba za poslove sa strancima BiH danas je udaljila sa teritorije BiH dva državljanina Nigerije.

BiH protjeruje državljanina Makedonije

SARAJEVO – Državljaninu Makedonije J. Dj. je danas izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na period od četiri godine, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Francuz protjeran iz BiH zbog prijetnje bezbjednosti

SARAJEVO - Služba za poslove sa strancima izrekla je danas mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na period od pet godina, francuskom državljaninu S.J.G.

Stimulacije do 2.000 KM dijeljene bez obrazloženja

SARAJEVO - Služba za poslove sa strancima na osnovu uopštenih prijedloga i bez detaljnih obrazloženja u prošloj godini je isplatila 48.000 KM stimulacije za 96 zaposlenih u ovoj instituciji, navodi se u izvještaju o obavljenoj finansijskoj reviziji ove službe za 2017. godinu.

Od Dubrovčanke na prevaru uzeo 4.100 KM

TREBINJE - Trebinjac Radovan M., uposlenik Službe za poslove sa strancima u Terenskom centru Trebinje, osumnjičen je za prevaru strane državljanke kojoj je svoje "usluge" naplatio 4.100 maraka.

Protjerani iz BiH nakon što su odslužili zatvorsku kaznu u Zenici

SARAJEVO - Interventni tim Službe za poslove sa strancima preuzeo je juče lica M.G., državljanina Crne Gore, i D.Č., državljanina Republike Srbije, koji su nakon odsluženja zatvorske kazne, pušteni iz KPZ Zenica. Nad navedenim licima je proveden postupak u skladu s Zakonom o strancima, te im je izrečena mjera protjerivanja i zabrana ulaska u BiH u periodu od pet godina.

Najčitanije